22 Οκτωβρίου 2024

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη: Ο συζυγοκτόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, κληρονόμησε και πούλησε το σπίτι και παντρεύτηκε ξανά, καταγγέλλει ο ξάδερφός της


Η συζυγοκτονία έγινε το 2016 - Σύμφωνα με τον ξάδερφο της άτυχης Έφης, Εμμανουήλ Αθανασίου, που είναι δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανέλαβε την υπόθεση, ο δράστης κληρονόμησε και πούλησε το σπίτι, όπου έμενε με την Έφη Τσιχλάκη

Αποφασισμένος να δικαιώσει τη μνήμη της αγαπημένης του ξαδέρφης Έφης Τσιχλάκη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι ο δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εμμανουήλ Αθανασίου. Η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2016 στα Χανιά από τον σύζυγό της. Αρχικά, ο δράστης επιχείρησε να τη στραγγαλίσει στο σπίτι τους και στη συνέχεια της αφαίρεσε τη ζωή με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο συζυγοκτόνος είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία και είχε υποστηρίζει ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, δικηγόρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ανέλαβε την υπόθεση της Έφης Τσιχλάκη και μίλησε στο protothema.gr, ο δολοφόνος της ξαδέρφης του παραμένει ελεύθερος μετά το έγκλημα, και μάλιστα έχει παντρευτεί ξανά. Όπως εξηγεί ο ίδιος, πληροφορήθηκε ότι ο δράστης κληρονόμησε και πούλησε το σπίτι όπου έμενε με την Έφη Τσιχλάκη.

«Έχει πουλήσει το σπίτι που ζούσε με την Έφη μας, ένα σπίτι το οποίο ήταν στο όνομα της Έφης και το δικό του και αυτό μας έχει εξοργίσει. Με ποια κυριότητα, με ποια δικαιοδοσία, αυτός ο άνθρωπος κληρονόμησε και πούλησε το σπίτι μέσα στο οποίο την σκότωσε; Η Έφη για μένα δεν ήταν μόνο ξαδέρφη μου, ήταν η μεγαλύτερη αδερφή μου και γι' αυτό την υπόθεση αυτή θα την προχωρήσω εγώ ο ίδιος στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να δικαιωθεί η μνήμη της» λέει στο photothema.gr ο Εμμανουήλ Αθανασίου.



Η οργισμένη ανάρτηση του Εμμανουήλ Αθανασίου στο Facebook:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην υπόθεση Τσιχλάκη έχουν προκαλέσει όχι απλά την οργή και την αγανάκτηση αλλά πλέον την απελπισία στην οικογένειά μας όσον αφορά το δικαστικό αυτό θρίλερ. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο σχεδόν εξετάστηκε από δικαστικό συμβούλιο στη Κρήτη η έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας στο προβληματικό βούλευμα αποφυλάκισης του Κώστα Λεμενιτάκη, ο οποίος είναι και θα παραμείνει ελεύθερος. Με τη βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης για μια γυναικοκτονία την οποία κάλυψε με κάθε τρόπο. Ο Κώστας Λεμενιτάκης αποφυλακίστηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εξέταση των διπλών αιτήσεων αναίρεσης από το Α Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Εξέτισε την ποινή του σε Αγροτικές φυλακές, η δε επιμέτρηση της ποινής αφήνει σοβαρά ερωτηματικά σε νομικούς κύκλους. Ο Άρειος Πάγος ΑΚΌΜΑ δεν έχει εκδώσει την σχετική απόφαση, γνωρίζοντας φυσικά ότι σε κάθε περίπτωση η υπόθεση Τσιχλάκη οδεύει προς Στρασβούργο και ότι για μία ακόμη φορά η ελληνική δικαιοσύνη θα ξεφτιλιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα πιο σοκαριστικό; Κρήτη - Ελλάδα, η χώρα όπου ο δολοφόνος κληρονομεί το θύμα του, πουλάει το σπίτι που έγινε ο φόνος και βγάζει και φράγκα μετά την δολοφονία, όλα αυτά εν πλήρη παρανομία. Ελλάδα, μας αηδίασες... Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουμε πως νιώθουμε απέναντι σε αυτό το χάος... Σε αυτήν την θεσμική κατάντια! Χάθηκε και η ντροπή πια...»




Τι είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016

Στις 22 Μαρτίου 2016, Η 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις Αρχές, υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως η γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλε έφεση, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να είχε αυτοκτονήσει, καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά, ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Τον Μάιο του 2022 καταδικάστηκε για το έγκλημα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ενάμιση χρόνο, μετά ο Κώστας Λεμενιτάκης αφέθηκε ελεύθερος.