22 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπησης Alco: Εμπιστοσύνη των πολιτών στον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό - Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ


Eπιμέρους στοιχεία για το πολιτικό σκηνικό καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στο δελτίο του Alpha.

Άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα περιέχει και το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha με τους πολίτες να δείχνουν την επιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, τον Νίκο Δενδία να θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος υπουργός, ενω τη ίδια ώρα η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεια με το κόμμα να συρρικνώνεται διαρκώς καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος που παρουσιάστηκε χθες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ ανεβαίνει στο 25%. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης άνοδο στο 15,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στο 6,5% ενώ αυξάνονται οι αναποφάσιστοι στο 15,3%.



Δημοσκόπηση Alco: Η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό

Στο γενικό κοινό με αυθόρμητες απαντήσεις o Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27% ένανι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.



Στο β' μέρος, εξηγείται παράλληλα η εικόνα της πρόθεσης ψήφου: Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61% καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ ενώ 6% επιλέγει αποχή.



Δημοσκόπηση Alco: Η "συρρίκνωση" του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση 4% προς το ΚΚΕ. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 3 στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.



Δημοσκόπηση Alco: Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco η πεντάδα των υπουργών της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:
  • Δένδιας: 26%
  • Πιερρακάκης: 13%
  • Γεωργιάδης: 7%
  • Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης: 4%
  • Κανένας απαντά το 51%.



Η κατάταξη παραμένει ίδια και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ με τον κ. Δένδιας να είναι πρώτος με 48%.



Δημοσκόπηση Alco: Τι λένε για Τέμπη και ΕΣΥ

Οι μισοί ερωτηθέντες απαντούν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά».



Τέλος, το 75% θεωρεί ότι είναι αδικαιολογημένη η καθυστέρηση για τν ολοκλήρωση των ερευνών για το δυστύχημα των Τεμπών, έναντι 11% που απαντούν αρνητικά και 14% που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.