18 Οκτωβρίου 2024

📺Σάλος με γυμνάστρια ρυθμικής που χρησιμοποίησε ως μονόζυγο την... είσοδο ναού [βίντεο]


Προσβεβλημένοι ένιωσαν οι Γιαπωνέζοι με ένα ακροβατικό που εκτέλεσε μια influencer της γυμναστικής, κατηγορώντας την ότι χλευάζει τον πολιτισμό τους.

Ένα βίντεο από το Instagram της Maria del Mar Perez Banus, το οποίο πλέον έχει κατέβει από τον λογαριασμό της, έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου στο X, συγκεντρώνοντας πάνω από 33 εκατομμύρια προβολές.


Η 25χρονη γυμνάστρια

Δείτε το βίντεο της γυμνάστριας που κάνει ακροβατικά στην πύλη ναού


Η 25χρονη γυμνάστρια, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερους από 140.000 ακολούθους στη σελίδα που μοιράζεται με την αδερφή της, φέρεται να έκανε ένα ακροβατικό σε ένα Torii, μια συμβολική πύλη που σηματοδοτεί την είσοδο σε έναν ναό σίντο. Συχνά θεωρείται ως όριο που χωρίζει τον ανθρώπινο κόσμο από αυτόν τον πνευμάτων, ανέφερε το Need To Know.

Στο βίντεο, η Perez -που κατάγεται από τη Χιλή αλλά ζει στις ΗΠΑ- φαίνεται να κρέμεται από την κόκκινη κατασκευή σαν να είναι μπάρα έλξης και στο βάθος παίζει η επιτυχία «Cha-Cha Slide».

Έξαλλοι οι Γιαπωνέζοι

Και αυτή η άσκηση δεν φαίνεται να διασκέδασε το κοινό. «Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού για την ιαπωνική θρησκευτική κουλτούρα και τα έθιμα» δήλωσε ένας εξοργισμένος χρήστης του X, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μην ξαναέρθεις ποτέ στην Ιαπωνία».


Ένας άλλος ανέφερε θυμωμένος: «Οι ξένοι πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα. Αν σπάσουν κάτι, απλά θα φύγουν μακριά. Μακάρι να σταματούσατε».

Κάποιος μάλιστα επικαλέστηκε ένα χωρίο από τον τοπικό ποινικό κώδικα που ορίζει ότι «όποιος δεν σέβεται δημοσίως ένα ιερό βουδιστικό ναό, νεκροταφείο ή άλλο τόπο λατρείας, τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μήνες ή με πρόστιμο 100.000 γεν».

Ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις αντιδράσεις, η influencer δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ζητά συγγνώμη από τους θαυμαστές της, υποστηρίζοντας πως δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σημασία του ναού.


«Πραγματικά δεν σκεφτόμουν τι έκανα» είπε η Perez. «Θέλω να ζητήσω χίλιες φορές συγγνώμη. Σας παρακαλώ, σταματήστε να μου στέλνετε μηνύματα και σχόλια, λυπάμαι πραγματικά». Και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μπορείτε να καταλάβετε, σας ευχαριστώ πολύ».

Να σημειωθεί ότι η Perez αγωνίστηκε για τη Χιλή στη ρυθμική γυμναστική στους Παναμερικανικούς Αγώνες και κέρδισε επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα γυμναστικής της Νότιας Αμερικής.