02 Οκτωβρίου 2024

📺ΝΤΡΑΠΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ🤢🤮Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστινού εναντίον Πλακιά! Όλοι οι συγγενείς θυμάτων κατά Καρυστιανού για τη συναυλία -«Εξώδικα στους καλλιτέχνες και ασφαλιστικά», λέει ο Πλακιάς


Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν «αδιανόητη» συνάντησή της
με τους αδελφούς Πλακιά γράφει η αστεία... Λογικό! Τι δουλειά έχει μια αριστερή αστή δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη με τους βλάχους από τα Τρίκαλα 😜

Σε δικαστική διαμάχη μεταξύ των οικογενειών των 57 θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών εξελίσσεται η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων.

Την Τετάρτη (2/10) η Μαρία Καρυστιανού απέστειλε εξώδικο κατά του Νίκου Πλακιά και του αδελφού του Δημήτρη. Η πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών τονίζει μεταξύ άλλων πως υπό άλλες συνθήκες θα ήταν «αδιανόητη» συνάντησή της με τους αδελφούς Πλακιά και πως αυτοί «δεν θέλουν ή δεν μπορούν» να κατανοήσουν τους στόχους του Συλλόγου.

Το εξώδικο δημοσιοποίησε στο X (Twitter) ο ίδιος ο Νίκος Πλακιάς, αναρτώντας την πρώτη σελίδα του εξωδίκου και γράφοντας:

«Ευχαριστώ Μαρία Καρυστιανού
Η Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά
Ντρέπομαι
Πως θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια ;
Πως θα τις αντικρίσεις ;».


Τι αναφέρει το εξώδικο

Στο εξώδικο, η Μαρία Καρυστιανού, ξεκινά με αιχμηρό τρόπο, και αναφερόμενη στους αδελφούς Πλακιά, σημειώνει ότι υπό διαφορετικές συνθήκες «θα ήταν αδιανόητη μια συνάντησή τους, λόγω των διαφορετικών επιλογών τους στη ζωή: Τραγικά γεγονότα οδήγησαν να συναντηθούν οι πορείες της ζωής μας, ενώ βέβαια οι έως τότε επιλογές μας αλλά και οι προφανείς διαφορές των χαρακτήρων μας θα καθιστούσαν κάτι τέτοιο αδιανόητο».

Στη συνέχεια, η ίδια εντείνει την επίθεση κατά των αδελφών Πλακιά, κατηγορώντας τους πως στόχος τους είναι να υπονομεύσουν τη συλλογική δράση, ενώ επισημαίνει πως «δεν θέλουν ή δεν μπορούν» να κατανοήσουν τον σκοπό της: «Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας έως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την τάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου, νομίζω, δεν έχετε μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».

Τέμπη: Όλοι οι συγγενείς θυμάτων κατά Καρυστιανού για τη συναυλία -«Εξώδικα στους καλλιτέχνες και ασφαλιστικά», λέει ο Πλακιάς


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο με αντίτιμο 15 ευρώ.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον «Σύλλογο Θυμάτων για τα Τέμπη», πρόεδρος της οποίας είναι η Μαρία Καρυστιανού, αλλά όπως έχει επισημάνει ο Νίκος Πλακιάς δεν εκπροσωπεί το σύνολο των 57 οικογενειών που θρηνούν δικούς τους ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά λίγες από αυτές.

Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος θρηνεί τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών, εξέφρασε πρώτος τη διαφωνία του για τη συναυλία αυτή αλλά και για τις ενέργειες του Συλλόγου, διότι τα εισιτήρια διατίθενται αντί αντιτίμου και δεν είναι δωρεάν. Θέτει ερωτήματα συνεχώς στις αναρτήσεις του στο «Χ» για το πού θα πάνε τα χρήματα αυτά, ενώ απειλεί με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα.

Οι συγγενείς εκφράζουν την οργή τους, λέγοντας ότι «τα ονόματα των παιδιών μας δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15€».

Νίκος Πλακιάς: Θα γίνουν εξώδικα και αν γίνει η συναυλία ασφαλιστικά μέτρα για το πού πήγαν τα λεφτά

«Δεν συμφωνώ με το αντίτιμο το χρηματικό, αν δεν είχε το αντίτιμο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Δεν γίνεται να γίνει κάτι για πέντε οικογένειες και οι υπόλοιπες 50 να μη συμμετέχουν. Να κάνουν συναυλία, να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να κάνουν ό,τι θέλουν, ας βάλουν και 100 ευρώ και 200. Τα ''57'', ο πληθυντικός και αυτά δεν μου αρέσουν, γιατί περιλαμβάνουν και τα παιδιά μου. Όχι στον αέρα, όχι ένας σύλλογος για έξι θύματα να κάνει μια συναυλία για 57. Αυτή τη στιγμή μιλάμε με όλες τις οικογένειες και έχουν αναστατωθεί όλοι. Δεν μπορώ να με βλέπει ο άλλος στον δρόμο και να μου λέει ''ήρθα στη συναυλία, σε ενίσχυσα 15 ευρώ'', όταν εγώ δεν ξέρω πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Είναι δυνατόν εγώ να συμφωνήσω για τα 15 ευρώ; Υπάρχει κόκκινη γραμμή. Δεν υπάρχει διαχωρισμός στους στόχους, οι ίδιοι είναι, τα ίδια κυνηγάμε. Οι δρόμοι είναι διαφορετικοί. Το αν δεν μιλάω εγώ ή δεν μπορώ να βρω κοινή γραμμή με τη Μαρία δεν έχει καμία σημασία. Ό,τι είναι να γίνει να γίνει ονομαστικά και καθαρά. Όχι όμως στο όνομα των παιδιών μου να πάει ο άλλος να δώσει 15 ευρώ. Αν γινόταν η συναυλία χωρίς αντίτιμο θα πήγαινα και εγώ, αλλά με αντίτιμο όχι».

Ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε ότι θα στείλει εξώδικα για τη συναυλία, ενώ αν γίνει η συναυλία θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα για το πού πήγαν τα λεφτά. «Θα περιμένω να δω αν γίνει η συναυλία. Γιατί πηγαίνουν τώρα και πάνε αφιλοκερδώς, δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι, θεωρούν ότι θα μας βοηθήσουν, δεν θα μας βοηθήσουν όλους».

Ο δικηγόρος του κ. Πλακιά, Λεωνίδας Κούμπουρας, μιλώντας στο Open ανέφερε ακόμη ότι έχουν ενημερώσει το υπουργείο Πολιτισμού για να αλλάξει αυτή η απόφαση, να μη δοθεί άδεια διεξαγωγής συναυλίας με αντίτιμο.


Σφοδρή επίθεση από τον Νίκο Πλακιά στη Μαρία Καρυστιανού

Πριν από λίγες ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Νίκος Πλακιάς έγραψε επίσης στο Χ:

«Κάπου εδώ πρέπει να πω την απορία μου: Όταν μπήκα στο Χ ήξερα πάνω κάτω τι θα αντιμετωπίσω
Μια ερώτηση μόνο και δεν θα σας ξαναενοχλήσω: Βλέπετε ότι έγινε μεγάλο θέμα για την συναυλία και το οικονομικό αντίτιμο που χρειάζεται κάποιος για να πάει.
Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις στα social, ο καθένας με την άποψη του.
Καμία οικογένεια δεν βγήκε να συμφωνήσει με την δήλωση της προέδρου ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει.
Δεν σας βάζει σε ερωτήματα;
Έτσι από περιέργεια ρωτάω.
Δεν σας βάζει σε ερωτήματα;
Τόσο απλά;».


Μάλιστα, όταν μια χρήστρια του X απάντησε στον κ. Πλακιά γράφοντας: «Με απέραντο σεβασμό στον πόνο σας, οι επισκέψεις στο εξωτερικό κοστίζουν... Είναι τραγική η πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο τραγικού γεγονότος... Τραγική...», ποστάροντας μια ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για την πρόσκληση στην κυρία Καρυστιανού στην Ευρωβουλή, ο Νίκος Πλακιάς απάντησε:

«Η επίσκεψη είναι με έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και από το γραφειο του Αρβανίτη. Κατάλαβες».


Μετά τις αντιδράσεις οικογενειών, χθες, ο κ. Πλακιάς επανήλθε γράφοντας:

«Θα ήθελα να απευθυνθώ και να ρωτήσω σε κάποιον από όλους τους πρόεδρους των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας να μας πούνε: Πόσο κοστίζει μια επιθετική προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια; Έτσι από απορία; Εγώ γνωρίζω όπως και όλοι οι δικηγόροι των οικογενειών. Θα ήθελα όμως να μάθει και ο κόσμος από κάποιους ουδέτερους».