02 Οκτωβρίου 2024

Συναυλία για τα Τέμπη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αντίτιμο-Μάλαμας: ΠΑΩ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΔ-Τσανακλίδου: Περιμένω να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα


Σε δύο «στρατόπεδα» έχουν χωριστεί οι γονείς των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος για τα Τέμπη, με αφορμή την προγραμματισμένη συναυλία-αφιέρωμα για τη μνήμη των αδικοχαμένων επιβατών στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 11 Οκτωβρίου.

Στη συναυλία ορίστηκε το αντίτιμο των 15 Ευρώ με την παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής. Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου θα βρίσκονται στη συναυλία, με όλους να συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Η απάντηση της Τάνιας Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου μιλώντας στην εκπομπή «Buonjiorno», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δέχτηκε να λάβει μέρος στη συναυλία επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ή υπόθεση των Τεμπών να περάσει στα ψιλά ή στη λήθη, ενώ περιμένει να δοθούν κάποια στοιχεία στη δημοσιότητα για να μην υπάρχει καμία σκιά.

«Ευθυγραμμίζομαι απολύτως με τις δηλώσεις του Φοίβου Δεληβοριά και θα τραγουδούσα και για έναν, απλά περιμένω να βγει και το γραφείο παραγωγής να δώσει κάποια στοιχεία, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά σε αυτή την ιστορία, γιατί εγώ είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει σκιά. Αλλά φαντάζομαι ότι χρειάζεται να δημοσιευθεί κάτι, ούτως ώστε να είναι όλα όπως πρέπει να είναι.
-Εσάς σας είχαν ενημερώσει από τον σύλλογο ότι δεν είναι όλες οι οικογένειες μέλη του;

Το ήξερα βλέποντας κάποια αντιδικία που υπήρχε μεταξύ των γονέων και να σας πω, αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πάρα πολλά, δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν γι’ αυτό, κατανοώ την πίκρα τους, κατανοώ τον θυμό τους, κατανοώ τα πάντα. Θα περιμένουμε να δημοσιευθούν οι διευκρινίσεις και τότε θα είμαι κι εγώ σε θέση να πάρω μια άλλη στάση, αν και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να με κλονίσει.»

«Καταλαβαίνω όμως πως ο σκοπός ο δικός σας είναι να γίνει μία συναυλία στη μνήμη των θυμάτων, έτσι δεν είναι;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της εκπομπής την Τάνια Τσανακλίδου. «Ακριβώς, ακριβώς! Γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση υπόθεση των Τεμπών να περάσει στα ψιλά η στη λήθη».

Η ανάρτηση του Σωκράτη Μάλαμα

Και ο Σωκράτης Μάλαμας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έδωσε τη δική του απάντηση για το λόγο που επέλεξε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη συναυλία.

Αναλυτικά έγραψε: «ΝΑΙ, κατανοώ τη θλίψη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άκαιρα και παράδοξα.

Κατανοούμε την οδύνη και ο σεβασμός μας είναι απόλυτος στο πρόσωπο τους. Έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αισθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί -αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα. Είναι υπόθεση όλων μας γι αυτό συμμετέχω με κάθε τρόπο σ αυτή την συναυλία.»