20 Οκτωβρίου 2024

📺Στη δημοσιότητα βίντεο με τον Σινουάρ να καταφεύγει σε τούνελ μαζί με την οικογένειά του, μία ημέρα πριν την επίθεση της Χαμάς


Στο βίντεο με τη στιγμή που σκοτώνεται διακρίνεται μία φιγούρα σε ένα κτίσμα στη Ράφα, που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό είναι ο ηγέτης της Χαμάς

Οι IDF δημοσίευσαν το Σάββατο πλάνα που δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, να καταφεύγει σε ένα τούνελ με την οικογένειά του μεταφέροντας εξοπλισμό, μία ημέρα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ και στα κιμπούτς του Ισραήλ. 

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ... εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. 

Σύμφωνα με τις IDF, το βίντεο ανακτήθηκε από τη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.  


«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF σε συνέντευξη Τύπου.

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι. 

Επίσης, δημοσιεύτηκε και νέο βίντεο της στιγμής της εξόντωσής του την περασμένη Τετάρτη.

Στο βίντεο με τη στιγμή που σκοτώνεται διακρίνεται μία φιγούρα σε ένα κτίσμα στη Ράφα, που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό είναι ο ηγέτης της Χαμάς, και στη συνέχεια το κτίριο βομβαρδίζεται.