22 Οκτωβρίου 2024

📺Λίβανος: Ο φακός καταγράφει το βλήμα που γκρέμισε την πολυκατοικία


Με τον πιο καθαρό τρόπο αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός το βλήμα που γκρέμισε μια πολυκατοικία σήμερα στον Νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με την Mailonline o φακός κατέγραψε το βλήμα να πετά στον γαλάζιο ουρανό πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, πριν πέσει προς τα κάτω και χτυπήσει τα θεμέλια του κτιρίου που γκρεμίστηκε και που φαίνεται ότι είχε 10 ορόφους.

Η έκρηξη συγκλόνισε τους κάτω ορόφους του κτιρίου, σκάβοντας τη γη και στέλνοντας κομμάτια από μπάζα και θραύσματα να πέφτουν βροχή στους παρευρισκόμενους που έτρεχαν για να προφυλαχτούν.

Στιγμές αργότερα ολόκληρο το κτίριο άρχισε να τρέμει και τελικώς κατέρρευσε ολόκληρο. Έπεσε στην γη με μια κίνηση που έδειχνε να είναι καλά σχεδιασμένη επιχείρηση ελεγχόμενης κατεδάφισης.





Οι κοντινές εικόνες του κτιρίου ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν από το πλήγμα έδειχναν καθαρά τον πύραυλο να περνά από τα παράθυρα των μπαλκονιών όπου οι κάτοικοι είχαν κρεμάσει ρούχα και σεντόνια για να στεγνώσουν. Η φρικτή σκηνή φέρεται να εκτυλίχθηκε στο προάστιο Shayah της Βηρυτού, με τους διασώστες να αναζητούν τώρα επιζώντες, γράφει η MailOnline.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για την επίθεση ανέφεραν αρχικώς ότι η επίθεση έγινε στον Νότιο Λίβανο και ότι το κτίριο ήταν άδειο, γιατί λίγο νωρίτερα το είχαν εγκαταλείψει οι ένοικοι, όταν πληροφορήθηκαν την ανακοίνωση με βάση την οποία, η πολυκατοικία τους είχε γίνει στόχος του Ισραήλ.