25 Οκτωβρίου 2024

📺H SpaceX του Μασκ έφερε πίσω στη Γη τους 4 αστροναύτες που δεν μπορούσε να φέρει η Boing λόγω του προβλήματος της κάψουλας (Βίντεο)



Στον κόλπο του Μεξικού λίγο έξω από τις ακτές της Φλόριντα προσγειώθηκε σήμερα η κάψουλα της SpaceX με τους τέσσερις αστροναύτες, τρεις Αμερικανοί και ένας Ρώσος, μετά από σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το πλήρωμα του Crew-8 επέστρεψε στη Γη καθυστερημένα αφού η παραμονή του παρατάθηκε κατά δύο μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό λόγω του προβλήματος που υπήρξε στην κάψουλα της Boeing αλλά και εξαιτίας του τυφώνα Milton. Η κάψουλα επέστρεψε άδεια τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η SpaceX εκτόξευσε τα τέσσερα μέλη - τους Μάθιου Ντόμινικ της NASA, Μάικλ Μπάρατ και Ζανέτ Έπς και τον Ρώσο Αλεξάντερ Γκρεμπένκιν - τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αντικαταστάτες τους είναι οι δύο δοκιμαστικοί πιλότοι Starliner, ο Butch Wilmore και η Suni Williams. Επίσης, δύο αστροναύτες εκτοξεύτηκαν από την SpaceX πριν από τέσσερις εβδομάδες. Οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ο διαστημικός σταθμός έχει τώρα τον φυσιολογικό αριθμό ατόμων που πρέπει να έχει, τον αριθμό 7 και συγκεκριμένα τέσσερις Αμερικανούς και τρεις Ρώσους, αφού εδώ και μήνες ήταν υπερπλήρης.