25 Οκτωβρίου 2024

📻Καρανίκας κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι είναι εκτός εποχής -Είναι η Αριστερά του προηγούμενου αιώνα


Κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη στράφηκε ο Νίκος Καρανίκας, κάνοντας λόγο για σταλινικές αντιλήψεις.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Status fm 107,7, σχολιάζοντας την απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελλάκη. «Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, δεν έχει να κάνει με την ανανεωτική αριστερά, έχει να κάνει με τη σταλινική αριστερά. Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς εκπαιδεύτηκαν και βίωσαν αυτό το πράγμα και το έχουν αφομοιώσει, διδάσκοντας και σε μια νέα γενιά τη σταλινική αντίληψη, ότι είναι ιερή και ανώτερη απ όλους. Άρα γεννιέται και μία αντίληψη που έχει ως κατάληξη την απαξίωση του λαού, ο λαός είναι κατώτερος, είναι η πλέμπα. Θα κάνουν αυτό που λέμε εμείς. Εμείς είμαστε οι σοβαροί, εμείς είμαστε οι σωστοί, εμείς τα ξέρουμε όλα… τρίχες! Μία απογοήτευση είναι αυτά τα στελέχη, είναι αυτοαναφορικοί.

Οι άνθρωποι είναι εκτός εποχής και γι΄αυτό τραβάνε τα πάντα στο βούρκο τους. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα, τους θαύμαζα όταν ήμουν φοιτητής, σιγά σιγά τους γνώρισα και κατάλαβα ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά», είπε ο κ. Καρανίκας.

«Ο λαός, η πλειοψηφία θέλει τον Κασσελάκη. Δεν τον θέλει γιατί είναι ο επαρκέστατος, ο καλύτερος, ο θεός, ο ήρωας, αλλά το αντίθετο. Τον θέλουν γιατί είναι απλός άνθρωπος, καθαρός και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, καθότι όταν λέμε κομματική εξάρτηση εννοούμε εξάρτηση από την ηγεσία και όταν λέμε ηγεσία εννοούμε τα σχεδόν μόνιμα με συμβόλαιο, στελέχη της Αριστεράς. Θα πεθάνουνε στην Κεντρική Επιτροπή, όπως οι ηθοποιοί, που λένε, στο σανίδι. Αλλά ο ηθοποιός παρουσιάζει και ένα έργο και τον κρατάει ο κόσμος, όχι ο συσχετισμός. Αυτοί δεν είναι με τη δημοκρατία αλλά με τον συσχετισμό δύναμης. Είναι η αριστερά του προηγούμενου αιώνα», πρόσθεσε.

Καρανίκας για Τσίπρα: Δεν κάνεις επάνοδο ή φορέα με εκθέσεις ιδεών

Ο Νίκος Καρανίκας αν και διαφώνησε με την παραίτηση του ΑλέξηΤσίπρα, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε μία επάνοδό του αν την κάνει, όπως είπε, με το ίδιο περιβάλλον και τους ίδιους συνεργάτες./ Όπως είπε αυτό δηλώνει «δεν έχουμε αντίληψη του τι κάνουμε, δηλαδή τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος».

«Θα μπορούσα να το δεχθώ, και με τους όρους που έχουν ειπωθεί, αλλά αλλά αν έβλεπα, ότι έχει αδειάσει το περιβάλλον του, ότι έχει πάρει απόσταση από τα στελέχη που είναι 30 χρόνια ηγεσία, τόσα χρόνια δίπλα του, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

«Παρακολούθησα την εκδήλωση του Ινστιτούτου “Αλέξης Τσίπρας” τον ίδιο να κάνει ομιλία και να έχει μπροστά τους ανθρώπους, που είναι πλέον γνωστοί σε όλη τη χώρα για το αντιδημοκρατικό και το σταλινικό τους πνεύμα, που αποκλείουν και διαγράφουν ανθρώπους. Δεν γίνεται δηλαδή να θέλεις να κάνεις επάνοδο και να είσαι με τους προηγούμενους, δηλαδή με την παλιά σου ύλη. Επίσης δεν κάνεις επάνοδο ή φορέα με εκθέσεις ιδεών”»,τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Καρανίκας.