23 Οκτωβρίου 2024

😂😂👍Λίβανος: «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ, οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα


Ο Χασέμ Σαφιεντίν, ξάδερφος του Νασράλα, που επρόκειτο να διαδεχθεί τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, ήταν αγνοούμενος από τις 3 Οκτωβρίου, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή στα νότια της Βηρυτού - Η σορός του εντοπίστηκε σήμερα - Το Ισραήλ χτυπά εκ νέου κτίρια στον νότιο τομέα της πρωτεύουσας του Λιβάνου

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό, στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον Χασέμ Σαφιεντίν, «δεξί χέρι» και ξάδερφο του Νασράλα, έναν ισχυρό κληρικό στις τάξεις της σιιτικής οργάνωσης, ο οποίος αναμενόταν να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Σεπτέμβριο.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις αρχές Οκτωβρίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Περίπου άλλα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής.


Πιο συγκεκριμένα, ο Σαφιεντίν ήταν αγνοούμενος από τις 3 Οκτωβρίου, έπειτα από τις επιδρομές του Τελ Αβίβ στον νότιο Λίβανο. Σήμερα βρέθηκε η σορός του και το IDF ανακοίνωσε τον θάνατό του. Η Χεζμπολάχ δεν προέβη άμεσα σε κάποια ανακοίνωση.