«Ο πατέρας μου δεν μας χτύπησε ποτέ» φέρεται να κατέθεσε o 14χρονος γιος του αστυνομικού της Βουλής, που προφυλακίστηκε για τα όσα φρικτά καταγγέλλεται ότι λάμβαναν χώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της οικογένειας, στην Αθήνα.
Το 14χρονο αγόρι εξετάστηκε σήμερα από ψυχολόγο, ψυχίατρο και κοινωνική λειτουργό σε δομή για κακοποιημένα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αρχικά του ζήτησαν να αφηγηθεί μόνος του -όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο- το πώς περνούσε στο σπίτι του και στη συνέχεια άρχισαν να του θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πατέρα του για τον ξυλοδαρμό των παιδιών του αλλά και την σεξουαλική τους κακοποίηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 14χρονος ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς τον πατέρα του και κατέθεσε ότι ποτέ δεν τους ξυλοκόπησε, ούτε τον ίδιο και ούτε τις αδελφές του. Το ίδιο αρνητικός ήταν και όταν ρωτήθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση. «Στο σπίτι μας δεν συνέβαινε τίποτα κακό. Ο πατέρας μου δεν μας χτύπησε ποτέ» είπε ο 14χρονος.
Νέες πληροφορίες για τον αστυνομικό της Βουλής: Η αιμομικτική αίρεση και η ευχαριστήρια επιστολή
Σε άλλη ερώτηση που έγινε στον ανήλικο, για το εάν κακοποιήθηκαν σεξουαλικά οι αδελφές του, παρουσία του, η απάντησή του ήταν «ούτε κατά διάνοια».
Πειθαρχική έρευνα για ψυχολόγους και ψυχιάτρους που εξέτασαν τον αστυνομικό της Βουλής και την σύζυγό του
Νωρίτερα σήμερα υπήρξαν κι άλλες εξελίξεις στην υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής, που κατηγορείται για τον βιασμό των παιδιών του.
Δημογλίδου για αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά αναφέρουν σεξουαλική και σωματική κακοποίηση και από τους δυο γονείς – Και η μητέρα είναι θύμα»
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης (3/12) διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για όλους τους γιατρούς ειδικών καθηκόντων –ψυχολόγους και ψυχιάτρους– που εξέτασαν κατά διαστήματα τον 45χρονο αστυνομικό, αλλά και την σύζυγό του, όταν αυτή χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα στην ψυχιατρική κλινική στρατιωτικού νοσοκομείου.
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται προς τους γιατρούς αυτούς, είναι εάν διέγνωσαν τα ψυχιατρικά προβλήματά τους και ειδικά για τον αστυνομικό, πώς του έδιναν την ψυχιατρική βεβαίωση για να συνεχίσει να εργάζεται, παρά το γεγονός ότι είχε σε βάρος του αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα, που αφορούσαν σε απειλές και ξυλοδαρμούς ακόμη και πολιτών.
Γιώργος Στεφανόπουλος
enikos.gr