Ο δήμαρχος Βόλου προσδιορίστηκε πολιτικά ως «Έλληνας πατριώτης» αν και, όπως είπε, δεν σκέφτεται την κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή
Στις κόντρες που είχε στο παρελθόν, στο τελευταίο τηλεφώνημα με τον Αλέξη Κούγια, στην εμπειρία του από τον έναν χρόνο που έμεινε στη φυλακή αλλά και στον Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον Αντώνη Σρόιτερ.
Με αφορμή το ότι «δεν είναι προγραμματισμένες οι κόντρες μου, δεν είμαι άνθρωπος που χωρίς να με προκαλέσουν χωρίς να υπάρχει λόγος δημιουργώ...», ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στη διαμάχη που είχε «για μεγάλο χρονικό διάστημα» με τον Αλέξη Κούγια.
«Σε ό,τι αφορά την κόντρα και σήμερα να ζούσε, θα την είχα. Ως νομικό δεν τον αμφισβήτησα ποτέ, στην τελευταία δίκη που είχα πέρσι για την ομάδα σήκωσα το τηλέφωνο και του είπα να την εκπροσωπήσει γιατί "σε παραδέχομαι σαν νομικό. Δέκα ημέρες πριν τον θάνατό του, μιλήσαμε, ήθελα να του πω ένα γεια και όταν έφυγε από τη ζωή του έστειλα ένα στεφάνι γιατί δεν μπορούσα να πάω στην κηδεία».
Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται την κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μπέος απάντησε αρχικά πως «εάν ήμουν 10 χρόνια μικρότερος, μπορεί να το σκεφτόμουν. Εγώ αν θα κατέβαινα, θα έσπαγα αυγά να κάνω ομελέτα, με ενδιαφέρει να αφήσω το αποτύπωμά μου στην πόλη μου. Εγώ είμαι Έλληνας, πατριώτης».
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας «συμπεριφορές και νοοτροπίες τύπου Τραμπ τις επικροτώ, αν και σχολιάζω αρνητικά κάποια πράγματα που θέλει να περάσει. Θα ψήφιζα Τραμπ με τα δύο χέρια. Και στην Ουκρανία έχουν έναν ηθοποιό που του έδωσαν δισ. ευρώ και προκάλεσαν έναν πόλεμο. Δώστε τα χρήματα στον κοσμάκη που πεινάει».
Μιλώντας, τέλος, για την περίοδο που έκανε στη φυλακή είπε «η φυλακή, όπως την πέρασα εγώ, ήταν σχολείο. Πολλές αδικίες, συγκινήσεις γιατί έβλεπες κόσμο να υποφέρει. 20-22 άτομα έμεναν σε έναν κοιτώνα με μια τουαλέτα. Εμένα με έβαλαν στην πτέρυγα των εργαζομένων. Κάθισα έναν χρόνο».
«Στη φυλακή δεν πρέπει να έχεις πρώτα το θέλω και το εγώ. Είσαι υποχρεωμένος να συμβιβαστείς, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να σεβαστείς, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα στην καθημερινότητα. Υπήρχε ένας αλληλοσεβασμός από όλες τις πλευρές. Και οι φύλακες και ο διευθυντής και όλοι έδειξαν μια κατανόηση για να έχω παραπάνω χρόνο στο τηλέφωνο. Ήθελα να περάσει ο χρόνος όσο πιο ανώδυνα» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς, δε, για τους άγραφους κανόνες της φυλακής είπε «να είσαι χαλαρός, να είσαι υπάκουος, να μην δημιουργείς προβλήματα, να περάσεις απαρατήρητος. Και ένα πιάτο φαγητό που μπορούσα να φάω παραπάνω, προσπαθούσα να το κρύψω».