Με βεντάλιες, φυλλάδια για να κάνουν αέρα και παγωμένα νερά οι συμμετέχοντες στο γυμναστήριο Περιστερίου - Δύσκολες συνθήκες εν όψει της συζήτησης για τις καταστατικές αλλαγές
Με βεντάλιες, ανεμιστηράκια, φυλλάδια για να κάνουν αέρα και παγωμένα νερά παραμένουν εντός της αρένας του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι λιγοστοί συμμετέχοντες, καθώς οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι αντίξοες και σήμερα, λόγω ζέστης.
Όπως αποδείχτηκε στην πράξη, το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Περιστερίου δεν μπόρεσε να αντέξει την πολυκοσμία και τους ειδικούς προβολείς της τηλεοπτικής κάλυψης, με αποτέλεσμα οι ομιλίες να εξελίσσονται με μεγάλη δυσκολία και σήμερα, Σάββατο, οπότε αναμένεται να κορυφωθεί η εσωκομματική συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές.

Ήδη από χθες το απόγευμα, όταν οι πρώτοι σύνεδροι άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο, η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα, με αποτέλεσμα οι συνθήκες να γίνουν αφόρητες, όταν άναψαν οι προβολείς για το φωτισμό του χώρου.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν αρκετοί σύνεδροι να αποχωρήσουν μετά το πέρας των χαιρετισμών, ενώ οι συνθήκες είχαν μεν βελτιωθεί, αλλά όχι κατά το μέγιστο, με ορισμένους συνέδρους να έχουν προσαρμοστεί ενδυματολογικά, για να αντέξουν τον κομματικό… καύσωνα.

Όσοι άντεξαν την αφόρητη ζέστη και παρέμειναν έκαναν τα παράπονά τους από το βήμα.
«Αν κρίναμε την επιτυχία του συνεδρίου από τη δυνατότητα που προσφέρει σε ΑμεΑ να ανέβουν στο βήμα έχουμε αποτύχει», είπε αρχικά, αναφερόμενος πιθανότατα στην προσβασιμότητα του σημείου.
«Σύντροφε Σωκράτη που είσαι; Αν προτείνουμε στον ελληνικό λαό να κάνει συνέδρια χωρίς κλιματιστικά, τι προτείνουμε; Ποια είναι τελικά η Αριστερά του 21ου αιώνα;», διερωτήθηκε ο σύνεδρος.
Φυσικά πέραν της ζέστης οι γραφικότητες συνεχίζτηκαν σε όλα τα επίπεδα...
Έψαχναν τον οδηγό αυτοκινήτου που εμπόδιζε στοα γκαράζ
ΤΟ ΧΖΑ 4510 ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΙΖΕΙ ΙΖΕΙ
— Georghy Zhukov (@GeorghyZhukov) June 13, 2025
pic.twitter.com/7VwTMlugA4
Ενώ ακούστηκαν ρηξικέλευθες προτάσεις όπως να φτιάξουν την δικιά τους ομάδα αλήθειεας....
Αυτά συζητάνε στα Συνέδριά τους. pic.twitter.com/7Lv1Nrr7lU
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) June 14, 2025
... να συγκηβερνήσουν με Κω/λου και ΒΑρουφάκη...
Κάντε το εικόνα pic.twitter.com/J2m1qK4VeF
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) June 14, 2025
... ενώ το κορυφαίο ήταν ότι ο "κατώτατος μισθός έπρεπε να είναι 3.500 αλλά δεν το λέει κανείς"...
... σύνεδρος συγκινείται όταν θυμάται την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα....Γιατί όχι 13.500; pic.twitter.com/UVOX9ocj9o
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) June 14, 2025
Συγκινητικό. pic.twitter.com/tFMXVM4LzP
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) June 14, 2025
... άλλη ενημερώνει πόσο ωραία ήταν η εκδήλωση για τον Φάμελλο στο
Μαρούσι σε ένα barάκι...
Τουλάχιστον περνάνε καλά pic.twitter.com/zCHm80j0pN
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) June 14, 2025