Δηλώσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στην αρεοπαγίτη- ανακρίτρια η οποία διενεργεί την έρευνα για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τραντόπουλο.
Πρόκειται για τις οικογένειες Χρήστου Βλάχου, Δημήτρη και Νίκου Πλακιά και η Δημήτρη Μασσαλή. Στις δηλώσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας οι οικογένειες περιγράφουν τις ενέργειες και τις παραλείψεις οργάνων της Πολιτείας που όπως υποστηρίζουν, επέφεραν ανεπανόρθωτη βλάβη στην ακεραιότητα και την πληρότητα της ανακριτικής έρευνας, στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και εν τέλει στο δικαίωμα των ίδιων των συγγενών των θυμάτων που συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση της μνήμης των δικών τους ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.
Παράλληλα, αναφέρονται στ
Σύμφωνα με πληροφορίες για τη θεμελίωση του αιτήματός τους επικαλούνται και όλα εκείνα τα πραγματικά στοιχεία που έχουν προκύψει για τον ρόλο που φέρεται να έχει διαδραματίσει ο Χρήστος Τριαντόπουλος στο στάδιο του αποκαλούμενου «μπαζώματος» του τόπου της τραγωδίας.