"Τα νοσοκομεία γίνονται κάθε μέρα και καλύτερα", τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου"
Εγκαινιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 29/12, το πλήρως ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους, βρέθηκαν το πρωί στους χώρους του νοσοκομείου για να παραδώσουν τη νέα πτέρυγα.
Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ΤΕΠ: Κερδίζουμε πόρους για την Υγεία - Θα γίνουν όλα τα έργα Ο κ. Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του, στάθηκε ιδιαίτερα στη χαμηλή – όπως τη χαρακτήρισε – συμμετοχή στη διαμαρτυρία, απαντώντας παράλληλα στα δημοσιεύματα περί απένταξης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Εδώ και μέρες διάβαζα στο διαδίκτυο ότι θα γίνει ‘πανυγειονομική κινητοποίηση’... Όπως έχετε διαπιστώσει έξω, ήταν τέσσερις; Πέντε; Τα νοσοκομεία γίνονται κάθε μέρα και καλύτερα», σχολίασε με νόημα ο υπουργός.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Γράφτηκαν δημοσιεύματα απολύτως ψευδή ότι το Υπουργείο Υγείας έχασε ευρωπαϊκούς πόρους. Σας διαβεβαιώ ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές». Τόνισε μάλιστα την υπερκάλυψη των στόχων απορρόφηση κονδυλίων, σημειώνοντας πως για το 2024 η δαπάνη έφτασε τα 402 εκατ. ευρώ (έναντι στόχου 240 εκατ.), ενώ για το 2025 έχουν ήδη δαπανηθεί 615 εκατ. ευρώ. «Όχι μόνο δεν χάνουμε πόρους, κερδίζουμε πόρους από άλλα υπουργεία... Όταν φτάσει η 30η Ιουνίου, δεν θα έχουμε χάσει ούτε μισό έργο», κατέληξε.






Διαμαρτυρία των εργαζομένων του Νοσοκομείου
Σημειώνεται ότι κατά την άφιξή τους, οι υπουργοί ήρθαν αντιμέτωποι με διαμαρτυρία εργαζομένων στην είσοδο, οι οποίοι με πανό και συνθήματα ζητούσαν την «πραγματική ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου» μέσω μαζικών προσλήψεων και σύγχρονου εξοπλισμού. Ωστόσο, εντός του κτιρίου, η διοίκηση και μερίδα εργαζομένων υποδέχθηκαν θερμά την ηγεσία του Υπουργείου, ξεναγώντας τους στους ανακαινισμένους χώρους που αλλάζουν την όψη του ιστορικού νοσοκομείου.
Εδώ και μέρες είχαμε ανακοινώσει ότι σήμερα θα κάναμε με τον @mthemisto τα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του «Έλενα Βενιζέλου». Η γνωστή «Συμμορία της Μιζέριας» της Αριστεράς καλούσε σε πανυγειονομική κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον μου….αναρτήσεις κλπ τελικά μαζεύτηκαν …..5… pic.twitter.com/QKN3pIc8t1
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 29, 2025