"Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της εξεταστικής επιτροπής και στην προσπάθεια ξεπλύματος όσων έχουν ρόλο στο σκάνδαλο" υποστήριξε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να εξετάσουν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον πρώην υπουργό Γεωργίας από το 1998 έως το 2001 Γιώργο Ανωμερίτη. Τόσο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δια των εκπροσώπων τους κατήγγειλαν ότι ο μοναδικός λόγος που κλήθηκε για να καταθέσει στην εξεταστική ο κ. Ανωμερίτης είναι προκειμένου να εξυπηρετηθεί το «αφήγημα» περί διαχρονικών ευθυνών. «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της εξεταστικής επιτροπής και στην προσπάθεια ξεπλύματος όσων έχουν ρόλο στο σκάνδαλο», τόνισε από την πλευρά της η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλένα Αποστολάκη.
Η κα Αποστολάκη, είπε ότι δεν πρόκειται να υποβάλει ερωτήσεις στο μάρτυρα. Ομοίως έπραξε στη συνέχεια και ο Κώστας Μπάρκας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο κ. Ανωμερίτης κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέφερε ότι «οι όποιες παραβατικότητες εκείνης της εποχής ήταν ατομικές, μικρές έως ασήμαντες». Μάλιστα όπως είπε κατά τη θητεία του, δεν υπήρχε ενιαίο ψηφιακό σύστημα επιδοτήσεων, ωστόσο οι καταστάσεις με τους δικαιούχους τοιχοκολλούνταν στα καφενεία των χωριών, σχολιάζοντας πως «αυτός ο κοινωνικός έλεγχος ήταν που έσωζε τα πάντα».