29 Σεπτεμβρίου 2008

«Καρχιμάκης: Ο «μπράβος» της Μονή Τοπλού...»

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν και να λένε ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αφορά μόνο τη Ν.Δ., παρόλο που όπως έγραψα και πριν μερικές μέρες αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε παραχωρήσει τις εκτάσειςστη Μονή, η Ν.Δ. δεν θα είχε τίποτα να ανταλλάξει, θα συνεχίσουμε να τους θυμίζουμε την υπόθεση της Μονής Τοπλού στο Λασίθι που αφορά εξολοκλήρου την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε ο Κλουζώ επειδή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποπειράθηκε να ψηλαφίσει την παραχώρηση εκτάσεως 26.000 στρεμμάτων από το ΠΑΣΟΚ και τον Δρυ στη Μονή Τοπλού. Ο Κλουζώ όχι μόνο δεν βλέπει σκάνδαλο αλλά κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι παρεμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου, μιας και στις εκτάσεις που παραχώρησε η Μονή σε Άγγλους, για 80 χρόνια νομίζω, θα κατασκευαστούν διάφορες τουριστικές υποδομές που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του φτωχότερου νομού της Κρήτης (και από τους φτωχότερους στην Ελλάδα, αν εξαιρέσει κανείς την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο). Υποδομές και εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα golf, spa, μαρίνα, εμπορικά κέντρα στις οποίες θα συρρέουν κατά χιλιάδες οι Λασιθιώτες που έχουν λύσει όλα τ' άλλα προβλήματά τους.

«Θέμα: «Οι αντιφάσεις και η διγλωσσία της Νέας Δημοκρατίας υπονομεύουν την σημαντικότατη επένδυση βρετανικής εταιρίας για την πραγματοποίηση του Έργου στον Κάβο Σίδερο, τη δημιουργία του μεγαλύτερου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας στη Σητεία της Κρήτης»

Όπως προφανώς γνωρίζετε, η σύνθετη επένδυση που σχεδιάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στη χερσόνησο του Κάβο Σίδερο, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδύσεις που έχουν προταθεί στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη γενικότερα, έχει φτάσει στην τελική ευθεία. Πρόκειται ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για τη δημιουργία του μεγαλύτερου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Σητείας της Κρήτης που θα δημιουργήσει περισσότερες από 3000 νέες θέσεις εργασίας. Αφορά στη δημιουργία ενός τεράστιου πόλου προσέλκυσης τουρισμού ποιότητας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυναμικότητας 7000 κλινών καταμερισμένων σε ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Για την πραγματοποίηση του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια, η βρετανική εταιρεία Minoan Group Plc, πρώην Loyalward, θα προχωρήσει σε ήπια αξιοποίηση έκτασης 25.000 περίπου στρεμμάτων, η οποία ανήκει στη Μονή Τοπλού και την οποία διαχειρίζεται το Ίδρυμα Παναγίας Ακρωτηριανής. Η προβλεπόμενη δόμηση δεν θα ξεπεράσει το 3% του συνόλου της έκτασης, ενώ θα λειτουργήσει πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωση των υδάτινων αποθεμάτων και πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χλωρίδας της έκτασης.

Η σημαντικότατη αυτή επένδυση αναμένεται να ενισχύσει κατά πολύ τον τουρισμό της Σητείας, αλλά και του νομού Λασιθίου γενικότερα, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και μέσα από την οικονομική ανάπτυξη που θα προκαλέσει, να αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο ζωής του τοπικού πληθυσμού. Για το λόγο αυτό έχει την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της θητείας του εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής του έργου αυτού, που είχε ουσιαστικά ολοκληρώσει και δρομολογήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η Νέα Διακυβέρνηση ενθαρρύνει έντονα τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας. Κι όμως εδώ και λίγο καιρό, με ερωτήσεις του Βουλευτή Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεφαλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και προς τον Πρωθυπουργό, αμφισβητείται έντονα η σκοπιμότητα του έργου αυτού δημιουργώντας πρόβλημα στην πορεία και εξέλιξη του Έργου.

Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται με διπλή γλώσσα, δημιουργώντας ανασφάλεια σε όλους του ενδιαφερόμενους και στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του Νομού, που αναμένουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της εν λόγω επένδυσης. Μιας επένδυσης που βρίσκεται στην τελική ευθεία και που ο κ. Κεφαλογιάννης υπονομεύει με τη στάση του και τη συστηματική αμφισβήτησή του θέτοντας σε κίνδυνο το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που έχει σχεδιαστεί ποτέ στο Νομό Λασιθίου και σε ολόκληρη την Ελλάδα και που αναμένετε να ενισχύσει σημαντικότατα τον τουρισμό του νησιού προσφέροντας πολύτιμες θέσεις εργασίας στον πληθυσμό της ακριτικής αυτής περιοχής.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

1. Ποια είναι τελικά η θέση της Κυβέρνησής σας στο θέμα του Έργου Κάβο Σίδερο;

2. Σε τι αποσκοπεί η διττή γλώσσα με την οποία εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία; Μήπως στην υπονόμευση του μεγαλύτερου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα;

3. Δεν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ευθύνης της Κυβέρνησης και των Υπουργείων σας να τοποθετηθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή και με σαφήνεια σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα, από το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται η ανάπτυξη της περιοχής της Σητείας και η ευημερία των κατοίκων της;

4. Δεν συνιστά τεράστια ανευθυνότητα η δημιουργία ασάφειας και ανασφάλειας και τελικά η υπονόμευση ενός διεθνούς προβολής έργου, τόσο κρίσιμου για την τουριστική ανάπτυξη, από μία Κυβέρνηση που προεκλογικά εμφανιζόταν υπέρμαχος της οικονομικής ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών και της εν γένει ενίσχυσης του τουρισμού στη χώρα μας;

5. Ποια είναι η θέση που λαμβάνετε απέναντι στις υπονομευτικές θέσεις του Βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος απ' ό,τι συζητείται δεν απέστειλε τυχαία τις επιστολές υπονόμευσης της επένδυσης στον Πρωθυπουργό, ούτε κατέθεσε τυχαία ερώτηση στη Βουλή για να υπονομεύσει την επένδυση;

6. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να αποδοκιμάσετε τις υπονομευτικές ενέργειες του Βουλευτή του κόμματός σας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης»

Θα παραθέσω και το σχετικό σχόλιο από την σελίδα του φίλου exastal:

«Το μεγάλο ξεπούλημα στη Μονή Τοπλού διεπράχθη σχεδόν εξ’ ολοκλήρου επί Κυβερνήσεων Πασόκ, όπου όχι απλά δεν υπήρξαν ανταλλαγές αλλά το δημόσιο παραιτήθηκε εγκληματικά έναντι των χρυσοφόρων συμφερόντων ενός μοναστηριού που όλως τυχαίως ευρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του «κοινοβουλευτικού βιομηχάνου λάσπης» ........ εννοείται κυρ Καρχιμάκη.

Ο βιονικός λασπολόγος και high tech κατασκευαστής παραπολιτικών "σκουπιδιών"με αυτή την επερώτηση συμμετέχει όπως φαίνεται συνειδητά στη συγκάλυψη της πιο καλοστημένης επιχείρησης ολοκληρωτικής παραχώρησης δημοσίου πλούτου, ως «κρατική δωρεά» σε καλοστημένα και ύποπτα συμφέροντα. Συμμετέχει στη συγκάλυψη μιας οργιώδους λεηλασίας, ενός πρωτοφανούς πλιάτσικου και ενός ακόμα «μεγάλου» ξεπουλήματος. Είναι μνημειώδης ο εθισμός και η ανεκτικότηα στα "colpo grosso" από τις αξέχαστες Κυβερνήσεις Πασόκ!

Ο αρχιτέκτονας της πολιτικής λάσπης στη χώρα μας, «συνεργάτης» και "(εξ)υπηρέτης" των ολίγων ισχυρών της ελληνικής πλουτοκρατίας, για μία ακόμα φορά, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ την διαλεύκανση του τεράστιου αυτού "νόμιμου" σκανδάλου, όπως έπραξε και σε άλλες πολλές περιπτώσεις παραπλανητικών δήθεν επερωτήσεων, διανθισμένων με το γνωστό πια ύφος "αδιάφ(θ)ορου" κανιβαλισμού. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ έτσι ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣ «ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» (ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ) ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!».

Ο κυρ Καρχιμάκης δια της σιωπής του απέναντι στο σκάνδαλο της μονής Τοπλού που τον αφορά άμεσα και την ίδια στιγμή με την συνήθη ανθρωποφάγα "ηθική" του, ακόμα και σε ό,τι έχει σχέση με το Βατοπαίδι και τη Βιστωνίδα επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την λειτουργία της δημοκρατίας. Κατά το δοκούν, ως ιδιοκτησία μιας παρέας, ψηφοθηρικά και αλαζονικά.

Προσέξτε την υποκρισία του ανδρός: ερωτάσθε « κ. Αλογοσκούφη διότι ουσιαστικά παραχωρήσατε τη λίμνη Βιστωνίδα, βάζοντας τέλος με την παραίτηση του Δημοσίου, στη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησής του επί της λίμνης. Οφείλετε να λογοδοτήσετε για την απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας προκειμένου να καλύψετε τις ύποπτες μεθοδεύσεις σας». Το ερώτημα φυσικά λειτουργεί και αντιστρόφως ανάλογα για το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ερωτάσθε κυρ Καρχιμάκη για την «παραίτησή» σας από το Κάβο Σίδερο! Λογοδοτήστε για την εγκληματική παραχώρηση, άνευ ανταλλαγμάτων, δημόσιας περιουσίας. Αλλά ω του θαύματος και της θείας καλογερικής επιφοιτήσεως, στην περίπτωση Τοπλού ο κυρ Καρχίμ αντιλαμβάνεται μονόπλευρα κυβερνητική υπονόμευση της σημαντικότερης επένδυσης για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας, στο Κάβο Σίδερο»!!!

Αυτή η επένδυση, αναμένεται λέει, να ενισχύσει κατά πολύ τον τουρισμό της Σητείας και να αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο ζωής του τοπικού πληθυσμού με .......... τους ρεσεψιονίστες καλόγερους!

Κατηγορεί μάλιστα την Κυβέρνηση ότι υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο με τη στάση της το "Hotel Moni Toplou", το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Ελλάδα και που αναμένετε να ενισχύσει σημαντικότατα τον τουρισμό του νησιού προσφέροντας πολύτιμες θέσεις εργασίας, golf και spa στον πληθυσμό της ακριτικής αυτής περιοχής!!!

Δυστυχώς τόση τεράστια ανευθυνότητα, υποκρισία και πολιτική αναισθησία χαρακτηρίζουν αυτόν που τη μια μέρα επερωτά για τις υποτίθεται σκανδαλώδεις παραχωρήσεις στη Μονή Βατοπεδίου και την επομένη πρωί πρωί επερωτά για την υπονόμευση των παραχωρήσεων στη Μονή Τοπλού!

Κυρ Καρχιμάκη! Ή και οι δύο παραχωρήσεις είναι σκάνδαλα ολκής ή και οι δύο παραχωρήσεις είναι ευκαιρίες για επενδύσεις. Αποφασίστε και πάψτε επιτέλους να παίζεται τόσο ανεύθυνα με τη λογική μας. Ο φαρισαϊσμός έχει και αυτός τα όριά του……

ο ερωτώντας πολίτης

Βασίλειος Παπουτσάκης»