27 Οκτωβρίου 2008

Η "καμήλα" που δεν κοιτάζει την καμπούρα της...

ή αλλιώς, η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ για την αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή.

Επειδή μάλλον μερικοί έχουν χάσει την μπάλα τις τελευταίες μέρες με την "κατάπτυστη" αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή, σας παραπέμπω στο σημερινό σχόλιο του Μανώλη Κοττάκη στον Ελ. Τύπο. Τα λέει όλα! Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η αποχώρηση της ΝΔ δεν είχε καμιά συνέπεια για την ουσία της υποθέσεως, ενώ η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ουσιαστικά "φρενάρει" την πρόοδο του Κράτους. Αλλά για μερικούς αυτά είναι λεπτομέρειες...

"Η καμήλα δεν κοιτάζει ποτέ την καμπούρα της. Ετσι και το ΠΑΣΟΚ. Χάλασε τον κόσμο, την Παρασκευή, επειδή η Ν.Δ. απείχε από την ψηφοφορίαγια τη σύσταση της Προανακριτικής. Ερμήνευσε δε αυτή της τη στάση ως «απώλεια της δεδηλωμένης». «Έπαιξε» με τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τού ότι η κυβέρνηση «αποχωρεί». Λησμόνησε όμως κάτι η αξιωματική αντιπολίτευση: Υπάρχουν αποχωρήσεις που κοστίζουν στο έθνος και αποχωρήσεις που δεν κοστίζουν. Υπάρχουν άδεια έδρανα που πάνε δέκα χρόνια πίσω τη χώρα και άδεια έδρανα που την πάνε μπροστά. Η Ν.Δ. προχθές απείχε, αλλά παραγραφή για τα όποια αδικήματα υπουργών δεν υπήρξε. Η ψηφοφορία για την Προανακριτική, αν χρειαστεί, θα γίνει. Το διασφάλισε ο έμπειρος Πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας.

Το κόστος που προκάλεσε όμως
το ΠΑΣΟΚ στη χώρα, με τη δική του αποχώρηση από την κορυφαία
διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος, το σκέφτεται; Το αναλογίζεται; Αν όχι, είναι καιρός. Ήδη «πληρώνουμε» τα πρώτα επίχειρα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε προχθές την Ελλάδα επειδή δεν αναγνωρίζει τα πτυχία των κολεγίων. Αν διαβάσει κανείς την απόφαση στα ψιλά της γράμματα θα διαπιστώσει ότι με το διατακτικό της καταργεί de facto το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αυτό που αρνήθηκε να αναθεωρήσει μαζί με τη Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση προβλέπει ότι τα μη κρατικά ευρωπαϊκά ΑΕΙ:
- μπορούν να ανοίγουν παραρτήματα στην Ελλάδα
- μπορούν να παρέχουν πλήρειςτετραετείς σπουδές στο ελληνικό (κοινοτικό) έδαφος
- με πτυχία πλήρως αναγνωρισμένα.

Η κυβέρνηση κάλεσε δύο φορές την αξιωματική αντιπολίτευση να νομοθετήσουν από κοινού εθνικούς κανόνες τόσο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ όσο και για τη λειτουργία των κολεγίων. Το ΠΑΣΟΚ απείχε. Τώρα που εξεδόθη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ; Θα στοιχιστεί μήπως πίσω από την Αριστερά και τους πανεπιστημιακούς της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίοι κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις; Κι αν ναι, εναντίον ποίων θα κατέβουν στο δρόμο; Εναντίον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μήπως, το οποίο θα αρχίσει να «μοιράζει» τσουχτερά ημερήσια πρόστιμα αν δεν εφαρμόσουμε την απόφαση; Εναντίον της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που νομοθέτησαν την Οδηγία αναγνώρισης των διπλωμάτων; Ή μήπως εναντίον του άρθρου 28 του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο ορίζει πώς ενσωματώνεται το Κοινοτικό στο Εθνικό Δίκαιο; Ας επιλέξουν!

Η καταδίκη για το άρθρο 16 δεν είναι όμως η μόνη συνέπεια από την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το Σύνταγμα. Αν είχε μείνει θα είχαν αλλάξει και οι παραγραφές του νόμου περί ευθύνης υπουργών,για τις οποίες έχυνε κροκοδείλια δάκρυα η Αριστερά προχθές.

Ας αφήσει, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ
την υποκρισία για την αποχώρη
ση της Ν.Δ. και ας δει τι συνέπειες έχει για την Ελλάδα η δική του αποχώρηση από το Σύνταγμα. Αν η κυβέρνηση απουσίασε μια στιγμή, αυτοί απουσίασαν μια δεκαετία. Οσο θα πάρει για να γίνει η επόμενη αναθεώρηση."

Αυτά και περαστικά σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο...!