12 Δεκεμβρίου 2008

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια...προσπάθησαν να τα εφαρμόσουν αλλά ατύχησαν...»

Στη δημοκρατία επιτρέπεται η διαφορετική άποψη και ο κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Στη δημοκρατία υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια... προσπάθησαν να τα εφαρμόσουν αλλά ατύχησαν... να τα επαναφέρουν από την πίσω πόρτα δεν θα τους αφήσουμε... έτσι είναι... τι να κάνουμε;

Η Κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της για τον χειρισμό του θέματος. Οι αποφάσεις της δεν προβλέπουν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της βαλλιστικής εξέτασης μια και αυτό μιλάει για εξοστρακισμό και έχει βγει από την Τρίτη... δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ανέλαβε ο Κούγιας την Τετάρτη... κάφρος μπορεί να είναι βλάκας σίγουρα δεν είναι.

Διαβάστε και την παρακάτω ενδιαφέρουσα ανάλυση από το blog Αντιπαρακμή:

Πολλοί ήταν αυτοί που από τις πρώτες στιγμές ΕΚΔΙΚΑΣΑΝ τελεσίδικα την υπόθεση του πυροβολισμού-θανάτου του 15χρονου μαθητή.
Συνήθως βέβαια αυτό γίνεται μόνον όταν ο κατηγορούμενος παραδέχεται την ενοχή του.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται στα ΜΜΕ να δημοσιοποιούνε στοιχεία κατηγορουμένων (φωτογραφίες, ονοματεπώνυμο κλπ). Πολλά ΜΜΕ ανέφεραν το ονοματεπώνυμο του ειδικού φρουρού (ενδεικτικά το ΑLPHA) και άλλα πρόβαλαν και εφοδίασαν τα site των αναρχικών με την φωτογραφία του (ιστολόγιο ΤΡΟΚΤΙΚΟ, το οποίο μάλιστα είχαμε και σε υπόληψη. Την απολογία βέβαια του ειδικού φρουρού το ιστολόγιο αυτό φρόντισε να την θολώσει τελείως ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί)

Στην γνωστή σελίδα των αναρχικών δημοσιεύθηκε στα "κρυμμένα" (υποτίθεται) σχόλια και η διεύθυνση και η περιοχή κατοικίας του. Απλά εκφράζουμε την λύπη μας αφού αδυνατούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο και ελπίζουμε κάποια στιγμή να αρχίσουνε να εφαρμόζονται οι νόμοι στην πατρίδα μας από τους αρμόδιους εισαγγελείς .
Αυτά στην Ελληνική Δημοκρατία εν έτη 2009.

Λίγες μόνον ώρες μετά την δημοσιοποίησης της απολογίας του και με δυσκολία μπορέσαμε να τη βρούμε.

Σας την παραθέτουμε
με την ελπίδα να λάμψει η αλήθεια όταν εκδικαστεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη από τους δικαστές και όχι από τους "άμεμπτους" δημοσιογράφους ή τους "αριστερίζοντες" πολίτες που φρόντισαν να κυκλοφορήσουν ονοματεπώνυμα και φωτογραφίες των κατηγορουμένων ακόμη και με sms.

Ακολουθούν τμήματα της απολογίας και σχόλια. Για να μπορείτε να τη διαβάσετε:

αποθηκεύστε κάθε σελίδα σαν εικόνα στον υπολογιστή σας και μετά κάντε μεγέθυνση στο κείμενο
σβήσαμε οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αποκαλύπτει την ταυτότητα τόσο του κατηγορουμένου και της οικογενείας του όσο και των μαρτύρων.












Στοιχείο 1ο:
Ο ειδικός φρουρός λέει ότι δέχθηκε επίθεση "από ομάδα 30 περίπου ατόμων το οποία φώναζαν μπατσοι, αλήτες θα σας κάψουμε ζωντανούς" και τους πετούσαν ξύλα, μπουκάλια, τασάκια, μάρμαρα .. γεγονός που αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από το περιπολικό και το χώρο".

Στοιχείο 2ο:
Ενημέρωσαν το κέντρο Άμεσης Δράσης και συμμορφώθηκαν στην εντολή που έλαβαν να απεγκλωβιστούνε χωρίς περαιτέρω οδηγίες". Υπάρχουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από το Αρχηγείο της Ελλ/κής Αστυνομίας

Στοιχείο 3ο:
Οι δύο ειδικοί φρουροί ενημέρωσαν την διμοιρία των ΜΑΤ τα μέλη της διμοιρίας όμως ΔΕΝ κινήθηκαν προς τους αναρχικούς αφού πήραν εντολή να περιμένουν να έρθει η υπόλοιπη ομάδα τους.

Στοιχείο 4ο:
Οι δύο ειδικοί φρουροί κινήθηκαν προληπτικά προς την οδό Τζαβέλλα προκειμένω να ενημερώσουνε περαιτέρω τη διμοιρία των ΜΑΤ η οποία ήταν βέβαιος στόχος των αναρχικών.

Στοιχείο 5ο:
Μάρτυρας επιβεβαιώνει ότι η ομάδα των αναρχικών κινήθηκε επιθετικά εναντίων των αστυνομικών απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν και πετώντας τους κροτίδες, μολότοφ μάρμαρα κλπ.

Στοιχείο 6ο:
παρά τη χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης οι αναρχικοί συνέχισαν σύσσωμοι να κινούνται εναντίον τους. Οι δύο αστυνομικοί έστρεψαν τις πλάτες τους και για να διασφαλίσουν την διαφυγή τους και ο ένας ειδικός φρουρός πυροβόλησε 2-3 φορές στον αέρα.

Στοιχείο 7ο:
Η βολίδα εισήλθε στο σώμα του θύματος υπό γωνία ... είχε δε ΚΑΘΟΔΙΚΗ πορεία (δηλ η πορεία της βολίδας ήταν από πάνω προς τα κάτω). Επιπλέον η βολίδα βρέθηκε αλλοιωμένη σε όλο της το μήκος (ιατροδικαστική έκθεση). Η κατάθεση λοιπόν αυτόπτη μάρτυρα ότι δήθεν και οι 2 έβγαλαν τα πιστόλια τους και σημάδεψαν προς τα εμπρός καταρρίπτεται.

Στοιχείο 8ο:
Ο ειδικός φρουρός έχει 2 αδερφές με προβλήματα νοητικής στέρησης και 3 ανήλικα παιδιά. Οι γονείς του είναι συνταξιούχοι και ο ίδιος καλύπτει και τα νοσήλια σε κλινική για την μία αδερφή του (η άλλη έχει αποβιώσει). Ο ίδιος φροντίζει και τα κτήματά των γονέων του.
Έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ως αλεξιπτωτιστής και από την ημέρα αποφοίτησής του υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων και ΟΥΔΕΠΟΤΕ τιμωρήθηκε πειθαρχικά. Μάλιστα το έτος 2007 του απονεμήθηκε και ΕΠΑΙΝΟΣ.

Στοχείο 9ο:
Σύμφωνα με το άρθρο 282 παρ 3 ΚΠΔ, προσωρινή κράτηση δύναται να επιβληθεί αντί για περιοριστικούς όρους ΜΟΝΟΝ αν ο κατηγορούμενος ... δεν έχει κάνει γνωστή τη διαμονή του στη χώρα ... ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος ... ή αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.
Προφανώς ένας αστυνομικός του οποίου η γυναίκα δεν εργάζεται και που ο ίδιος φροντίζει να καλύπτει και τα έξοδα για την κλινική της αδερφής του και με 3 παιδιά δεν πρόκειται να φύγει από τη χώρα ή να κάνει "νέα εγκλήματα". Επειδή χρειάζεται όμως κάποιο εξιλαστήριο θύμα η όλη αναταραχή (φωτιές κλπ) φροντίζουν να τον οδηγήσουν στον Κορυδαλλό παρακαλώ!!
Ο "αρμόδιος ..." υπουργός κ. Παυλόπουλος είχε υποσχεθεί εξάλλου (πριν από οποιαδήποτε απολογία) ότι ο ειδικός φρουρός θα τιμωρηθεί παραδειγματικά...


Σίγουρα κάποιοι βάλθηκαν να ρίξουν την Κυβέρνηση.
Βλέπεται οι αγωγοί με τη Ρωσσία προκαλούνε δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με το Πολυτεχνείο το 1973 (όταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος σταμάτησε να παραχωρεί τις βάσεις στους Αμερικάνους). Μεμονωμένα περιστατικά γίνονται εύκολα αφορμές για προβοκάτσια. Τότε ο Παπαδόπουλος ανετράπη και τη θέση του κατέλαβε ο φιλοΑμερικάνος δικτάτορας Ιωαννίδης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ τη γλίτωσε μία φορά με τις πυρκαγιές (θυμάστε τη δήλωση του Καραμανλή ότι η χώρα βρίσκεται υπό εξωτερική απειλή". Ο Λαζόπουλος το κορόϊδευε τότε... Για να δούμε, θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο η Κυβέρνηση? Πάντως τα περισσότερα ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα τα αμερικανικά σχέδια.