20 Δεκεμβρίου 2008

«ΠΑΣΟΚ Review: Media, Οpen Democracy ;)»

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Όταν στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις της Ελεύθερης ραδιοφωνίας, και το "δημοκρατικό κράτος" δεν έκανε άλλη δουλειά απο το να ασχολείται με τα ραδιογωνιόμετρα και τις διώξεις των ραδιοερασσιτεχνών, ωστε να στέλνουν στα δικαστήρια οι "ειδικές δυνάμεις" της ΕΛ.ΑΣ. πιτσιρικάδες με σταθμούς των 5 watt...

Έτσι, για να μην βγαίνουν σήμερα και μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την ελεύθερη ραδιοφωνία και Τηλεόραση το 1989... Όταν θα έπρεπε να είχε απελευθερώσει τα ερτζιανά απο το 1981...

Ασύλληπτα δημοκρατική ήταν και η τοποθέτηση του έτερου αείμνηστου υφυπουργού Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μαρούδα, ο οποίος, την εποχή που άρχισε να «σκάει μύτη» η ελεύθερη ραδιοφωνία-τηλεόραση απειλούσε ότι «θα καταρρίψει τον δορυφόρο» που θα τολμούσε να εκπέμψει ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα τα ραδιογωνιόμετρα του Υπουργείου δεν είχαν αφήσει ουτε έναν "εγκληματία ραδιοερασσιτέχνη", και τα δικαστήρια είχαν πολύ δουλειά... Παρακάτω πάρτε ένα ελάχιστο δείγμα:

21/12/83: Στον αέρα και η ομάδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ». Ο «ανταρτοπόλεμος» μόλις είχε αρχίσει. Μισή ώρα μετά την έναρξη ο εισαγγελέας παρεμβαίνει. Οι τσιλιαδόροι ξέρουν καλά τη δουλειά τους, οι «παράνομοι» μαζί με τον πομπό γίνονται καπνός. Συλλαμβάνεται μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

30/01/84: Στις 10 το πρωί η φωνή των φοιτητών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ βγαίνει στον αέρα, για λιγότερο από μία ώρα αφού τα ραδιογωνιόμετρα του υπουργείου τους εντοπίζουν.

16/02/84: Τυφλός «ραδιοπειρατής» καταδικάζεται σε 25 μέρες φυλάκιση από το Β' Τριμελές Εφετείο. Ο Γιάννης Οικονομίδης είπε στο δικαστήριο: «Δεν έκανα διαφημίσεις και δεν εμπόδιζα τις επικοινωνίες, έδινα διέξοδο στην επιθυμία μου να γνωρίζω πολλούς φίλους. Παρέες δεν έχω, δεν βλέπω και δεν απολαμβάνω τίποτα. Με το σταθμό έβλεπα τον κόσμο».

06/03/84: Η «Ελεύθερη Ραδιοφωνία» συνεχίζει τις εκπομπές της από διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Η ψυχή του σταθμού, Αλέξης Κύρκος, δεν το βάζει κάτω στις μάχες με τα ραδιογωνιόμετρα. Αρχές άνοιξης κι αποφασίζουν να εκπέμψουν από την ύπαιθρο με γεννήτρια. Βραδάκι στον Υμηττό οι 4 τσιλιαδόροι είναι στις θέσεις τους. Ειδικές δυνάμεις με φακούς ανιχνεύουν το έδαφος. Αυτή τη φορά 4 άτομα συλλαμβάνονται.

10/01/85: Ο «Τυφλοπόντικας των FM» διακόπτει τη λειτουργία του λόγω σύλληψης των Άκη Ασπρογέρακα, Μάκη Καρακιανίτη και Κατερίνας Λασιθιωτάκη, οι οποίοι καταδικάζονται πρωτόδικα σε 5 μήνες φυλάκιση. Τα μηχανήματα εκπομπής του ραδιοφώνου κατάσχονται, καθώς και οι δίσκοι, κασετόφωνα, ραδιόφωνα κλπ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Το 1981 μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος ο Ανδρέας δήλωσε: "θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων". Η συνέχεια είναι γνωστή!
Δημιουργία των πράσινων και γαλάζιων καφενείων, το κίνημα των πρασινοφρουρών και της πράσινης κάρτας που άλωσε το δημόσιο με πάσης φύσεως ανίκανους και αργόμισθους οι οποίοι διορίζονταν με την επίδειξη της πράσινης κάρτας απο τις κλαδικές του κινήματος κ.α. Και βέβαια "η δεξιά" έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς καυχόταν ο μεγάλος ηγέτης.
● Απο το 1974 που ψηφίστηκε το Σύνταγμα επι Ν.Δημοκρατιας, έχουν υπάρξει 2 αναθεωρητικές περιόδοι (το 1985 και το 2000), και οι 2 με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα, η συνταγματική αναθεώρηση του 1985 , είναι αυτή που έφερε τα πράσινα-κόκκινα-μπλέ ψηφοδέλτια στην Βουλή, και εκείνη η οποία με την ενορχήστρωση του Ανδρέα Παπανδρέου, αφαίρεσε όλες τις εξουσίες του Προέδρου της χώρας και τις έδωσε στο κυβερνών κόμμα, ωστε να συντελεστεί "άνετα" η κλοπή ολόκληρων των οικονομικών αποθεμάτικών της χώρας ανεξέλεγκτα πλέον.
● ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?
Η απάντηση είναι απλή. ΠΟΤΕ!!! Αντιθέτως, ώς ένδειξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ο Ανδρέας χρησιμοποιούσε τα ΜΑΤ για να καταστέλονται με πιο αποτελεσματικά "εκπαιδευμένα" μέσα οι λαικές διαδηλώσεις, όπως πχ και το 1995 εναντίον των συνταξιούχων, όπου έπεσαν πολλές "ψιλές" στα "τιμημένα γηρατειά", όπως τα προσφωνούσε ο μεγάλος ηγέτης... Και βέβαια η δικαιολογία για τους..."δημοκρατικούς ξυλοδαρμούς επι Ανδρέα" ήταν πάντα να κατασταλεί ο... λαικισμός. Η λέξη καραμέλα για κάθε κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
● Tρανό παράδειγμα δικτατορικής/καθεστωτικής πολιτικής του κινήματος αποτελεί και το γεγονός οτι ΠΟΤΕ!!! (παρ' όποια λαική εξέγερση κι αν έγινε) δεν ανέστειλε ή απέσυρε την ψήφιση ή εφαρμογή νομοσχεδίου που ήθελε να περάσει.
Με ΜΑΤ, ξύλο και επιβολή του "έτσι θέλω", επι ΠΑΣΟΚ περνούσαν όλα τα νομοσχέδια που ήθελε. Κατα τα άλλα, "το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και... ο λαός στην εξουσία" ήταν το μεγάλο σύνθημα του κινήματος..
Ακόμα και με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το κίνημα "έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του" 3.000.000!!! υπογραφές Ελλήνων στο αίτημα για δημοψήφισμα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ> ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!!!
● Και τελικά το "κινημα του λαού" ή η..."δημοκρατική παράταξη" έφτασε στο σημείο να ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με μία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!
Δημοκρατία=> ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!!!
Διενήργησε άρων άρων (αντιλαμβανόμενο έκλογική συντριβή βάσει των σφιγμομετρήσεων) αλλαγή ηγεσίας πρίν τις εκλογές του 2004, και για να δείξει επιτέλους μια φορά δημοκρατικές διαδικασίες εντός του κόμματος, διεξήγαγε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου

ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!!! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!

Δεξί Εξτρέμ: Από σχόλιο αναγνώστη (ενδεχομένως από κάποια σελίδα αλλά δεν έχω link)