09 Ιανουαρίου 2009

«Ο Λεβέντης του ΣΥΡΙΖΑ τον βόλεψε τον λεβέντη του...νόμιμα και ηθικά»

Ποιο είναι το κόμμα που καταδικάζει μετά βδελυγμίας τα πολιτικά τζάκια (κι ας προέρχεται ο Chief από το παλαιότερο πολιτικό τζάκι της χώρας) την οικογενειοκρατία και τους αναξιοκρατικούς διορισμούς «γαλάζιων παιδιών»;

BINGO!! O ΣΥΡΙΖΑ

Μερικές ενδεικτικές δηλώσεις:

Αμανατίδου Λίτσα στη Βουλή (25.11.2008):
«Θέλω όμως να μας ξεκαθαρίσετε: αυτές οι νέες προσλήψεις που δημιουργείται, πώς θα γίνονται; Θα γίνονται και μέσω συνεντεύξεων, που οι επιτροπές θα είναι καθορισμένες από το Υπουργείο σας; Άρα, πάλι τα «γαλάζια» παιδιά μέσα.»
Τσίπρας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη (21.09.2008)
«Τα γαλάζια παιδιά και τα παιδιά των γαλάζιων παιδιών, περίμεναν υπομονετικά τόσα χρόνια να έρθουν στα πράγματα. Και να το αποτέλεσμα: Οι κουμπάροι, τα δομημένα ομόλογα, τα παραδικαστικά κυκλώματα, οι υποκλοπές, οι απαγωγές, η Siemens...»
Τσίπρας στο 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού (9.02.2008)
«Ποιό είναι αλήθεια το αντικείμενο της πολιτικής; Το ρουσφέτι, τα γαλάζια παιδιά, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για καλύτερες μέρες;»
Αλαβάνος, δήλωση για τις προσωπικές συνεντεύξεις του ΑΣΕΠ:
«...Για να μπορέσουν να δημιουργηθούν συνθήκες για «γαλάζια παιδιά», ανασύρονται «γαλάζιοι εξεταστές», δηλαδή μη μέλη της επιτροπής και του χώρου του ΑΣΕΠ οι οποίοι θα εξετάζουν προσωπικά τους υποψηφίους.»
ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση σε δηλώσεις της Μπενάκη σχετικά με το διορισμό παιδιών Δικαστικών στην Βουλή:
«Σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε στους διορισμούς παιδιών δικαστικών στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, δήλωσε «αποκλειστικά» υπεύθυνη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι επιλογές «ήσαν αξιοκρατικές».
Προκειμένου να μη μας μείνει καμιά απορία ή αμφιβολία περί των λεγομένων της, έσπευσε να επισημάνει ότι «παίζει ρόλο και η οικογενειακή και κοινωνική προέλευση του κάθε προσώπου που βάζουμε στη Βουλή και η προέλευσή τους αυτή ήταν μια σοβαρή εγγύηση».
Το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια της αξιοκρατίας είναι αρκετά σχετικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η αναπαραγωγή της οικογενειοκρατίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας δεν συνιστά αξιοκρατία. Άλλωστε ακόμα και τα κριτήρια επιλογής των «εθνικώς ορθών» οικογενειών είναι απολύτως αφερέγγυα.»

Λεβέντης στη Βουλή (30.01.2008)
«Όσον αφορά τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τη βλέπουμε. Πάντα στην εξουσία τα «γαλάζια παιδιά». Όσο κι αν θέλετε να αρνηθείτε τη συνέντευξη, δυστυχώς είναι μια σκληρή πραγματικότητα που τη βιώνουν αυτοί που προσπαθούν να βρουν μια θέση.»
Πριν συνεχίσω ξανατονίζω τις δύο τελευταίες δηλώσεις:

- Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΤΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΚΑΙ
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ (πρώην Πρόεδρο της Βουλής) ΜΠΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Δείτε τώρα και το παρακάτω ΦΕΚ διορισμού μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή:



Ο Δραγασάκης (ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής-με τη γνωστή προφυλακισμένη κόρη για εμπλοκή σε κύκλωμα όπλων και ναρκωτικών) ζητάει και γίνεται δεκτό να:

ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ...

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ !!!

Κατά τα άλλα ο Βουλευτής Λεβέντης είναι γιατρός και «σοβαρός επιστήμονας», με τον απίστευτο αριθμό των 5-6 δημοσιευμένων εργασιών σε ξένα περιοδικά... εργασίες «πρωτότυπες» και με πολύ, μα πάρα πολύ έρευνα όπως «Perspectives in neurosurgery: neurosurgery in Greece» ή «Successful treatment of intracerebral hydatid cysts with albendazole: case report and review of the literature». Τέτοιες εργασίες πάνε τη Νευροχειρουργική στην Ελλάδα 100 χρόνια μπροστά...

Βέβαια ο μπαμπάς Λεβέντης εκτός από την προαγωγή της Νευροχειρουργικής στην Ελλάδα (Νευροχειρουργική στην Ελλάδα... σαν ανέκδοτο μου ακούγεται :)) φροντίζει και για την προαγωγή της οικογενειοκρατίας...

-αφού έβαλε τον λεβέντη του στην Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού,
-αφού τον έβαλε στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Συνασπισμού,
-αφού τον έβαλε να αρθρογραφεί στην Αυγή...

τώρα ήρθε η ώρα να τον βάλει και στη Βουλή...
ώστε να αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα σιγά-σιγά...

Τώρα που ξέρετε λοιπόν και εσείς πως λειτουργούν στον ΣΥΡΙΖΑ διαβάστε πως έκλεινε η ανακοίνωση με την οποία εγκαλούσαν την Μενάκη πριν μερικά χρόνια οι ρέμπελοι:
«Η κ. Μπενάκη από την άλλη μεριά, εξέχον στέλεχος της παράταξης των «γαλάζιων παιδιών», έχει μια αντίληψη περί αξιοκρατίας, η οποία φυσικά δεν μας εκπλήσσει. Υποθέτουμε ότι, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα παρακολουθήσουμε πολλά μαθήματα κυνισμού. Φιλοδοξούμε να είμαστε οι κακοί μαθητές σε τέτοιου είδους διδαχές
Τελικά όπως αποδεικνύεται στην πράξη οι «πορτοκαλί μπαμπάδες» βουλευτές ήταν οι καλύτεροι μαθητές όσον αφορά το βόλεμα των «πορτοκαλί παιδιών» τους...
και νόμιμα και ηθικά...