17 Αυγούστου 2009

«ΛΑ.Ο.Σ.-ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝOYME ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ… ΙΣΡΑΗΛ!»

Πριν μερικές μέρες είχα γράψει για την θέση του Προέδρου Καρατζαφέρη ότι το Ισραήλ έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό... το ότι η τοποθέτησή του αυτή δεν είναι τυχαία και ότι στο κόμμα του υπάρχουν διάφοροι περίεργοι που έχουν ακόμα πιο προχωρημένες απόψεις αποδεικνύεται με τη δήλωση του ΠΑΣΟΚου Βελόπουλου (που η ΝΔ του έκλεισε την πόρτα σε τοπικό επίπεδο στα τέλη της δεκαετίας του 90), για στρατηγική συμμαχία με Ισραήλ-Αμερικάνους.

Από ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:

Πρόκειται για παλαιά ιστορία και για μια επιχειρηματολογία χωρίς ίχνος λογικής. Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ έχει δεδομένα συμφέροντα στην περιοχή μας και έφτασε μέχρι του σημείου να κάνει και αεροναυτικά γυμνάσια μαζί με την Τουρκία στο Αιγαίο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, που έλεγε τόσα και τόσα στο παρελθόν στις τηλεοπτικές του εκπομπές, τώρα μας λέει ότι πρέπει να κάνουμε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» με τίτλο: «Χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ», δήλωσε:
«Υπάρχει η ανάγκη να εξασφαλίσουμε την κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Και αυτό ίσως η Ελλάδα πρέπει να το ξαναδεί με άλλη ματιά. Μέχρι σήμερα ακολουθούσε μια τακτική απομάκρυνσης από τα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή αποσυνδέοντάς τα από το Αιγαίο. Αποδεικτικό αυτής της απόμακρης στάσης είναι το γεγονός ότι δεν προέβη σε de jure αναγνώριση του Ισραήλ, παρά μόνο στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Εξάλλου πολλές φορές στη δεκαετία του ΄90 έκλινε μονόπλευρα προς το πλευρό των Αράβων.» «Χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, με αμοιβαία συμφέροντα, ώστε να απαντήσουμε στις γεωστρατηγικές προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και συγχρόνως να μας ακούν τα αυτιά των Αμερικανών που τώρα είναι κλειστά.»

Υ.Γ.: Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αναφέρεται στην αναγνώριση του Ισραήλ από την Ελλάδα, η οποία έγινε όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο πολιτικός μπαμπάς του ιδρυτού του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη, ο Κώστας Μητσοτάκης…

Δεξί Εξτρέμ: Ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει το γεγονός ότι κάποιοι αποθέωσαν τον Πτέραρχο Βελόπουλο για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να ρίξουμε ένα τούρκικό αεροπλάνο... αυτοί που τον χειροκρότησαν ήξεραν ότι παράλληλα προτείνει συμμαχία με το Ισραήλ;