28 Αυγούστου 2009

Πόσο πάσχων είσαι τελικά ρε Πάσχε;

Αυτός ο Μανδραβέλης τελικά θα μας τρελάνει. Σήμερα σε μια ακόμη έκρηξη αυτοϊκανοποίησης, για το ότι για όλα φταίει η Δεξιά, γράφει στην φυλλάδα του Αλαφούζου ότι ήταν πολιτική επιλογή μετά τον Εμφύλιο να έχουμε ένα συγκεντρωτικό και όχι αποκεντρωμένο Κράτος, γιατί...κρατηθείτε....οι αποκεντρωμένες δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Αριστεράς!

Θαυμάστε παραπληροφόρηση, για να μην πω τίποτα άλλο. Τη στιγμή που η Ελληνική επαρχία είχε υποφέρει από τους συμμορίτες, τη στιγμή που οι αγροτικές περιοχές ψήφιζαν παραδοσιακά Δεξιά-και γι'αυτό λοιδωρήθηκαν μάλιστα, επειδή ήταν αγράμματοι και άρα γι'αυτό ψήφιζαν Δεξιά-έρχεται ο μονίμως πάσχων Πάσχος να μας πει ότι η Αριστερά θα κυριαρχούσε στην επαρχία, γι'αυτό και η "κακιά" Δεξιά δημιούργησε συγκεντρωτικό Κράτος, για να ελέγχει τα πάντα.

Και μιας και στο τέλος του "περισπούδαστου" άρθρου του ο πάσχων Πάσχος γράφει ότι "οφείλουμε να αποκεντρώσουμε αρμοδιότητες, ώστε να χρειάζονται λιγότεροι άνθρωποι στο Κέντρο και περισσότεροι στην περιφέρεια, να τον παροτρύνουμε εμείς:

γιατί βρε Πάσχο αγόρι μου δεν γυρίζεις πίσω στην Κοζάνη όπου γεννήθηκες, και από τότε ζεις μεταξύ Νέας Υόρκης, όπου και σπούδασες, και Αθηνών;

Άντε, γύρνα στην περιφέρεια που τόση ανάγκη έχει.
Αν και είναι βέβαιο ότι στην Ελληνική περιφέρεια, πάσχοντες σαν κι εσένα ελάχιστα μπορούν να προσφέρουν.
Εσύ άλλωστε είσαι ταγμένος στο να προσφέρεις σε άλλες...πολιτείες...