28 Απριλίου 2010

Έτοιμη για δράση η "συμμορία των 4"

Το πιο απλό πράγμα είναι να δαιμονοποιείς κάποιον και να του τα χώνεις χωρίς να έχεις ιδέα σε τι περιβάλλον πρέπει να λειτουργήσει... Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τους Έλληνες που έχουν δαιμονοποιήσει τη Μέρκελ και τη Γερμανία επειδή δεν έτρεξαν να μας δώσουν όσα ζητάμε.

Η Γερμανία δεν είναι Μπανανία ... για να μην πούμε Ελλάδα και θιχτεί το εθνικό φρόνημα όσων ζούν στον κόσμο τους και δεν βλέπουν την καμπούρα τους. Υπάρχει οργάνωση και ΘΕΣΜΟΙ. Ένας τέτοιος θεσμός που αν δεν "συμμετέχει" δεν μπορεί να κουνηθεί φύλλο στη Γερμανία είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης.

Ελάχιστοι Έλληνες έχουν καταλάβει τι σημαίνει Συνταγματικό Δικαστήριο και το πόσο σημαντικό είναι. Αυτό βέβαια το ξέρει η Μέρκελ και γι αυτό προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι "νομιμοποιημένη".

Ολα αυτά γιατί φοβάται τη "Συμμορία των 4", η οποία ήδη έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μήνυση στο Συνταγματικό Δικαστήριο μόλις ψηφιστεί ο σχετικός Νόμος. Η "Συμμορία" όπως την αποκαλούν οι Γερμανοί αποτελείται από τους Karl Albrecht Schachtschneider (Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου), Wilhelm Nölling (Συνταξιούχος της Deutsche BundesBank) και τους καθηγητές Οικονομικών Joachim Starbatty και Wilhelm Hankel.

Η συμμορία των 4 είχε κάνει και το 1997 μήνυση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για τη μη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ευρώ. Τότε η μήνυση είχε απορριφθεί, και από τους 8 δικαστές, σαν αναιτιολόγητη μιας και το Δικαστήριο δέχθηκε ότι η είσοδος της Γερμανίας στο Ευρώ δεν ήταν απόφαση νομική αλλά πολιτική και δεν μπορεί να κατοχυρωθεί συνταγματικά από το Κράτος η χρηματική αξία του νομίσματος, λόγω των πολλών συνιστωσών που επηρεάζουν την αξία του (πχ. το Κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί συνταγματικά την μη αύξηση του πληθωρισμού).

Το πρόβλημα εν μέρει είναι όμως ότι μερικά από τα επιχειρήματα που είχε προβάλει τότε η Συμμορία των 4 έχουν επαληθευθεί στην πράξη. Ένα από αυτά ήταν ότι «οι αδύναμες οικονομικά χώρες θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν το Ευρώ και να χάσει σε αξία». Έτσι σήμερα η Συμμορία αισθάνεται δικαιωμένη και ετοιμάζεται για νέα μήνυση με το αιτιολογικό ότι η Γερμανία δίνοντας βοήθεια στην Ελλάδα παραβαίνει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που την απαγορεύει.

Ωστόσο και η νέα μήνυση το πιθανότερο είναι να απορριφθεί μιας και το Δικαστήριο μπορεί μόνο να επέμβει αν η βοήθεια δοθεί κατόπιν "οδηγίας" της ΕΕ. Αυτό θέλει να αποφύγει η Μέρκελ και γι αυτό με το Νόμο που θα καταθέσει, θέλει να φανεί ότι η βοήθεια θα δοθεί απευθείας από την Γερμανία και όχι κατόπιν "εντολής" από την ΕΕ.

Στην περίπτωση αυτή, η Συμμορία θα μπορούσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μιας και απαγορεύεται η χορήγηση βοήθειας από ένα Κράτος της ΕΕ σε άλλο, αλλά ξέρει ότι εκεί η μήνυση θα απορριφθεί σίγουρα, μεταξύ άλλων και για λόγους πολιτικούς.

Έτσι ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, για παράβαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, την οποία όμως αυτό μάλλον θα απορρίψει μιας και θα δηλώσει αναρμόδιο.

Αυτή είναι η κατάσταση στη Γερμανία... έτσι για να ξέρουν όσοι είναι ανοιχτόμυαλοι τι γίνεται και στην άλλη μεριά του τοίχους...