18 Ιουνίου 2010

Ο Καραμανλής έβγαλε την κουκούλα και έγδυσε τους ΔΥ... ενώ το ΠΑΣΟΚ την έβαλε και τους έκανε Assfingering

Μέτρα-σοκ
Αυξήσεις 0 % σε 1 εκατ. μισθωτούς
ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ 300-500 ευρώ σε χαμηλόμισθους
ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 1.000 - 5.000 ευρώ στους ... πλούσιους

Η κυβέρνηση έβγαλε την... κουκούλα της και αποφάσισε: χωρίς αύξηση θα μείνουν φέτος 1 εκατομμύριο περίπου μισθωτοί του Δημοσίου και συνταξιούχοι. Για τους «φτωχούς» δημ. υπαλλήλους δίδεται επίδομα ελεημοσύνης 300-500 ευρώ. Παραβαίνοντας τη δέσμευσή του, ο πρωθυπουργός επέβαλε έκτακτο φόρο 1.000-5.000 ευρώ στους «πλούσιους», εξαιρώντας κέρδη επιχειρήσεων και φοροφυγάδες. Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέους φόρους.

Κ. Καραμανλής (24 Νοεμβρίου 2008):
«Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω, για μια ακόμη φορά, είναι ότι το 2009 δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος»

Και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ και της Λούκας στα μέτρα Καραμανλή-ΝΔ:

«δημοσιονομική εξυγίανση δεν γίνεται με έκτακτα φορολογικά μέτρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Γίνεται με αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για μια ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα εισοδήματος και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΣΣ. Αφού η Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας λύνει το πρόβλημα, γιατί μας έχουν ξεσκίσει;), όπου όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα

- Αντί για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα βάρη καλούνται και πάλι να τα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, θα πληρώνουν για την υπόλοιπη ζωή τους την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις (ΣΣ. Σε αντίθεση με τις μειώσεις αποδοχών που τους επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν αναδρομικά και έντοκα... after starvation to death).

- Το έκτακτο επίδομα θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ η ετήσια αύξηση που δινόταν κάθε χρόνο θα συνυπολογιζόταν στη μισθολογική εξέλιξη, στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις (ΣΣ. Για να μην έχουμε λοιπόν τέτοιες ανησυχίες για το άν οι περικοπές μισθών θα συνυπολογιστούν στις συντάξιμες αποδοχές... το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να καταργήσει τις συντάξεις... genius!!!).

- Η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο της κρίσης διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά, ενισχύοντας την πραγματική οικονομία και τους κλάδους που πλήττονται, αντί να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να ενισχύσει όπως θα έπρεπε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, μας καλεί να πληρώσουμε τον λογαριασμό των λαθεμένων πολιτικών της επιλογών (ΣΣ. Ενώ εσείς είχατε σχέδιο... να μας κάνετε Assfingering...).