11 Ιουνίου 2010

Καλά ο Σκανδαλίδης που κάνει τον ανήξερο και δεν ήξερε τι υπέγραφε... τότε δεν διάβαζε εφημερίδες;

Επειδή σήμερα κατέθεσε ο Σκανδαλίδης και κλασικά είπε δεν θυμάμαι ,δεν ξέρω ,δεν είδα (όπως δεν ήξερε κανείς τους και για τον Τσοχατζόπουλο). Παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε κάποιο ΚΥΣΕΑ, κάπου, κάποτε, αλλά δεν είχε πολυκαταλάβει τι έγινε. Ας του θυμίσουμε λοιπόν τι έγινε τότε, που ο κόσμος το είχε σούσουρο κι αυτοί κρυφό καμάρι:

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΗΤΑΝ 211 ΕΚΑΤ €, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΑ 318 ΕΚ. € ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΕΚ. €;
Τόσο βλάκες μας κυβερνάνε ή τους βλάκες κάνουν;

«Σήμερα κληρώνει η ασφάλεια του 2004

Από το ΚΥΣΕΑ σήμερα αναμένεται να βγει ο χρησμός για το ποια κοινοπραξία θα κηρυχθεί ανάδοχος του έργου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική και προβλέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων της επιτροπής με την κοινοπραξία που επελέγη.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό υπέρ ποιας πλευράς καταλήγει η κυβέρνηση. Ακόμη και στους κύκλους των κοινοπραξιών μιλούσαν για συσκότιση και για μια απόφαση που θα είναι καθαρά πολιτική. Αφηναν, μάλιστα, να εννοηθεί ότι η τεχνική αξιολόγηση θα παίξει μικρό ρόλο στην τελική απόφαση, αφού σε αυτό τον τομέα τα δύο σχήματα ήρθαν στην ουσία ισόπαλα.

Το βάρος της απόφασης ανέλαβε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος άλλωστε είχε παρέμβει και στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, όταν οι προτάσεις των δύο σχημάτων ξεπερνούσαν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό των 211 εκατ. ευρώ.

Οι κοινοπραξίες που αναμετρήθηκαν είναι οι TRS, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι Thales, Raytheon, Motorola και ΟΤΕ, και SAIC, της οποίας επικεφαλής είναι η ομώνυμη αμερικανική εταιρεία και στην οποία μετέχουν επίσης η Siemens, η Nokia, η Altec και η Honeywell.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27.02.2003


«2004»: Χαμόγελα Ρογκ μετά την απόφαση για ανάθεση στη SAIC

Ολα καλά με 318 εκατ. ευρώ

Με 318 εκατ. ευρώ όλα άλλαξαν στην εικόνα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η γκρίνια του Ζακ Ρογκ έγινε ευχαριστήρια δήλωση, ο χρόνος που δεν έφθανε έγινε υπεραρκετός και εταιρείες έξι χωρών άνοιξαν χθες σαμπάνιες.

Κ. Σημίτης, Ζακ Ρογκ και Γιάννα Αγγελοπούλου. Τώρα τα χαμόγελα του κ. Ρογκ δεν είναι διπλωματικά
Αιτία της μεγάλης αλλαγής αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει το πολυσυζητημένο έργο στην κοινοπραξία SAIC, η οποία κατέθεσε προσφορά κατά 400.000 ευρώ μειωμένη σε σύγκριση με εκείνη της ανταγωνίστριας TRS.

Η απόφαση ελήφθη τυπικά από το ΚΥΣΕΑ, φέρει όμως την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού, καθώς η οικονομική διαφορά των δύο σχημάτων ήταν επί της ουσίας αμελητέα. Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «η επιτροπή έλαβε εντολή να προχωρήσει σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος, διατηρουμένου του δικαιώματος, εάν δεν μείνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, να καλέσει και τη δεύτερη στη σειρά κοινοπραξία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση της προσφοράς της SAIC στο επίπεδο των 260-278 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει και από τις ανταποκρίσεις των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, που αναφερόμενα στο θέμα σημειώνουν ότι η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε αρκετούς μήνες, καθώς «η κυβέρνηση αναζητούσε τρόπους περιορισμού του κόστους».

Το κλίμα που μέχρι προχθές ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την κυβέρνηση άλλαξε άρδην μετά τις δηλώσεις Πρωτόπαπα. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζ. Ρογκ, που λίγες ημέρες πριν εξέφραζε την αγωνία του για την πορεία του διαγωνισμού, χθες δήλωσε ότι η «ΔΟΕ είναι εξαιρετικά ευχαριστημένη με την είδηση και ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση». Από την πλευρά τους, οι κοινοπραξίες που εκτιμούσαν ότι ο χρόνος που απομένει ώς τους Αγώνες δεν επαρκεί και μιλούσαν για αδυναμία δοκιμών, ανέκρουσαν πρύμναν. «Δεν βλέπουμε κάποιο πρόβλημα στην παράδοση του συστήματος και υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνουμε την εκπαίδευση», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της SAIC, Στιβ Βάις.

Οι... ευτυχείς εταιρείες της κοινοπραξίας είναι οι: SAIC (ΗΠΑ), Siemens (Γερμανία) με εξοπλισμό Nokia (Φινλανδία), General Dynamics (ΗΠΑ), ΙΤΤ (ΗΠΑ), Honeywell (ΗΠΑ), ΙΒΜ (ΗΠΑ), Eteam (ΗΠΑ), EADS (Γαλλία-Γερμανία), Rafael (Ισραήλ), Elbit (Ισραήλ) και οι ελληνικές Altec, Πουλιάδης και ΔΙΕΚΑΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28.02.2003