16 Ιουνίου 2010

Άκου κει να μας υποβαθμίζουν με τον ΓΑΠ στο τιμόνι!!!... μιλάμε για πολύ άσχετους

Ακούγοντας τα ΜΜΕ, που τις τελευταίες μέρες μόνο που δεν μας είπαν ότι η οικονομία πάει τόσο καλά που σε λίγο ο ΓΑΠ θα δώσει και τις αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό που μας χρωστάει, θα νόμιζε κάποιος ότι οι παρακάτω δύο ειδήσεις είναι από την εποχή Καραμανλή:
«Moody's cuts Greek rating to junk (Στα αγγλικά για να την καταλάβει και ο Γιωργάκης)

(Reuters) - Moody's cut Greece's credit rating to junk status on Monday over risks to an EU/IMF bailout package, highlighting persisting doubts over the country's ability to exit a severe debt crisis.
http://www.reuters.com/article/idUSTRE65D46W20100614»

«Υποβάθμιση τραπεζών από Moody's. Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τις κύριες ελληνικές τράπεζες.

Στην υποβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service, ως συνέπεια της χθεσινής υποβάθμισης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου στο Ba1 από A3.

Ειδικότερα, η Moody΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση των καταθέσεων και του χρέους της Εθνικής Τράπεζας σε Ba1/Not-Prime από Baa2/Prime-2), της EFG Eurobank Ergasias SA σε Ba1/Not-Prime από Baa3/Prime-3, της Alpha Bank AE σε Ba1/Not-Prime από Baa3/Prime-3), της Αγροτικής Τράπεζας σε Ba2/Not-Prime από Baa3/Prime-3, της Emporiki Bank σε Baa3/Prime-3 από Baa2/Prime-2 και της General Bank (Γενικής Τράπεζας ) σε Baa3/Prime-3 από Baa2/Prime-2. Ταυτόχρονα, η Moody΄s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους και των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς σε Ba1 και της Attica Bank SA σε Ba2.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15.06.2010»
Για κακή τύχη όμως των παραπληροφορητών, ως γνωστόν οι δύο ειδήσεις είναι από τις προηγούμενες μέρες υπό την πεφωτισμένη διακυβέρνηση του Γιωργάκη του Β'...

Γιατί οι ειδήσεις που αφορούσαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και των Τραπεζών ήταν τελείως διαφορετικές επί Καραμανλή...
πάρτε μια γεύση όσοι ξεχάσατε:

«Συνεχίζεται το μπαράζ των αναβαθμίσεων των ελληνικών τραπεζών από ξένους οίκους.

Xθες τη σκυτάλη έλαβε η Cheuvreux, η οποία προχώρησε στην αύξηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές ελληνικών αλλά και κυπριακών τραπεζών. Στην έκθεση της Cheuvreux επισημαίνεται ότι ήδη ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών είναι συμβατός με τις νέες αυστηρότερες εποπτικές απαιτήσεις, ενώ παράλληλα ο διεθνής οίκος αναθεωρεί σε υψηλότερα επίπεδα τις εκτιμήσεις του για την κερδοφορία του κλάδου.

Την Εθνική αναβάθμισε η JP Morgan


Υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έθεσε και η JP Morgan... Στην έκθεση της JP Morgan σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα παραμένει μία από τις πιο κερδοφόρες τράπεζες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με απόδοση ιδίων κεφαλαίων 24% - 25% την περίοδο 2007-2008. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αυτό που κάνει τη διαφορά στον όμιλο της ΕΤΕ είναι η ισχυρή θέση της στην αγορά της Τουρκίας αλλά και της ΝΑ Ευρώπης, περιοχές οι οποίες συνεισφέρουν το 50% των συνολικών κερδών της.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_1_30/09/2009_331222»
Αλλά τι σας λέω τώρα;
Ξέχασα ότι ο Καραμανλής μας βρώμαγε επειδή τα άρπαζε από τη Siemens, τα τσέπωσε από το Βατοπαίδι, έφαγε τα ομόλογα, βασάνιζε Πακιστανούς στα υπόγεια του Μαξίμου, και παρακολουθούσε τον εαυτόν του... χώρια που αντί να κάνει κανό... έπαιζε playstation ο αλήτης...

Τώρα δεν πειράζει αν πεινάσουμε...
αρκεί που δεν θα βασανίζονται Πακιστανοί!


Αθάνατε ΓΑΠ! Τους έβγαλες μακάκες όλους τους ξένους αξιολογητές και επενδυτές, που παίζουν καθημερινά με δις €!

Άκου 'κει να μας υποβαθμίζουν με σένα στο τιμόνι
...
ενώ επί Καραμανλή μας αναβάθμιζαν!
Μιλάμε για πολύ άσχετους...