Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται το υπό ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο SOPA, που θα καταπολεμούσε την πειρατεία αλλά οι μεγάλες εταιρίες θεωρούν πως θα περιορίσει την ελευθερία του διαδικτύου. Η απόφαση ήρθε μετά την προχθεσινή διαμαρτυρία μεγάλων ιστοσελίδων και τις χθεσινές επιθέσεις των Anonymous που έριξαν ακόμα και τη σελίδα του FBI.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ήταν αρμόδιος για την εισήγηση του νομοσχεδίου, Lamar Smith, είπε ότι οι αμερικάνοι νομοθέτες θα αναβάλουν την συγκεκριμένη προσπάθεια, μέχρι να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία για το θέμα. Ακουσα τιε κριτικές και λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου τις ανησυχίες για την πρόταση επίλυσης του θέματος της πειρατείας. Είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να επανεξετάσουμε την προσέγγιση της καλύτερης λύσης του προβλήματος, της κλοπής και της πώλησης από ξένους κλέφτες των αμερικάνικων εφευρέσεων και προϊόντων.
"Η επιτροπή θα συνεχίσει να συζητάει με κατόχους copyright, εταιρίες Internet, και οικονομικά ιδρύματα, προκειμένου να αναπτύξουμε προτάσεις που θα πολεμήσουν την ονλαϊν πειρατεία και θα προστατεύσουν την πνευματική ιδιοκτησία των αμερικάνων".
Οι χακερς των Anonymous πανηγύρισαν μετά την αναβολή της ψήφισης του νόμου μιλώντας για νίκη. "Καταφέραμε μια μικρή νίκη, με τον θάνατο του SOPA, αλλά ο πόλεμος μόλις άρχισε. Οι νόμοι PIPA & ACTA είναι ακόμα ζωντανοί" έγραψαν στο twitter. Το 2007, ΗΠΑ, ΕΕ, Ελβετία και Ιαπωνία ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι θα αρχίσουν συζητήσεις προκειμένου να καταλήξουν σε μια Σύμβαση για τα πνευματικά Δικαιώματα, το Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ή ACTA.