10 Ιουλίου 2012

Διακοπές στη Λέρο έκανε ο Διευθυντής της Bild

Ο Κάι Ντίκμαν είναι ο διευθυντής της Bild, της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη με πωλήσεις 3 εκ. φύλλα και 12 εκ. αναγνώστες ημερησίως. Πρόκειται για το γερμανικό ταμπλόιντ που δεδομένα έχει δοκιμάσει τα νεύρα μας όλο αυτό τον καιρό που συζητάμε και βιώνουμε την κρίση.

Ο κ. Ντίκμαν πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας και συγκεκριμένα τη Λέρο. Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει συνέντευξή του στην οποία ο διευθυντής της Bild δηλώνει χωρίς δεύτερες σκέψεις ότι δεν έχει καμία ενοχή από τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα του κάλυψε την ελληνική κρίση χρέους. «Δεν ευθύνεται ο αγγελιοφόρος για τις κακές ειδήσεις που κομίζει. Γράφουμε απλώς την πικρή αλήθεια. Όπως τη λέει και η καγκελάριος Μέρκελ», εξηγεί. «Από έναν καλό φίλο θα έπρεπε να έχετε την απαίτηση να λέει την αλήθεια». Συμπληρώνει στις δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει η απάντηση του κ. Ντίκμαν στην ερώτηση: «Δηλαδή δεν είναι στόχος σας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ;». «Δεν είναι αυτό το ζήτημα», λέει, αλλά προσθέτει: «Το θέμα είναι πώς θα σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της. Και στο πλαίσιο αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί αν είναι σκόπιμο η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη, όχι την Ε.Ε., για να μπορέσει να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα και να γίνει ανταγωνιστική», απάντησε.