14 Φεβρουαρίου 2013

Αντίδραση της Χ.Α στο ΑΠΕ και άμεση διόρθωση

Την αντίδραση της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων, στο οποίο δεν την συμπεριέλαβε, ανάμεσα στα κόμματα που καταψήφισαν την τροπολογία για τα νησιά. Το ΑΠΕ, επανήλθε με διορθωτικό τηλεγράφημα.

"Μία ψευδής είδηση κυκλοφόρησε προ ολίγου στα μέσα ενημέρωσης, με πηγή το ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων). Πιο συγκεκριμένα διαδόθηκε ότι η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για την πολυετή μίσθωση δημοσίων νησίδων. Στην πράξη μιλάμε για εκχώρηση εθνικού εδάφους και στην απόφαση αυτή αντέδρασε δυναμικά η Χρυσή Αυγή. ΟΙ 18 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ", ανέφερε στην ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή και συνέχισε τονίζοντας:

"Ένα ακόμη... "λάθος" όμως του ΑΠΕ έδωσε τη δυνατότητα σε μπολσεβίκους και αριστερούς προπαγανδιστές να ξεσαλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής. Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως αυτοί που έδωσαν διαστάσεις στην εν λόγω ψευδή είδηση ήξεραν ασφαλώς την αλήθεια, καθώς έχουν άμεση πρόσβαση στους παράγοντες των αριστερών κομμάτων (left.gr). Την ευκαιρία δεν έχασε ούτε "Το Ποντίκι" του Δελατόλα, το blog του Ζούγκλα, αλλά και όλοι όσοι τρέφουν μίσος κατά του Εθνικιστικού Κινήματος".

Κλείνοντας, η Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι "αναμένουμε την άμεση διάψευση της ψευδούς είδησης από όλους όσους την διέδωσαν και την αποκατάσταση της αλήθειας", όπως και έγινε, καθώς πριν από λίγα λεπτά, το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, διόρθωσε το λάθος και αποκατέστησε την αλήθεια.