31 Μαΐου 2013

Ρε αι στα διαολα που θα μας υποδειξετε τι θα κανουμε στη χωρα μας!

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, του κρατους που εκμεταλλευομενο το Ολοκαυτωμα ειναι σημερα το πλεον ρατσστικο καθεστως, Σ.Πέρες εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα... κι εμεις ανησυχουμε για τα κολλητηλικια τους με τους Τουρκους αλλα δεν κανουμε υποδειξεις. Εξαλλου ας αναγνωρισουν τη γενοκτονια των Ποντιων και θα τους κανουμε κι εμεις τη χαρη...

Μετά τη σκληρή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου για τη στάση της ΝΔ στο θέμα του αντιρατιστικού νομοσχεδίου, υπήρξε νέα παρέμβαση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας


Μετά τη σκληρή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου για τη στάση της ΝΔ στο θέμα του αντιρατιστικού νομοσχεδίου, υπήρξε νέα παρέμβαση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, που κάλεσε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές για να ψηφίσουν ένα νόμο που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, τον αντισημιτισμό και τη διάψευση του Ολοκαυτώματος.

Το ζήτημα, πάντως, έχει αρχίσει και τίθεται και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες να κάνει σχετική μνεία στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, την Πέμπτη, ο κ. Πέρες εξέφρασε στον υπουργό Εξωτερικών την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, κατά το τετ-α-τετ που είχαν.

Τον ίδιο προβληματισμό είχε ακούσει ο Δ.Αβραμόπουλος μία ημέρα νωρίτερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς και από κορυφαίους υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκε, στο πλαίσιο των επαφών του για την ενίσχυση των σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε για την νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ και μετέφερε την εκτίμηση που επικρατεί στην κυβέρνηση ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι παροδικό και οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Ενίσχυση της ελληνικής νομοθεσίας κατά της ρατσιστικής βίας ζητά η Human Rights Watch
Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ζητά το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο
Να αντιμετωπιστούν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής ζητά από τον πρωθυπουργό ο Νάνος Βαλαωρίτης
Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ζητούν Μάλμστρομ και Σουλτς
Τριγμούς στην κυβέρνηση λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου βλέπει ο διεθνής Τύπος

Η ανακοίνωση του ΚΙΣ

«Το ΚΙΣΕ καλεί όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συναινέσουν και να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να υπερψηφίσουν ένα νόμο που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος.
»Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση των ακραίων πρακτικών και ιδεολογιών.

»Σήμερα παρά ποτέ είναι απαραίτητη η θέσπιση νομοθεσίας για τη θωράκιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού.

»Παράλληλα, θεωρούμε ζωτικής σημασίας θέμα την ενίσχυση της Παιδείας μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα δώσουν στους νέους, κυρίως, τη γνώση και τη δύναμη της κρίσης ώστε να μην επιτρέψουν στην αυριανή κοινωνία να διολισθήσει στις ιδεολογίες εκείνες που έγραψαν τις μελανότερες και απεχθέστερες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας στέλνοντας στο βιομηχανοποιημένο θάνατο αθώους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 6.000.000 Εβραίους».