15 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Πάλι φάπες Άδωνι στον προκλητικό Πολάκη: Οα πληρώσεις τις αποζημιώσεις στους διοικητές από την τσέπη σου;

Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως μη νόμιμες τις αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία που έγιναν το 2015 πυροδότησε νέα έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Πάυλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που επί της ουσίας παραδέχθηκε πως οι καταργήσεις των διοικητών των νοσοκομείων είχαν κομματικό κίνητρο και έγιναν με στόχο να εξυπηρετηθεί «το αριστερό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανασύστασης του ΕΣΥ που δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ανθρώπους της προηγούμενης κυβέρνησης».

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί βέβαια η κυνική ομολογία του Κνίτη Πολάκη πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα για να αποζημιωθούν ο δικαστικός δρόμος είναι μακρύς, όπως για κάποιους που είχαν τοποθετηθεί επί υπουργείας Αλέκου Παπαδόπουλου και απομακρύνθηκαν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» και πως σε κάθε περίπτωση «εμείς εάν χρειαστεί να τους αποζημιώσουμε μετά από καμία δεκαετία… θα έχουμε να τους αποζημιώσουμε γιατί θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις εταιρείες που τους δίνατε εσείς παράνομα χρήματα. Εμείς σε δέκα χρόνια που θα είμαστε και τότε στην εξουσία, θα έχουμε καταφέρει να ανασυγκροτήσουμε την δημόσια υγεία και σαφώς θα τις υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης είχε απαντήσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι οι διορισμοί των διοικητών στα νοσοκομεία είχαν γίνει από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία μετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ και έγινε με διπλή αξιολόγησης και των κανόνων της Αρχής. Αυτά που αναφέρει περί αλφαβητικού καταλόγου ο αναπληρωτής υπουργός είναι αυτά που αποτέλεσαν την υπερασπιστική του γραμμή στο ΣτΕ, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Η απόφαση του ΣτΕ είναι «κόλαφος» για τον κ. Πολάκη και γεννά τεράστιο πρόβλημα για το δημόσιο, καθώς οι διοικητές που απολύθηκαν θα πρέπει να πληρωθούν εντόκως όλους τους μισθούς, αλλά και να λάβουν αποζημίωση για όποια ηθική βλάβη υπέστησαν».

«Θα πληρώσει την αποζημίωση αυτή ο κ. Πολάκης από την τσέπη του;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απέδωσε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη ότι «τελευταία έχει αναλάβει πολλές εργολαβίες…» οι διορισμοί επί της προηγούμενης συγκυβέρνησης «έγιναν υπό την κομματική «αρχή» του 4-2-1 που υπήρχε για τους διορισμούς, ενώ εμείς κάναμε μια πραγματική διαδικασία και μπορείτε να βάλετε και να συγκρίνετε βάζοντας από τη μια μπάντα αυτούς που είχατε εσείς διορίσει και από την άλλη μπάντα αυτούς που εμείς διορίσαμε…» και αναφερόμενις εμμέσως και πλην σαφώς και προς τη Δικαιοσύνη άφησε την αιχμή «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Τέλος δεν έλειψαν και οι αστείες προκλήσεις του Πολάκη όταν θέλοντας να πικάρει τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε «έχετε κάποιο τικ; Γιατί κάθε φορά κάνετε έτσι το χέρι;».

«Απαγορεύεται;» απάντησε ο Γεωργιάδης.«Ξέρω εγώ; Κοιτάξτε με στα μάτια» συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Δείτε το βίντεο: