30 Οκτωβρίου 2008

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ...

Ξεκαθαρίζω καταρχήν ότι δεν μου ήταν συμπαθής ο Ρουσόπουλος από την εποχή που ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Αλλά ήταν ένα αναγκαίο κακό. Πολύ πριν το 2004, όταν είχα βρεθεί στο εστιατόριο "Κούπια" στην Πολιτεία για επαγγελματικούς λόγους και τον είχα δει εκεί να τρώει, μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση. "Έτσι θα ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ, από τα Κιούπια;", σκέφτηκα.

Όσοι λοιπόν ξαφνικά "ανακάλυψαν την Αμερική" προφανώς αγνοούν ότι ο Ρουσόπουλος έκανε την ίδια ζωή που κάνει και τώρα, και όταν ήταν δημοσιογράφος. Όπως κάνουν όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι του διαμετρήματος και του μισθού του. Δηλαδή νομίζετε ότι οι υπόλοιποι ζουν σε 2άρια στο Παγκράτι και παίρνουν το Μετρό για να πάνε στις δουλειές τους; Θέλω όμως να αναφερθώ στο θέμα της επικείμενης συνέντευξής του στο mega, όπως ήδη έχει διαρρεύσει στα blogs.

Επί ένα και πλέον μήνα όλοι ασχολούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον Ρουσόπουλο, χρεώνοντας του τα πάντα. Ο ίδιος μίλησε μόνο στη Βουλή. Την ώρα που ο κάθε "περίεργος" "αυτόπτης μάρτυς" γίνεται περιζήτητος στα κανάλια, κανείς δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει συνέντευξη από τον ίδιο τον "κατηγορούμενο" Ρουσόπουλο. Εκτός κι αν πολλοί ενδιαφέρθηκαν, αλλά οι υπόδικοι μεγαλοκαναλάρχες εφάρμοσαν και πάλι την Δημοσιογραφία των Πρασινοφρουρών.

Τώρα έρχεται η είδηση ότι το mega δια του Τερπεντέρη θα πάρει συνέντευξη από τον Ρουσόπουλο, και άρχισαν τα πρώτα σχόλια. Ότι δηλαδή δεν ζήτησε το Mega τη συνέντευξη, αλλά ο ίδιος ο Ρουσόπουλος. Και φυσικά, σε κάποιους "χάλασε την μανέστρα".

Στο όνομα τι είδους δημοσιογραφίας ρε αγόρια, ακούγεται τόσο καιρό μόνο η μια πλευρά; Δεν αξίζει ο Ρουσόπουλος να ακουστεί; Αν ήταν ο Κουφοντίνας θα εύρισκε πολλά μικρόφωνα πρόθυμα. Αν ήταν δε ο Καχριμάκης, μέχρι που θα τον πλήρωναν για μια συνέντευξη, όπως κάνουν τους μεγάλους...σταρ του κινηματογράφου.

Στη Δημοσιογραφία των Πρασινοφρουρών όμως, η άλλη άποψη είναι απαγορευμένη.