07 Νοεμβρίου 2008

Και κλαααααααάμα ο Καχριμάκης ρε παιδάκι μου...!!!

Στοπ στο "Βατοπέδιο" της Κρήτης από το Στε! Άφαντος ο Καχριμάκης!
Αντιγράφω από το blog ANT1:

"Φρένο" στα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης, σε περιοχή 26 χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν στη Μονή Τοπλού, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια Κατερίνα Χριστοφορίδου ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει κοινή υπουργική απόφαση του 2007 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη έκτασης του Ιδρύματος Παναγία η Ακρωτηριανή, που βρίσκεται στον Νομό Λασιθίου. Η σύμβουλος Επικρατείας υποστηρίζει ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν έγινε με νόμιμες διαδικασίες και ότι η περιοχή μπορεί να δεχτεί μόνο ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η κ. Χριστοφορίδου αντιτίθεται και στην κατασκευή γηπέδων γκολφ, επισημαίνοντας ότι αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του τόπου και σπαταλούν υδάτινα αποθέματα.

Το σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης ανήκει σε Βρετανούς επιχειρηματίες και προβλέπει την κατασκευή τουριστικών χωριών 7.000 κλινών, με γήπεδα γκολφ, συνεδριακά κέντρα και άλλες εγκαταστάσεις. Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ ύστερα από αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν περίπου 300 κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κρήτη. Μάλιστα, υπέρ της υπουργικής απόφασης έχουν παρέμβει η αγγλική εταιρεία Loyalward Ltd που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, η Μονή Τοπλού, ορισμένες μητροπόλεις, η τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου κ.ά. Βασικό επιχείρημα όσων τάσσονται υπέρ της υπουργικής απόφασης είναι ότι το έργο θα έχει θετικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Που είναι ο Μιχάλης, οέο; Πότε θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αφού είχε πάρει "νταβατζιλίκικα" το θέμα πάνω του;