09 Απριλίου 2009

«Σύντροφοι εντάξει! Το πήραμε το SMS της Επιτροπής Stiglitz (sic)...τα Guidelines και το Roadmap όμως δεν τα είδαμε»

Δείτε πως γίνεται η προπαγάνδα και τι παραμύθι προσπαθούνε να μας ταΐσουν.

Εδώ και κάτι μήνες μας έχουν φλομώσει στο φούμο ότι η περίφημη επιτροπή Στίγκλιτς, που ίδρυσε ο περίφημος Γιωργάκης, συνεδριάζει, ξανασυνεδριάζει και τέλος αντιγράφω από την «έγκυρη» Ελευθεροτυπία:

«Η χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, θα βρεθεί στο επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Στίγκλιτς, στη Νέα Υόρκη, πριν αυτή δώσει τις προτάσεις της στη Σύνοδο Κορυφής των G-20, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.»

Προσέξτε το:
«ΠΡΙΝ ΑΥΤΗ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ G-20»!!!


Στο ίδιο μήκος παραμυθιάσματος και το «έγκυρο» ΒΗΜΑ:

«Η Επιτροπή Στίγκλιτζ η οποία συγκροτήθηκε για να ασχοληθεί με την παγκόσμια οικονομική κρίση και να διατυπώσει προτάσεις για την έξοδο από αυτήν, παρότι ολοκλήρωσε αυτό το έργο της αποφασίστηκε να συνεχίσει τη λειτουργία της...

Ο κ. Παπανδρέου , θεωρεί ότι οι περισσότερες από τις επισημάνσεις της Επιτροπής Στίγκλιτζ και τα μέτρα που προτείνει, μπορούν κάλλιστα να έχουν εφαρμογή και στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα»

Προσέξτε το:
«ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
και το
«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ»

Τα ίδια και οι μόνιμα εκστασιασμένοι με το Yorgo, στο in.gr:

«Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου όπου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της επιτροπής υπό τον νομπελίστα Τζόζεφ Στίγκλιτς, η οποία και θα παρουσιάσει τις τελικές θέσεις της για την έξοδο από την κρίση, εν όψει εν όψει της Συνόδου του G20 στο Λονδίνο

Τα ίδια και χειρότερα οι δήθεν σοβαρές και ανεξάρτητες εφημερίδες, όπως η Ναυτεμπορική:

«Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ.Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, η «Επιτροπή Στίγκλιτς», για να διαμορφώσει την τελική πρόταση της Κεντροαριστεράς - Σοσιαλδημοκρατίας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία και θα τεθεί προς συζήτηση στη Σύνοδο της G20, στο Λονδίνο.»

Προσέξτε:
«ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ G-20»!!!

Γεμάτος αγωνία περίμενα και εγώ να δω την επιτροπή να μας δείχνει την έξοδο από το τούνελ...

Ξαφνικά όμως οι
«ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΘΕΤΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G-20»
έγιναν «ΜΗΝΥΜΑ»!!!

Όλο το μήνυμα μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα του ΠΑΣΟΚ, για να μην σας κουράζω εδώ. Βέβαια και εκεί να πάτε να το διαβάσετε πάλι δεν θα κουραστείτε γιατί ως συνήθως οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη λύση των παγκοσμίων προβλημάτων είναι πολύ σύντομες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατέθεσε και σχέδιο Νόμου όπου ΕΛΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΡΘΡΑ...

Το εν λόγω ΜΗΝΥΜΑ είναι μόλις και μετά βίας δύο σελίδες...

ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!!

Μεταξύ μας βέβαια η μόνη χειροπιαστή ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ πρόταση είναι περίπου στη μέση του κειμένου και λέει το εξής εκπληκτικό:

«Καλούμε τους συμμετέχοντες στο G20 να εστιάσουν στην παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, υποστηρίζοντας νέο δανεισμό (εάν υπάρχει ανάγκη, με άμεσο κρατικό δανεισμό ο οποίος υπερβαίνει τις τρέχουσες δυσκολίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος) και προωθώντας την επαναδιαπραγμάτευση των υπαρχόντων δανείων»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΕΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ!!!

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΤΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ...
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑ ΑΝΔΡΕΑ...
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ...

Κατά τ' άλλα το μισό ΜΗΝΥΜΑ είναι μια καταγραφή της πραγματικότητας και των δυσκολιών («το χάσμα της ανισότητας διευρύνεται, το περιβάλλον διαρκώς υποβαθμίζεται», «υπερχρέωση εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών», «οι αναδυόμενες αγορές συρρικνώνονται, η ανεργία αυξάνεται και οι αναπτυσσόμενες χώρες στερούνται πιστώσεων και αναπτυξιακών χορηγήσεων») ενώ το άλλο μισό είναι γενικότητες και ευχολόγια:

«να δράσουμε αποφασιστικά ώστε να διασφαλίσουμε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα διασφαλίσει τους οικονομικά ασθενέστερους και πιο ευάλωτους»
«να διασφαλίσουμε ότι οι κεφαλαιαγορές λειτουργούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη πράσινη οικονομία»
«απαιτείται η δημοκρατική μεταρρύθμιση των υπαρχόντων και η δημιουργία νέων θεσμών διακυβέρνησης σε παγκόσμιο, (ΣΣ. Μην ξεχνάμε και τη Νέα Τάξη...) περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»
«η δημόσια πολιτική παγκοσμίως να επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη διαφύλαξη των σημερινών επιπέδων απασχόλησης και στην παροχή αξιοπρεπούς εισοδήματος σε όσους αναζητούν εργασία»
«ανάγκη να επεκτείνουμε την κοινωνική ασφάλιση παγκόσμια»
«αναδιάρθρωση, επαναρρύθμιση και μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος»

ΤΟ ΠΩΣ, ΤΟ ΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ...

Kαι να φανταστείτε ότι όταν ιδρύθηκε η Επιτροπή ιδρύθηκε με σκοπό να «setting out guidelines and a roadmap out of this financial crisis»

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ SMS ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ...
Τα GUIDELINES KAI TO ROADMAP ΟΜΩΣ ΔΕΝ TA ΕΙΔΑΜΕ...

Βέβαια κάποιος «ψαγμένος» ΠΑΣΟΚος (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα...) μπορεί να πει: «Μα τι λέει αυτός ο μαλάκας, ο φασίστας, το Δεξί Εξτρέμ... αφού εγώ διάβασα στην Ημερησία, από τις 22 Μαρτίου(!!!), συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες έχει καταλήξει η Επιτροπή Στίγκλιτς που μιλούσαν για κατάργηση G-20, επιβολή περιορισμό στα «σκοτεινά» χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τέλος στο καθεστώς των φορολογικών παραδείσων, περιορισμό στα μερίσματα προς όφελος των αποθεματικών κλπ χειροπιαστά πράγματα;»

Η Ημερησία λοιπόν φίλοι μου είναι ειδική περίπτωση... βρίσκεται στην κορυφή της προπαγάνδας στη συγκεκριμένη περίπτωση

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ:

«Οι προτάσεις Στίγκλιτς για έξοδο από την κρίση

... σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το πόρισμα της επιτροπής στην οποία προΐσταται ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο θα παραδοθεί στα χέρια του Γ. Παπανδρέου την παραμονή της συνόδου G20

ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΡΕΘΕΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ... ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΥΛ SMS...

ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ...

O STIGLITZ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ...

ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΗΕ

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (προφανώς είναι της μόδας και στο εξωτερικό οι «Επιτροπές») ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ Ο STIGLITZ!!!

Όλως τυχαίως την ίδια μέρα (22.03) οι FT έγραφαν:

«The proposal, made by an 18-member UN commission headed by Joseph Stiglitz, the Nobel-prizewinning economist, will be raised at next week’s expanded G20 summit in London... It is part of a draft 10-point plan put forward by the panel, appointed last October by the 192-member UN General Assembly, to study reform of international financial institutions, including the World Bank and International Monetary Fund»

ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΟΝΤΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G-20...

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...

ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΟΗΕ...


ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ...
ΕΥΤYΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΜΠΑ...

ΥΓ. Σε επόμενη ανάρτηση θα γράψω γιατί ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο να μην καταθέσει η Επιτροπή του Γιωργάκη προτάσεις...