07 Δεκεμβρίου 2009

Σύγκλειση αρχών και θέσεων

Επειδή κάποιοι πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μίλησαν για συγκλήσεις αρχών και θέσεων, δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας σύγκλησης:

Το στιγμιότυπο είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 26/02/1997 και δείχνει τις σχέσεις του κ. Έβερτ και του κ. Μητσοτάκη που «βασίζονταν» σε αρχές και θέσεις. Τις ίδιες θέσεις που οδήγησαν πρόσφατα τον κ. Έβερτ να δηλώσει δημόσια την στήριξή του στην κ. Μπακογιάννη.

Προσέξτε το ερωτηματικό της Καθημερινής μετά από το «συναντήθηκαν»



Ο ένας κοιτάζει στην Ανατολή και ό άλλος στη Δύση!!!

Τη συγκεκριμένη στιγμή βέβαια ο κ. Μητσοτάκης είχε όλα τα δίκια του κόσμου μαζί του μιας και κατά την προσωπική μου άποψη ο κ. Έβερτ ήταν ο κυριότερος υπαίτιος της αποτυχίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που προσπάθησε υπό αντίξοες συνθήκες να φέρει τη χώρα στο σωστό δρόμο. Πριόνιζε καθόλη τη διάρκεια της 3ετίας, την καρέκλα του Μητσοτάκη και όχι μόνο.

Το 1984 ήταν ο αφανής υποκινητής της δημιουργίας της ΔΑΚ/ΟΝΝΕΔ του Μανωλάκου, τον οποίο αργότερα έκανε και Αντιδήμαρχο Αθηναίων αν δεν κάνω λάθος, δημιουργώντας συνεχώς αναταραχές μέσα στην ΟΝΝΕΔ.

Το 1991 και χωρίς να ενημερώσει τον Μητσοτάκη προέβει σε ανακοινώσεις ότι δήθεν παρακολουθείτο το τηλέφωνό του, στηριζόμενος σε ένα χειρόγραφο του Μαυρίκη, ο οποίος αργότερα παραδέχθηκε ότι ήταν ψευδές και του είχε υπαγορευτεί από τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Έβερτ τον Μπάλιο!!! Σε συνεργασία με τον Ζορμπά (τον γνωστό δικαστικό) κατάφεραν τον Μάιο του 1993 να επαναφέρουν το θέμα και οι δήθεν παρακολουθήσεις που αφορούσαν κυρίως στελέχη της ΝΔ να χρεωθούν στο Μητσοτάκη σαν «σκάνδαλο υποκλοπών» και να οδηγήσουν το 1994 στη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ, εναντίον του!!!!

Αργότερα το 1993 παρουσιάστηκε σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Αλαφούζου (του μεγαλύτερου τότε πολέμιου του Μητσοτάκη) και ουσιαστικά εναντίον της Κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία κατηγορούσε τον Αλαφούζο για λαθρεμπορία πετρελαίου!!!

Για να φτάσουμε στις 10 Αυγούστου του 1993 και στο Β Θερινό τμήμα της Βουλής όπου μαζί με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Έβερτ καταψήφισε, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ!!!

Η αποθέωση ήταν το διάγγελμά του για όσους το θυμούνται, το βράδυ των εκλογών από τα σκαλιά της Ρηγίλλης. Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων βγήκε και έκανε δηλώσεις για να "καθησυχάσει" τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι δεν θα μείνουν χωρίς ηγεσία (μιας και ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως αν χάσει θα αποχωρήσει). Δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να περιμένει να μιλήσει πρώτα ο Μητσοτάκης!!!

Αυτός είναι ο κ. Έβερτ και η σύγκληση αρχών και θέσεων που τον οδήγησαν να στηρίξει τον κ. Μπακογιάννη.


PS. Έχω ξαναπεί ότι οι αναρτήσεις αποτελούν ιστορικές αναδρομές και τίποτα άλλο. Αν εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς θα είχαν μπει πριν τις εσωκομματικές εκλογές. Αντίθετα με άλλους που ανέσυραν μέχρι και φωτογραφίες του 1970 εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να απαντήσουμε με ιστορικές αναφορές σε μερικά διλήμματα (ενότητα, περιχαράκωση, ποιος μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ) που τέθηκαν. Μετεκλογικά όμως πιστεύουμε ότι οι νεότεροι πρέπει να γνωρίζουν καλά την ιστορία της παράταξης για να βγάζουν συμπεράσματα για το μέλλον.