Επειδή ο Γιωργάκης μίλησε για πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος που μας έφεραν εδώ και κατηγορεί τον Μπαρόζο και τον Αλμούνια ότι κάλυπταν τον Καραμανλή και κάνει τον χαζό για τους 4 μήνες δικιάς του απραξίας... ας δούμε μια πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στα μουλωχτά από το Υπουργείο Εργασίας το Δεκέμβριο:
«Άντεξαν τα ομόλογα
Σε αντίθεση με τις μετοχές, αντοχές έδειξαν τα ομόλογα των Ταμείων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα γνωστά δομημένα. Τα «αμαρτωλά –κατά πολλούς– ομόλογα» διατήρησαν ή ακόμη και αύξησαν την αξία τους μέσα στο 2008, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν για τους φορείς ασφάλισης. Είναι ενδεικτικό ότι τόσο οι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου όσο και τα τραπεζικά ομόλογα των Ταμείων από 8,29 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2007 ένα χρόνο μετά έφτασαν στα 8,86 δισ. ευρώ, κατορθώνοντας μεσούσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης να αυξήσουν κατά 570 εκατ. ευρώ την αξία τους.»
Κατάλαβες Γιωργάκη τι κατάφεραν
οι αμαρτωλές πολιτικές του παρελθόντος;
οι αμαρτωλές πολιτικές του παρελθόντος;
Βέβαια ότι και να γίνει εκ των υστέρων... αυτό που έγραψε η ιστορία είναι η Τρέμη και ο Πρετεντέρης να μας πιπιλίζουν το μυαλό με την "ομολογιάδα" τους... και το Γιωργάκη να ωρύεται για το σκάνδαλο των ομολόγων...
Και για να καταλάβετε γιατί ο Γιωργάκης ωρύονταν για να μην επενδύσουν τα Ταμεία σε ομόλογα... αλλά σε μετοχές (μιας και έπρεπε κάπου να επενδύσουν) αντιγράφω πάλι από τον Ε.Τ.
Και για να καταλάβετε γιατί ο Γιωργάκης ωρύονταν για να μην επενδύσουν τα Ταμεία σε ομόλογα... αλλά σε μετοχές (μιας και έπρεπε κάπου να επενδύσουν) αντιγράφω πάλι από τον Ε.Τ.
«Στοιχεία – «σοκ» για την περιουσία των Ταμείων προκύπτουν μέσα από τα δεδομένα τα οποία αναρτήθηκαν σιωπηρά και χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην ιστοσελίδα www.periousia.gr του υπουργείου Εργασίας.
Ο «Ε.Τ.» αποκαλύπτει ότι η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις χρόνιες ανεπάρκειες του θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ασφαλιστικού οδήγησε το 2008 στο μεγαλύτερο κραχ των τελευταίων δεκαετιών στερώντας από τους φορείς ασφάλισης συνολικά 1,81 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Οι μεγαλύτερες απώλειες κατεγράφησαν στις μετοχές, η αξία των οποίων μειώθηκε κατά 3,48 δισ. ευρώ. «Μεγάλοι χαμένοι» ήταν τα ταμεία ασθενείας που έχασαν περίπου 2 δισ. ευρώ και χρεοκόπησαν μένοντας μόλις με 5,2 εκατ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιό τους. Αντίθετα, ισχυρές αντοχές απέναντι στην κρίση παρουσίασαν τα «αμαρτωλά» - δομημένα ομόλογα τα οποία διατήρησαν ή ακόμη και αύξησαν την αξία τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η συνολική (ακίνητη και κινητή) περιουσία των Ταμείων από τις 31 Δεκεμβρίου του 2007 μέχρι και τα τέλη του 2008 από τα 29,97 δισ. ευρώ μειώθηκε στα 28,16 δισ. ευρώ, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δεκαετιών.
Τοποθετήσεις σε μετοχές
Το πιο ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές των ασφαλιστικών φορέων. Η αξία τους, ακολουθώντας την «ελεύθερη πτώση» του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, μειώθηκε από τα 5,31 δισ. ευρώ στο 1,83 δισ. ευρώ.
Αυτή η άκρως αρνητική εξέλιξη το 2008 είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική χρεοκοπία των ταμείων ασθενείας (ένα γεγονός το οποίο εξακολουθεί να υποκρύπτεται). Οι συγκεκριμένοι φορείς στα τέλη του 2007 διέθεταν μετοχές αξίας 1,99 δισ. ευρώ… Ενα χρόνο μετά, στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, στα χαρτοφυλάκιά τους είχαν απομείνει μετοχές αξίας μόλις 5,21 εκατ. ευρώ!
Επίσης, ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν τα ταμεία κύριας ασφάλισης, αφού η αξία των μετοχών τους μειώθηκε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά 1,09 δισ. ευρώ. Από 17,72 δισ. ευρώ το Δεκέμβρη του 2007 οι φορείς της συγκεκριμένης κατηγορίας είχαν μετοχές αξίας 16,63 δισ. ευρώ στα τέλη του 2008.»
Τώρα καταλάβατε τι έγινε και που στόχευαν οι τσιρίδες...μα στο να επενδυθούν τα χρήματα στο Χρηματιστήριο για να έρθουν τα φιλαράκια τους και να γίνει το μεγάλο πλιάτσικο