H κυβέρνηση μετέθεσε την ανακοίνωση του ονόματος της Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά τη αντίδραση της τοπικής εκκλησίας, που απειλεί με διαμαρτυρία μεγατόνων και πένθιμη ατμόσφαιρα, ανήμερα το Πάσχα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα έγινε παρέμβαση να συνηγορήσει και ο αρχιεπίσκοπος που τηλεφώνησε αρμοδίως, ενώ προβληματισμός υπάρχει να μην δημιουργηθεί κοντά στο αρνητικό κλίμα και άλλες θρησκευτικές αντιδράσεις
Η πληροφορία που έφθασε ότι για το θέμα του ονόματος της Σιμπέλ Μουσταφάογλου ως διοικητού στο νοσοκομείο Κομοτηνής, μπορεί να εκληφθεί ως μια ακόμη ευεργετική παραχώρηση στην μειονότητα, προκάλεσε όμως την έκρηξη του υπέργηρου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού που φέρεται ότι επικοινωνώντας με αρμόδιους παράγοντες τους κατέστησε σαφές, ότι η εξαγγελία αυτή δεν θα περάσει ανώδυνα. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό που τελικά τρομοκράτησε τους κυβερνητικούς κύκλους και μετέθεσαν για μετά το Πάσχα την ανακοίνωση του ονόματός της, ο Δαμασκηνός που και στο παρελθόν έχει δείξει την αποφασιστικότητα και την δύναμη του, θα διοργάνωνε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ και οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούσαν πένθιμα, ακόμη και την Ανάσταση.
Συνήγορος στο αίτημα να μην προωθηθεί σε έμμισθη θέση του δημοσίου με διορισμό η μουσουλμάνα αντινομάρχης, ζητήθηκε να είναι και ο Αρχιεπίσκοπος που φέρεται ότι δεν έστειλε γραπτό κείμενο, αλλά έκανε τα τηλεφωνήματά του, που θορύβησαν τους υπευθύνους.
Η εφημερίδα μας που υπηρετεί με μία δίκαια ματιά τα τοπικά δρώμενα και έχει γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει, δεν μπορεί να προβάλλει κάποιο βέτο για το όνομα ειδικά της Σιμπέλ Μουσταφάογλου που θεωρείται μια γυναίκα που έχει την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου της μειονότητας. Αυτό το γεγονός φαίνεται από τους σταυρούς που παίρνει στις εκλογές, δεν έχει προσεγγισθεί από τα γνωστά κέντρα του τουρκικού προξενείου, έχει ευρωπαϊκή παιδεία και ως καθηγήτρια Αγγλικών και Γερμανικών αλλά και ως άτομο που αντιμετώπισε από θέσεις ευθύνης κοινωνικά ζητήματα και θέματα ναρκωτικών, υπήρξε πρόεδρος του κέντρου «Ορφέας» και είναι μια ξεχωριστή γυναίκα στο χώρο της μειονότητας.
Η ένστασή μας θα ήταν μόνο όχι για το πρόσωπό της αλλά για το γεγονός ότι στις θέσεις αυτές καλό είναι να προτιμούνται οικονομολόγοι και άνθρωποι που γνωρίζουν από διαχείριση ποσών, από προγραμματισμό δράσης αλλά και από διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, ώστε να υπάρχει ένα καλό εργασιακό κλίμα που θα το γεύεται και θα το απολαμβάνει ο ασθενής που προσφεύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Διοικητές θεωρητικού επιπέδου πέρασαν αλλά ελάχιστοι έβαλαν την σφραγίδα τους, σηκώνοντας οι περισσότεροι τα χέρια, αφού γινόταν είτε όργανα των συνδικαλιστών ή υπήρξαν ως λειτουργοί άχρωμοι και άοσμοι, μη τολμώντας ρηξικέλευθες δράσεις και τομές.
Μια κόντρα για το όνομα της Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην βάση του ότι είναι μουσουλμάνα όχι μόνο δεν μας βρίσκει σύμφωνους και είναι ανεδαφική σε μια κοινωνία ισότητας των πολιτών που έχει διαμορφωθεί στην Θράκη, όπου οι άξιοι άνθρωποι απ’ όπου κι αν προέρχονται θα πρέπει να αξιοποιούνται και να παίρνουν το προβάδισμα. Κι επειδή η Σιμπέλ δεν είναι σε καμιά περίπτωση Καραχασάν, που εφευρέθηκε από του πουθενά και ηγήθηκες του ψηφοδελτίου της υπερνομαρχίας Ξάνθης Καβάλας Δράμας, αλλά είναι μια αυτόφωτη νέα γυναίκα μητέρα κι εργαζόμενη, θα πρέπει αν μη τι άλλο και να προστατευθεί και να μην στοχοποιηθεί. Αυτά!
ΠΗΓΗ: xronos.gr
ΠΗΓΗ: xronos.gr