Τυχαίο ή μη, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας βρέθηκε στη Θράκη, όπου ανακοίνωσε τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων και την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία της περιοχής, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των σκληροπυρηνικών της μειονότητας, επιτέθηκε εκ νέου κατά της ηρωικής δασκάλας κυρίας Χαράς Νικοπούλου, ενώ «ξέχασε» να παραβρεθεί στην επίσημη δοξολογία για την εθνεγερσία του 1821, προφανώς επειδή πιστεύει πως Ελληνες δεν υπήρχαν πριν από τον 19ο αιώνα, όπως αναφέρει στο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας».
Αγνωστο πώς, η κυρία Δραγώνα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821 στην Ξάνθη. Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ δεν παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε νωρίτερα στον μητροπολιτικό ναό για την εθνική παλιγγενεσία, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και την οργή του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να μην ξαναστείλει ως εκπρόσωπό της στην ακριτική περιοχή την κυρία Δραγώνα.
«Ηταν μια απρέπεια. Από τη στιγμή που ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς θα έπρεπε να παραβρεθεί στην επίσημη δοξολογία για την Επανάσταση του 1821 κατά του τουρκικού ζυγού», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο μητροπολίτης Ξάνθης. Να σημειωθεί πως στην εξέδρα των επισήμων, στη δεύτερη θέση πίσω από την κυρία Δραγώνα, κάθισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.
Από τη Θράκη, όπου βρέθηκε δύο φορές τον περασμένο Μάρτιο, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, πάγιο αίτημα των «τουρκοφρόνων» της μειονότητας, αλλά και την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος στα δημόσια δημοτικά σχολεία της περιοχής, δηλαδή και εκτός μειονοτικών σχολείων.
«Οι γονείς θέλουν να καλλιεργήσουν στα παιδιά τους την τουρκική γλώσσα και, όπως παντού στον κόσμο, θέλουν να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ταυτότητάς τους. Είναι καθήκον μας να το εξασφαλίσουμε αυτό στα παιδιά της μειονότητας και στο δημόσιο σχολείο», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στην τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής», όπου για τις θέσεις της εισέπραξε τα εύσημα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» σε σχετική ανακοίνωση.
Τα όσα δήλωσε η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας από τη Θράκη προκάλεσαν τις αντιδράσεις Πομάκων της περιοχής, που αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και επανειλημμένα έχουν ζητήσει τη λειτουργία δημόσιων ελληνόφωνων σχολείων στα Πομακοχώρια. Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Καρυπίδης έκανε λόγο για «μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία» των Πομάκων, ζητώντας να πληροφορηθεί για ποιον λόγο υποχρεώνονται να μαθαίνουν τουρκικά, από τη στιγμή που οι ίδιοι δεν το επιθυμούν. Οι απαντήσεις των δύο υπουργών σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον.
Η κυρία Δραγώνα εμφανίστηκε αμετανόητη για τη συμπεριφορά της απέναντι στην εκπαιδευτικό κυρία Νικοπούλου, την οποία, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», επέπληξε δημόσια επειδή υποστηρίζει πως στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου όπου διδάσκει, όπως και στην υπόλοιπη Θράκη, υπάρχουν μαθητές Πομάκοι, οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και όχι Τούρκοι.
«Ως υπουργείο θα θέλαμε η κυρία Νικοπούλου να περιοριστεί στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα», δήλωσε στην εφημερίδα «Παρατηρητής», κατηγορώντας την εκπαιδευτικό πως επιχειρεί να «πολιτικοποιήσει» τους μαθητές της, προφανώς επειδή τους διδάσκει την ελληνική ιστορία και όχι την τουρκική...
Παράλληλα τάχθηκε κατά των μηνύσεων που κατέθεσε η κυρία Νικοπούλου κατά των εκδοτών τριών τουρκόφωνων εφημερίδων της Θράκης επειδή αναπαρήγαγαν την ψευδή είδηση πως ζήτησε από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ. Μια είδηση στημένη, που επεδίωκε να στοχοποιήσει στον μουσουλμανικό κόσμο την κυρία Νικοπούλου, η οποία τελικά προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα και olympia.gr