18 Αυγούστου 2010

Στα δύο έχει χωριστεί ο ΛΑΟΣ

Στα δύο έχει χωριστεί ο ΛΑΟΣ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογές, αφού στελέχη του ανοιχτά αμφισβητούν τις αποφάσεις Καρατζαφέρη για στήριξη του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων, του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο.

Μετά τον Κυριάκο Βελόπουλο, που είχε ζητήσει αυτόνομη κάθοδο σε μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες, προστέθηκαν και δηλώσεις του Μάκη Βορίδη που ζητάει το ίδιο.

Ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται στην Κύπρο, ωστόσο συνεργάτες του επισήμαναν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι στις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις του δεν θα κάνει πίσω, καθώς «οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες έχουν κλειδώσει».

Πάντως, στις «αντάρτικες» φωνές έχει προστεθεί και αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη, που έχει εκφράσει επίσης ανοιχτά την διαφωνία του με την επιλογή του ΛΑΟΣ για στήριξη της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επικριτικός ήταν και ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης αναφερόμενος σε διάφορους χειρισμούς του προέδρου του κόμματός του Γιώργου Καρατζαφέρη, ιδιαίτερα στην τακτική που ακολουθεί με το να μη δίνει χρίσμα σε κάποιους μεγάλους δήμους και περιφέρειες, στηρίζοντας υποψηφίους άλλων κομμάτων.

«Θα πρέπει να υπάρξει αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ σε μεγάλους Δήμους (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά) και σε επιλεγμένες περιφέρειες, όπως στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, ώστε να καταγραφούν οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων» ήταν τα λόγια του κ. Βορίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε και τις προθέσεις του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.