10 Σεπτεμβρίου 2010

Το υπ. Εθν. Παιδείας θα κάνει πλέον και τα ρουσφέτια με τις μετεγγραφές... ΠΑΣΟΚικές μάντολες λοιπόν τα περί διοικητικής αυτοτέλειας των ΑΕΙ

Το Υπ "Εθνικής" Παιδείας, παρά τις θεωρητικές τοποθετήσεις περί αυτοτέλειας των ΑΕΙ-ΤΕΙ στην πράξη γίνεται ολοένα και πιο συγκεντρωτικό καθώς συγκεντρώνει αρμοδιότητες που είχαν τα ίδια τα ιδρύματα ως προς την εισαγωγή ειδικών κατηγοριών φοιτητών αλλά και τις μεταγραφές.

Πριν λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο ρεπορτάζ για τις ειδικές κατηγορίες φοιτητών (ΑΜΕΑ):


Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι και οι μεταγραφές θα γίνονται απο το Υπουργείο και όχι από τα ΑΕΙ για να κοπούν έτσι τα ρουσφέτια:

«Οι αιτήσεις των φοιτητών και σπουδαστών για μετεγγραφές από φέτος δεν θα γίνονται στα τμήματα των ΑΕΙ , αλλά στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, ηλεκτρονικά.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος στο esos.gr. Οι φοιτητές θα συμπληρώνουν ένα έντυπο-μηχανογραφικό και στη συνέχεια ο μηχανισμός της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπ. Παιδείας θα ανακοινώνει τους μετεγγραφόμενους φοιτητές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή την απόφαση έλαβε ο κ. Πανάρετος (σ.σ. η ηλεκτρονική καταχώρηση των αιτήσεων προβλέπεται και στην τροπολογία για τις μετεγγραφές που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλη) , προκειμένου να δοθεί τέλος στις αδικίες και στα ρουσφέτια»

Μόνιμη επωδός της ΠΑΣΟΚικής ηγεσίας του Υπουργείου στην αιτιολόγηση των αλλαγών η καταπολέμηση του ρουσφετιού στα ΑΕΙ.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και εμείς τα ερωτήματα μας σχετικά με αυτά τα ρουσφέτια:

Κατηγορούνται οι ιδρύσεις των Ιδρυμάτων ΑΕΙ – ΤΕΙ οτι έκαναν ρουσφέτια στις μεταγραφές. Γίνονται τέτοια πράγματα θα μου πείτε στην Ελλάδα;

Αν ναι, πρώτον, γιατί το Υπουργείο δεν δημοσιοποιεί τέτοιες παράνομες πράξεις ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ τις διοικήσεις;

Και δεύτερον, πως είναι τόσο σίγουροι εκεί στο Υπουργείο ότι τα ρουσφέτια δεν θα συνεχιστούν, αυτήν την φορά από την Κεντρική υπηρεσία του υπουργείου;

Αλλά τι λέω; Αφού τελικά αυτός είναι στόχος..
Τέλος, προσθέτουμε και ένα νέο ερώτημα:

Αφού υπάρχει τέτοια καχυποψία για τα ΑΕΙ προς τι όλες αυτές οι μπούρδες περί διοικητικής αυτοτέλειας των Πανεπιστημίων;


ΥΓ. Και ένα ερώτημα στα δικά μας τα "παλικάρια" της ΔΑΠ. Ρε λεβέντες, θα βγάλατε καμιά ανακοίνωση για όλα αυτά ή θα ασχολείστε με την πεθαμένη ΕΦΕΕ;;;; Λες και αυτό το ανυπόληπτο όργανο ακόμα και αν ανασυσταθεί θα εκφράσει τους φοιτητές και τις αγωνίες του νέου κόσμου, αυτών που λέτε στην ανακοίνωση σας "ότι εγκλωβίζονται σε γνωστικά αντικείμενα ξεπερασμένα ή χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα".