27 Δεκεμβρίου 2010

Φαρμακοποιοί: «Σοβιετικού τύπου κατάσταση»

Φαρμακοποιοί: «Σοβιετικού τύπου κατάσταση»Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «χώρα υπό κατοχή». Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί τη στάση τους απέναντι στο επικείμενο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Κάνοντας ευθεία σύγκριση όσων συμφώνησε η κυβέρνηση με τον κλάδο των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ο Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τόνισε σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι «σε άλλους κλάδους μεταβιβάζουν τις περιουσίες τους στα παιδιά τους. Εμείς δεν είναι δυνατόν να έχουμε σοβιετικού τύπου κατάσταση, δεν μπορεί το κράτος να ορίζει την περιουσία μας».

Η διοίκηση του συλλόγου αποφασίζει σήμερα (μαζί με τον αντίστοιχο του Πειραιά) την στάση της απέναντι στην κυβερνητική πρόθεση να ανοίξουν με ταχείς ρυθμούς τα «κλειστά επαγγέλματα». «Η χώρα είναι υπό κατοχή και σε κράτη που βρίσκονται υπό κατοχή γίνονται τα πάντα», είπε ο κ.Λουράντος.

Οπως αναφέρει σήμερα το «Εθνος», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αντώνης Δημόπουλος δήλωσε ότι η παράδοση της άδειας στη νομαρχία, έπειτα από τη συνταξιοδότηση του φαρμακοποιού (γερμανικό μοντέλο), αποτελεί πρόταση και όχι απόφαση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κωνσταντίνος Λουράντος απέσυρε την αρχική του απειλή για 48ωρες απεργίες (με αρχή τις 23 Δεκεμβρίου), περιμένοντας τις οριστικές θέσεις του υπουργείου.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι συμφωνεί σε έκπτωση 1% επί των τιμολογίων για τα Ταμεία και αποδέχεται διεύρυνση του αριθμού των φαρμακείων που λειτουργούν τα Σάββατα σε ποσοστό 20%.

ΕΘΝΟΣ