13 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2:1 τέλος στο 98' ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 68 με πέναλτυ και ακυρώθηκε μάλλον κανονικό γκολ του Τσιρίλο σαν φάουλ στον τερματοφύλακα στο 73. Από το 78 η ΑΕΚ παίζει με 10 λόγω αποβολής του Μανωλά. Στο 88 μπορεί να έγινε και πέναλτυ για τον ΠΑΟΚ. 6 λεπτά καθυστερήσεις.... για να καταλάβετε πως έπαιξε η ΑΕΚ.

2:1 Βιερινια στο 93.... ΠΑΝΙΚΌΣ

Ο ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

Κόκκινη και ο Δέλλας από τον πάγκο για διαμαρτυρία... έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια οι ΑΕΚτζήδες...με ένα σούτ ήθελαν να κλέψουν το βαθμό...

ΓΑΥΡΟΣ 21
ΠΑΟ 21
ΠΑΟΚ 17
ΑΕΚ 16

Α έπαιξε και το σκουλίκι ;) ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 1-1

Το 1:0 από τον Φωτάκη



Αυτή την κόκκινη οι καραγκιόζηδες του contra.gr τη λένε αυστηρή... δηλ. τι έπρεπε να γίνει για να την πούνε δίκαια... να τρέξει αίμα;



Το 2:1 από τη γκολάρα του Βιερίνια




Πλάκα μας κάνει ο Γιάχος...

Θα τρελαθώ... Δε γίνεται να συμβαίνουν αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Κάθομαι να δω το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κρήτη και αμέσως καταλαβαίνω πως θα υπάρχει σόου...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αποτελέσματα Bundesliga 12η αγων.

Παρασκευή 12/11

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 2-0
(49' Καγκάβα, 70' Μπάριος)

Σάββατο 13/11

Βέρντερ – Άιντραχτ 0-0
-

Βόλφσμπουργκ – Σάλκε 2-2
(11' Γκραφίτε, 33' Ντζέκο - 39' Έντου, 75' Χούντελααρ)

Κολωνία – Γκλάντμπαχ 0-4
(51' και 90' Μπομπαντίγια, 69' Μπράντλεϊ, 82' Ντε Καμάργκο)

Καϊζερσλάουτερν – Στουτγάρδη 3-3
(58' Μικάνσκι, 76' Ιλίσεβιτς, 78' Άμπελ - 19' Μποκά, 32' Κακάου, 50' πεν. Γκέντνερ)

Σαν Πάουλι – Λεβερκούζεν 0-1

(81' Αουγκούστο)

Μάιντς-Ανόβερο (19:30)

Kυριακή 14/11

Χοφενχάιμ-Φράιμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη


  • 1 Ντόρτμουντ 31
  • 2 Μάιντζ24
  • - Λεβερκούζεν24
  • 4 Αϊντραχτ Φρ.20
  • 5 Χόφενχαϊμ18
  • - Νυρεμβέργη18
  • - Αμβούργο18
  • - Φράιμπουργκ18
  • 9 Μπάγερν Μονάχου16
  • - Ανόβερο16
  • 11 Βέρντερ Βρέμης15
  • 12 Βόλφσμπουργκ14
  • 13 Σαν Πάουλι13
  • 14 Στουτγκάρδη11
  • - Κάιζερσλαουτερν11
  • 16 Σάλκε10
  • - Γκλάντμπαχ10
  • 18 Κολωνία8

Οι Γερμανοί ξανάρχονται με GAP, Μίχα και Καμίνη

Ο νεποτισμός του καθηγητή και υφυπουργού Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετου

Ενας αδυσώπητος υπόγειος πόλεμος διεξάγεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Πανεπιστημιακών και Υφυπουργού Παιδείας με αιτία την πρόθεση του δεύτερου να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της διαφάνειας ζητώντας απο τα πανεπιστήμια να δώσουν στοιχεια σχετικά με τους διορισμούς καθηγητών οι οποίοι είναι παιδιά ήδη υπηρετούντων σε ΑΕΙ.
(Βλ. εδώ)

Παρά το υπαρκτό γεγονός της εκλογής ως καθηγητών παιδιών ήδη υπηρετούντων καθηγητών σε ΑΕΙ (ενίοτε όχι μόνο στο ίδιο ΑΕΙ αλλά και στο ίδιο Τμήμα!! ) δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε οτι μια τέτοια εκστρατεία απο την πλευρά του υπουργείου μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως επικοινωνιακό τρίκ και προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ελληνικού Πανεπιστημίου, του οποίου βέβαια το κύρος συνεχώς καταρρακώνεται και απαξιώνεται απο συντεχνιακές λογικές των πανεπιστημιακών αλλά και απο τις εμμονές του πολιτικού συστήματος να υπερασπίζονται παρωχημένους πανεπιστημιακούς θεσμούς όπως το άσυλο που μετατρέπει τα πανεπιστημια σε έρμαιο των μπαχαλάκηδων...
Ας επανελθουμε ομως στο θέμα της οικογενειοκρατίας στα Πανεπιστημια και ας αναρωτηθουμε κατά ποσο οι ελεγκτές (Υφυπουργός) των ελεγχομένων (Πανεπιστημίων) είναι αμέτοχοι αυτού του σάπιου συστήματος οικογενειοκρατίας.
Στο ερώτημα μας αυτό δίνει μια νηφάλια απάντηση το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής όπως αναδημοσιεύεται απο το εκπαιδευτικο δικτυακό τόπο Αλφαβητα.

Ο νεποτισμός του καθηγητή κ. Γιάννη Πανάρετου

Αντιδράσεις, αλλά και σκωπτικά σχόλια, προκαλεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα η εκστρατεία που ξεκίνησε ο υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Πανάρετος, κατά του νεποτισμού στα ΑΕΙ. Πολλοί επικρίνουν τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι το 1991 έγινε καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν πρόεδρος ήταν η σύζυγός του κ. Ευδοκία Ξεκαλάκη. Εκτοτε οι δύο σύζυγοι εναλλάχθηκαν στην προεδρία του τμήματος για 12 χρόνια, εδραιώνοντας τη θέση τους στο ίδρυμα.

Του Αποστολου Λακασα

Πριν από 20 χρόνια τέτοια εποχή -τον Νοέμβριο του 1991- ο 43χρονος τότε Γιάννης Πανάρετος ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (η γνωστή σε όλους πρώην ΑΣΟΕΕ). Επειτα από μακρά περιπλάνηση σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο σημερινός υφυπουργός Παιδείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γεώργιου Παπανδρέου πήρε θέση καθηγητή στο αθηναϊκό ΑΕΙ, το περιβάλλον του οποίου του ήταν... οικείο. Από το 1989 πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν η κ. Ευδοκία Ξεκαλάκη, η οποία γνωρίστηκε με τον κ. Πανάρετο από τα φοιτητικά της χρόνια και η σχέση τους κατέληξε σε γάμο.

Πρόεδροι επί 12 χρόνια

Το 1991 ο κ. Πανάρετος έγινε καθηγητής στο Τμήμα και έκτοτε οι δύο σύζυγοι εναλλάχθηκαν στην προεδρία του Τμήματος για άλλα 12 χρόνια, εδραιώνοντας τη θέση τους στο Ιδρυμα, αλλά και δημιουργώντας πολλούς εχθρούς.

Είναι εκείνοι οι οποίοι σήμερα ρωτούν «κοίτα ποιος μιλάει;», σχολιάζοντας την εκστρατεία που ξεκίνησε ο κ. Πανάρετος κατά του νεποτισμού στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ο νυν υφυπουργός ζητεί στοιχεία για τα παιδιά των πανεπιστημιακών, που διορίστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στο πανεπιστήμιο του γονιού τους. Η έρευνα δεν θα φθάσει έως 20 χρόνια πίσω και δεν θα περιλαμβάνει τους πανεπιστημιακούς που διορίστηκαν στο πανεπιστήμιο του συζύγου τους...

Βέβαια, ο κ. Πανάρετος είχε μια δεκαετή διαδρομή σε άλλα ΑΕΙ πριν βρεθεί να συνυπάρχει κάτω από την ίδια στέγη με τη σύζυγό του. Από το 1980 έως το 1991 πέρασε από τα Πανεπιστήμια του Dublin, του Missouri-Columbia και της Iowa, καθώς και από τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Πάτρας. «Κρίθηκα από 13 καθηγητές από άλλο Τμήμα του Ιδρύματος, ενώ διεκδίκησα τη θέση όταν προκηρύχθηκε λόγω της απώλειας τού τότε πρύτανη. Στην ακαδημαϊκή μου καριέρα ουδέποτε πέρασα στην επόμενη βαθμίδα διεκδικώντας μια θέση στο ίδιο ΑΕΙ. Πάντοτε, ανέβαινα βαθμίδα διεκδικώντας θέσεις σε άλλο ΑΕΙ», ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Πανάρετος.

Ομως, οι επικρίσεις και τα σχόλια στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (και όχι μόνο) δεν αφορούν μόνο τον χρόνο εκλογής του υφυπουργού σε θέση καθηγητή του ΟΠΑ το 1991. Πολλοί πανεπιστημιακοί εστιάζουν στην εναλλαγή του ζευγαριού στην προεδρία του Τμήματος Στατιστικής. Από το 1989 έως το 1993 πρόεδρος ήταν η κ. Ευδοκία Ξεκαλάκη. Από το 1993 έως το 1995 ο κ. Πανάρετος. Το 1996 ήταν η σειρά της κ. Ξεκαλάκη να αναλάβει τη θέση, διατηρώντας την έως το 2000. Τότε τον προεδρικό θώκο ανέλαβε (εκ νέου) ο σύζυγός της. Τον κράτησε έως το 2002. Ο κ. Πανάρετος απέδωσε την εναλλαγή στην προεδρία στο γεγονός ότι ουδείς άλλος ήθελε να διεκδικήσει τη θέση.

Πανεπιστημιακοί του Ιδρύματος θεωρούν ότι η κυριαρχία Πανάρετου-Ξεκαλάκη έγινε δεκτή χωρίς αντιδράσεις και εξαιτίας των ιδιαίτερα καλών σχέσεων που έχει το ζεύγος με τον νυν πρωθυπουργό. Αλλωστε, ο κ. Πανάρετος υπήρξε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας το 1995-1996, επί υπουργίας Παπανδρέου .

Ισχυρές διασυνδέσεις

Στις ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Πανάρετου αποδίδουν κάποιοι τη σημαντική και γρήγορη αύξηση του αριθμού των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής σε σχέση με τους εισακτέους φοιτητές, παρότι ο νυν πρόεδρος του Τμήματος κ. Επαμεινώνδας Πανάς τόνισε στην «Κ» ότι ο αριθμός των εισακτέων παρέμεινε μικρός λόγω των αντιδράσεων του Τμήματος. Σήμερα, μετά 20 χρόνια λειτουργίας το Τμήμα Στατιστικής διαθέτει 24 διδάσκοντες και δέχεται 70 εισακτέους ετησίως. Την ίδια στιγμή, το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης έχει 25 διδάσκοντες και 200 εισακτέους και το Τμήμα Λογιστικής 23 διδάσκοντες και 200 εισακτέους.

Φοιτητές και πανεπιστημιακοί του ΟΠΑ επικρίνουν τον κ. Πανάρετο ότι τα τελευταία χρόνια δεν δίδασκε. «Τυπικά ήταν καλυμμένος διότι ήταν υπεύθυνος για τις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών», λέει με νόημα στην «Κ» στέλεχος του ΟΠΑ. Μάλιστα, προ διετίας η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ στο ΟΠΑ είχε ζητήσει από την Πρυτανεία στοιχεία για τις ώρες πραγματικής διδασκαλίας των διδασκόντων, έχοντας στόχο τον κ. Πανάρετο. Τα στοιχεία δεν δόθηκαν ποτέ. Ομως σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επίκληση κάποιων τυπικών λόγων για να αδρανήσει το θέμα (όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις) κρύβεται η παρέμβαση υψηλόβαθμου -τότε- στελέχους της ελληνικής Βουλής...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12/11/2010

Καμίνης-Αυτός δεν είναι συνήγορος του Πολίτη αλλά ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Αλλοδαποί μαύροι μοίραζαν φυλλάδιά του πριν λίγο στο Σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, παρόλο που από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απαγορεύεται πλέον η προεκλογική διαφήμιση!!!

Αυτός θα γίνει Δήμαρχος στην Αθήνα;

Θαυμάστε τον:





Ο Καμίνης εξαγγέλει ότι έχει κάνει ήδη ο Κακλαμάνης!!

Μια ενδιαφέρουσα σύγκριση του προγράμματος του Καμίνη με τα πεπραγμένα του Κακαλαμάνη δείχνει ότι πέρα από το ανοικτό δημοτικό Πανεπιστήμιο, όλα όσα λέει ο Καμίνης τα έχει ήδη κάνει σε μεγάλο βαθμό ο Κακλαμάνης! Δείτε τη σύγκριση που μου έστειλε ο φίλος Γιώργος Λ. και τον ευχαριστώ:
ΚΑΜΙΝΗΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
· μνημόνια συνεργασίας με οργανώσεις πολιτών που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής στήριξης ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ» το «6o Φόρουμ της Παγκόσμιας Συμμαχίας Πόλεων κατά της Φτώχειας».
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον «Αθήνα 9.84»
ραδιομαραθώνιο για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ», με
σκοπό την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την εγκατάσταση των
παιδιών σε νέο κτίριο.
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ “SYNTHESIS: Health and Social Services Integration
for the most vulnerable groups”, το οποίο στοχεύει στην κοινωνική πολιτική
ενσωμάτωσης των ασθενέστερων, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ της
δημόσιας διοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
στην άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής: ΔΡΟΜΟΛΟΓHΣΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜEΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒAΣΕΙΣ ΑΝAΠΛΑΣΗΣ σε περιοχές (όπως Ψυρρή, Κεραμεικός, Μεταξουργείο, ευρύτερη περιοχή Ομόνοιας, περιοχή Εθνικού Θεάτρου, πλατεία Θεάτρου), ώστε να δημιουργήσουμε σε βάθος χρόνου τις προϋποθέσεις για την αναζωογόνησή τους και αυτές μας τις προτάσεις τις καταθέσαμε στα συναρμόδια Yπουργεία και την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.
· επείγον πρόγραμμα φωτισμού δρόμων και πλατειών, ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλής παραβατικότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ σε περιοχές όπως Ψυρρή, λόφο Λυκαβηττού, Γ’ Σεπτεμβρίου, τμήμα Σοφοκλέους - Ευριπίδου-Μενάνδρου - Αθηνάς - Πειραιώς κ.ά. και λειτουργούμε πιλοτικά τηλεματικό σύστημα για τη διαχείριση της διάρκειας και της έντασης του φωτισμού.
· πρώτο καθήκον της δημοτικής αστυνομίας η απελευθέρωση δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων από την παράνομη κατάληψη και χρήση τους Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στα μικτά κλιμάκια με την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιώντας σε καθημερινή βάση περιπολίες σε πεζοδρόμους και πλατείες της Αθήνας, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών διεκπεραιώνοντας όλες τις τηλεφωνικές καταγγελίες (κατά μέσο όρο 1.200 ανά μήνα

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ 12.500 ελέγχους σε καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ έχουμε
διενεργήσει 5.000 ελέγχους ηχομετρήσεων από το Μάρτιο του 2010 (που πήραμε την αρμοδιότητα) μέχρι σήμερα.
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΡΓΑ προσβασιμότητας σε όλους τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης σε 5 νέες ζώνες εκτός των 7 ήδη υπαρχόντων.
ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΑΜΕ πάνω από 40χλμ. πεζοδρομίων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
· συντήρηση και αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ νέες παιδικές χαρές:
• Παιδική χαρά Κριναγόρου – Στιουαρτ 2ο Δ.Δ.
• Θερμίδα 5ο Δ.Δ.
• Σεράφειο Κολυμβητήριο 3ο Δ.Δ.
• Παιδική χαρά Αγ. Αικατερίνη – Πετράλωνα 3ο Δ.Δ.
• Παιδική χαρά Βαθυκλέους – Πλ. Πλυτά 2ο Δ.Δ.
• Παιδική χαρά Σπ. Μερκούρη – Άλσος Παγκρατίου 2ο Δ.Δ.
στην καθαριότητα και την ανακύκλωση: ΤΑ 1.000 σημεία ανακύκλωσης, που υπήρχαν το 2007, πολλαπλασιάστηκαν κατά πολύ και πλέον ανέρχονται σε 12.000.

ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ και λειτουργούμε το πρώτο υπόγειο σύστημα ανακύκλωσης 5 ρευμάτων.
ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ το σύστημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε 35 κεντρικά σημεία της πόλης.
ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ της ημερήσιας ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών από 20 τόνους σε 250.
ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΜΕ τον αριθμό των οχημάτων για την καθαριότητα και διαθέτουμε στόλο 395 οχημάτων παντός τύπου.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ τηλεματικής διαχείρισης και προγραμματισμού για τον καθημερινό έλεγχο της κίνησης των απορριμματοφόρων.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ 2 υπόγεια συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων (Κυψέλη και Κολωνάκι).
ΘΕΣΠΙΣΑΜΕ νέο Κανονισμό Καθαριότητας, που εκδόθηκε σε 6 γλώσσες.
· άμεση προμήθεια των 10.000 κάδων ανακύκλωσης που λείπουν ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ 309 προγράμματα αποκομιδής, 60 δρομολόγια με δορυφορικά μικρά οχήματα, προγράμματα οδοκαθαρισμού, καθώς και πλύσιμο και απολύμανση πλατειών, κεντρικών οδικών αρτηριών και των ιδιαίτερα επιβαρυμένων δρόμων.
ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ καθημερινά 1.250 τόνους κοινών απορριμμάτων και ογκωδών
αντικειμένων.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΑ στη γειτονιά του Ψυρρή την τοποθέτηση ατομικών
κάδων απορριμμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των
δημοτών σε θέματα καθαριότητας με τη βοήθεια του φορητού σταθμού ενημέρωσης του Δήμου.
γνωρίζετε ότι...
...καθαρίζουμε καθημερινά το 48% της πόλης, που είναι δρόμοι, πλατείες και χώροι πρασίνου;
...υπερτριπλασιάσαμε το στόλο των οχημάτων από 113 το 2007 σε 395 και κάνουμε καθημερινά 309 προγράμματα αποκομιδής και 96 προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ πλένουμε και απολυμαίνουμε καθημερινά πλατείες και βασικούς δρόμους;

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ανακύκλωσης στα σχολεία της Αθήνας .
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ήδη σε 35 σχολεία με στόχο να επεκτείνουμε το μέτρο σε όλα τα σχολεία.
στη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη συμμετοχή: ΕΠΙ 3 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ, πριν την υποβάθμιση της Ελλάδας, η Moody's αξιολογούσε την πιστοληπτική μας ικανότητα με την ανώτερη βαθμολογία Α1.
ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 60.500.000 €.
ΕΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ, εγκεκριμένες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου προς τους εργαζομένους του.
ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κατά 21,6 %, ενώ ταυτόχρονα μειώσαμε τα κόστη κατά 21,3% παράλληλα με μεγάλη αύξηση των επενδυτικών κονδυλίων (130 και πλέον εκ.€), βελτιώνοντας έτσι την οικονομική και διαχειριστική του ικανότητα.


ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ καμία νέα δανειοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου μέχρι και την αναγγελθείσα μείωση των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων κατά 21,9% και της ΣΑΤΑ κατά 30% λόγω της οικονομικής κρίσης.
ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ εφάρμοσε τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία η Καθαρή Θέση (Περιουσία) ανέρχεται στο 1,35 δις €.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και οργανώσαμε τη ροή εργασίας έτσι, ώστε σε καθημερινή βάση με απευθείας ενημέρωση από το Λογιστήριο να ελέγχεται η εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων κάθε Διεύθυνσης και συνολικά του Δήμου, ενώ κάθε μήνα τα Νομικά Πρόσωπα και οι εταιρείες του Δήμου να αποστέλλουν σε ηλεκτρονική μορφή τα δικά τους οικονομικά στοιχεία για επεξεργασία και έλεγχο.
ΘΕΣΠΙΣΑΜΕ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ από τη Διεύθυνση Ταμιακής Υπηρεσίας του Δήμου, με στόχο την πλήρη διαφάνεια στις συναλλαγές, τον εκσυγχρονισμό της
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ παρακολούθησης και πληρωμής των λογαριασμών ΔΕΚΟ, την ευθύνη των οποίων έχει πλέον η Ταμιακή Υπηρεσία. Έτσι, οι καταναλώσεις παρακολουθούνται στο εξής σε μηνιαία βάση με συγκριτικούς πίνακες κατανάλωσης με τα προηγούμενα έτη.
ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΜΕ πλέον τον προϋπολογισμό, αρχής γενομένης από αυτόν του 2008, με νέες διαδικασίες και με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων. Καταγράφεται δε σε ηλεκτρονική μορφή, με αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις να γνωρίζουν πλέον τον προϋπολογισμό, που καλούνται να υλοποιήσουν.
· έγκαιρη δημοσιοποίηση διαγωνισμών και προκηρύξεων και ανάρτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου στο διαδίκτυο ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Ε.Μ. Α.Ε. και τη Διεύθυνση Πληροφορικής, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε ριζικές τομές σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με τον ΟΤΕ για το κόστος των τηλεπικοινωνιών, προσδοκώντας μείωση της δαπάνης κατά περίπου 30%.
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΑΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όλων των υπηρεσιών του Δήμου με την ενίσχυση των δικτύων, της επικοινωνίας και των πληροφοριακών συστημάτων.
ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών προς τον πολίτη.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ του προσωπικού και πραγματοποιήσαμε ποιοτική αξιολόγηση ανά Διεύθυνση. Δημιουργήσαμε τμήμα Απασχόλησης (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού), που ελέγχει σε καθημερινή βάση την απασχόληση και τις μεταβολές του προσωπικού, ενώ καθιερώσαμε ως υποχρεωτική την κάρτα παρουσίας.
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ στις αμοιβές για την υπερωριακή απασχόληση, ενώ θεσπίσαμε την προέγκριση της υπερωριακής απασχόλησης.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διοικητικού και στελεχιακού δυναμικού του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη βελτίωση της
παραγωγικότητας και της ποιότητας των παραγόμενων υπηρεσιών, αλλά και τηναλλαγή της νοοτροπίας των υπαλλήλων του Δήμου.


· επτά «μικροί Δήμοι» στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟ με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας (σύγχρονος εξοπλισμός, μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών, συστήματα ελέγχου και αποτελεσματικότητας, κ.ά.), αναδεικνύοντας το Δήμο Αθηναίων ως τον πιο άρτια οργανωμένο δημόσιο οργανισμό της Αθήνας.
ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ και ευέλικτες υπηρεσίες μηχανογράφησης και πληροφορικής μέσα από τη λειτουργία της Επιχείρησης Μηχανογράφησης Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ. Α.Ε.), ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες μηχανογράφησης ολόκληρου του δημόσιου τομέα, παρέχοντας την ψηφιακή υποδομή για την καταγραφή και αδειοδότηση των μονίμων διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα και συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση του Εθνικού Δημοτολογίου.
στην ανάπτυξη:

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ για το παραεμπόριο και μέχρι στιγμής κατά το τρέχον έτος έγιναν 14.118 κατασχέσεις, που αντιστοιχούν σε 578.488 προϊόντα παράνομης πώλησης, αλλά και σε χιλιάδες απομακρύνσεις μικροπωλητών, που δεν διέθεταν την απαιτούμενη από το Νόμο άδεια.
· δημιουργία δημοτικών υπαίθριων αγορών που θα πάρουν τη θέση του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου ΠΡΟΩΘΟYΜΕ τη δράση «Ψωνίζω Αθήνα»:δημιουργούμε συμμαχία με τους επαγγελματίες για μέτρα κατά της φτώχειας και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας της Αθήνας, προβάλλουμε (στις ηλεκτρονικές οθόνες ενημέρωσης στο δημόσιο χώρο, στον Αθήνα 9,84, στα ΚΕΠ κ.λπ.) επαγγελματίες, επιχειρήσεις και υπηρεσίες, που λαμβάνουν μέτρα κατά της φτώχειας, οργανώνουμε εκστρατεία ευαισθητοποίησης βασικών προμηθευτών για φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης στα μαγαζιά της γειτονιάς,
ενισχύουμε την ελκυστικότητα των εμπορικών περιοχών της πόλης με γεγονότα και εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες.
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΕΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ μέσα από την απαλλαγή πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και τη μηδενική αύξηση των τελών για δεύτερη χρονιά σε 520.000 νοικοκυριά.
ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του προστίμου για τους μικροπωλητές και τους περιπτεριούχους.
ΑΠΑΛΛΑΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ των δημοτικών τελών για 2 χρόνια όλους τους επαγγελματίες, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.
· κίνητρα για επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου και για την ενίσχυση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας ΣΤΗΡIΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΕΣ με προσαρμογή της πολιτικής δημοτικών τελών και ενισχυτικές δράσεις των αναπτυξιακών εταιρειών του Δήμου.
ΠΡΟΧΩΡΟYΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓIΑ Μητρώου δημοτών - κατοίκων του Δήμου Αθηναίων ανέργων στον τομέα των κατασκευών, προωθούμε προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης για χρήση φιλικών στο περιβάλλον υλικών και διερευνούμε τη δυνατότητα απασχόλησής τους σε έργα του Δήμου σε ένα πλαίσιο Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης με τους αναδόχους των έργων.
ΠΡΟΩΘΟYΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜEΝΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ προσέλκυσης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων μέσω της ανάπτυξης Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
ΑΞΙΟΠΟΙΟYΜΕ όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπως π.χ. η Πρωτοβουλία JESSICA για τις ολοκληρωμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις ανάπλασης περιοχών του Δήμου.
ΔΗΜΙΟΥΡΓHΣΑΜΕ την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (Ε.Τ.Ο.Α.Α.) και για πρώτη φορά ο Δήμος συνεισφέρει οργανωμένα και ουσιαστικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
ΙΔΡYΣΑΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟY με αποτέλεσμα να φέρουμε την Αθήνα από την 25η στη 15η θέση στις πόλεις – προορισμούς συνεδριακού τουρισμού παγκοσμίως, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή διεθνών βραβεύσεων.
στην ασφάλεια:

ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.
· αξιοποίηση της εθνικής απογραφής του 2011 για την καταγραφή των μεταναστών χωρίς χαρτιά ΑΝΑΛAΒΑΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. (σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας, ΟΚΑΝΑ & Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) και με τη μετακίνηση του πρώτου ΟΚΑΝΑ από τη Σοφοκλέους στο ΣΩΤΗΡΙΑ το Σεπτέμβριο του 2009 απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο δρόμο το 90% των τοξικομανών και εμπόρων.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 3 ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ (4ο, 6ο, 7ο Δ.Δ.). και έχουμε ήδη προσλάβει 16 εξειδικευμένους επιστήμονες για τη στελέχωσή τους.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα ναρκωτικά.

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΑΜΕ μέσω της Διεύθυνσης και του ΚΕΠ Αλλοδαπών περισσότερες από 100.000 αιτήσεις μεταναστών για άδειες παραμονής, εργασίας και άλλες υπηρεσίες προς τους μετανάστες.
· Καταγραφή των απόρων της πόλης 200 ανά εξάμηνο επωφελούμενες οικογένειες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» (μόνο το 2009 διανεμήθηκαν σε είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προϊόντα αξίας 1.697.547,1€), 180 άστεγοι ημερησίως στους «Ξενώνες Φιλοξενίας», 1.600 ωφελούμενοι στο «Κοινωνικό Φαρμακείο»,
5.500 οι μέχρι σήμερα ωφελημένοι από την «Αθηναϊκή Αγορά» με δωρεάν
παροχή ειδών ένδυσης, υπόδυσης κ.λπ.
· πίεση για ταχεία εξέταση των αιτήσεων και την παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται προκειμένου να μεταβούν και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ τη λειτουργία του πρώτου και μοναδικού στην Ευρώπη διαπολιτισμικού ραδιοφώνου «Air 104.4», ο οποίος εκπέμπει σε 15 διαφορετικές γλώσσες.
ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ για τις μητέρες με τίτλο «Η μαμά μαθαίνει ελληνικά» και σχεδιάσαμε 2 επιδοτούμενα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για ανέργους παλιννοστούντες – μετανάστες – πρόσφυγες.
ΕΚΠΟΝΗΣΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ένταξης 500 αλλοδαπών παιδιών στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ομαλή ενσωμάτωση και αρμονική συνύπαρξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του «Αir 104.4» στον πεζόδρομο της Ερμού.
στην πολιτιστική αναζωογόνηση και προβολή της Αθήνας: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ το νέο μουσείο «Μαρία Κάλλας», αφιερωμένο στη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ τη νέα Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο του Μεταξουργείου στην πλατεία Αυδή.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, τοποθετήσαμε έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους, συνεχίσαμε την υλοποίηση του προγράμματος «ΠΡΟΣΟΨΗ» και αναπλάσαμε τις όψεις σε 1.200 κτίρια. Ακόμη, πραγματοποιήσαμε εικαστικές παρεμβάσεις σε εξωτερικούς τοίχους κτιρίων στου Ψυρρή και στο Γκάζι.
· σταθερή σύνδεση με το Φεστιβάλ Αθηνών και διασπορά των εκδηλώσεών του σε όλη την πόλη και τη διάρκεια του χρόνου ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ επί της οδού Μητροπόλεως το κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί το Θεατρικό Μουσείο των Αθηνών, προσδίδοντας στην ιστορία του θεάτρου μας και στους ανθρώπους του την τιμή, που τους αξίζει.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ τον Πολυχώρο Πολιτισμού στο Νέο Κόσμο. Εκεί, τα 2 τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκαν 400 μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, που παρακολούθησαν 200.000 συμπολίτες μας.
· φιλοξενία των νεανικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων σε χώρους του Δήμου ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (Π.Ο.Δ.Α.), των «ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ» του Δήμου Αθηναίων και των Δημοτικών Διαμερισμάτων διοργανώσαμε πάνω από 1.500 εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα σε κεντρικούς χώρους, πλατείες και γειτονιές της Αθήνας.
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΑΜΕ 3 νέα φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής (στο Αττικό Άλσος, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο Θέατρο Δόρα Στράτου), στα οποία η παρακολούθηση είτε είναι δωρεάν είτε με ελάχιστο εισιτήριο. Εκεί οι δημότες της Αθήνας και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις καλύτερες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της σεζόν, υποστηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοποριακή προσπάθεια του Δήμου της Αθήνας στον τομέα του πολιτισμού. Συμπληρώσαμε:
3 χρόνια στην "Τεχνόπολις" με 450 εκδηλώσεις και 1.000.000 άτομα.
3 χρόνια στο Αττικό Άλσος με 350 παραστάσεις και 350.000 άτομα.
3 χρόνια στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Άννα - Μαρία Καλουτά" στο Νέο Κόσμο με 350 ελδηλώσεις και 175.000 άτομα.
2 χρόνια στο θέατρο ¨Δόρας Στράτου¨ με 28 παραστάσεις και 30.000 άτομα.
2 χρόνια στο θέατρο Κολωνού "Κωνσταντάρας - Γκιωνάκης" με 88 εκδηλώσεις και 50.000 άτομα.

ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» στο Γκάζι προορισμό τέχνης και πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών. Πραγματοποιήθηκαν 450 εκθέσεις και εκδηλώσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, που συγκέντρωσαν 1.000.000 φιλότεχνους και πολλούς νέους της πόλης.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ σε επίπεδο γειτονιάς με τη διοργάνωση των βραδιών κινηματογράφου.
· Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο ΜΕΣΩ ΤΟΥ Π.Ο.Δ.Α. υλοποιήσαμε επιμορφωτικά προγράμματα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και Προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ.ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κύριε Καμίνη,

Επειδή είστε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα θέλαμε να σας θέσουμε μερικά ερωτήματα για τα οποία πρέπει να λάβει γνώση και ο αθηναϊκός λαός και να έχει μια πιο ξεκάθαρη θέση για εσάς, τα πιστεύω σας και τις προθέσεις τις δικές σας και των συνεργατών σας:

  1. Αληθεύει, κύριε Καμίνη, ότι ως Συνήγορος του Πολίτη διαστρεβλώσατε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ξεγελάσατε το Υπουργείο Παιδείας , όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών και το δικαίωμα απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα ; Γνωρίζετε τη νεότερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Πολωνία και το μάθημα των Θρησκευτικών και την κοινοποιήσατε στο Υπουργείο ή την αποκρύψατε ;

Λειτουργήσατε ως Συνήγορος του Πολίτη ή με βάση τις δικές ιδεοληψίες και προκαταλήψεις ;

Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο ερώτημα : O κ. Γεώργιος Κρίππας (Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου και καθηγητής στο Ελεύθερο πανεπιστήμιο) σε ομιλία του με θέμα Η Συνταγματική κατοχύρωση και η ωφελιμότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών» ανέφερε:

- «Ανεζήτησα την επίμαχη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διεπίστωσα ότι λέγει εντελώς άλλα και όχι αυτά που υπεστήριζε ο συνήγορος του πολίτου . Πρόκειται περί της αποφάσεως του Δικαστηρίου αυτού της 29-6-2007( υπόθεση 15472/02 Folgero και άλλοι κατά Νορβηγίας).

Σε μεγάλη μάλιστα έρευνά του αποκαλύπτει τα ακόλουθα:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ)

Απόφαση της 20ης Ιουνίου 2007 (υπόθεση Folgero και άλλοι κατά Νορβηγίας)
Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άρθρον 2 (δικαίωμα επί της εκπαιδεύσεως ).

Μάθημα Θρησκευτικών.

Το άρθρον 2 του νορβηγικού Συντάγματος καθιστά το μάθημα των Θρησκευτικών υποχρεωτικών δι΄όλους τους ομοθρήσκους και προαιρετικόν μόνον δια τους αλλοθρήσκους. Υποχρέωση της Νορβηγίας να χορηγήσει εις τους αλλοθρήσκους (και όχι εις τους ομοθρήσκους) ολική απαλλαγή από αυτό και όχι μερική.(προσφυγή εν μέρει μόνον δεκτή - απόρριψη λοιπών προβαλλομένων λόγων, ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητος εν συνδυασμώ προς απόρρητον του ιδιωτικού βίου και το δικαίωμα επί της θρησκευτικής ελευθερίας).

Έκδοση υπό του Έλληνος Συνηγόρου του Πολίτου πράξεως περί μαθήματος των Θρησκευτικών αγνοούσης εντελώς την παρούσα ad hoc απόφαση και επικαλουμένης άλλην απόφαση μη έχουσαν ουδεμίαν απολύτως σχέση και ουδεμίαν απολύτως συνάφειαν το παρόν θέμα...

Κατ΄αρχήν πρέπει , να επισημάνουμε, ότι το άρθρον 2 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προβλέπει το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών , να αξιώσουν από το κράτος τους, να τους παράσχει εκπαίδευση σύμφωνη προς τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις. Η ως άνω δε απόφαση αναφέρεται εις την διάταξη αυτή και εκλήθη, να κρίνει επί προσφυγής αναφερομένης εις το μάθημα των θρησκευτικών κατ΄εφαρμογήν της ως άνω διατάξεως....

Η προσφυγή επί της οποίας εξεδόθη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπεβλήθη εις το εν λόγω Δικαστήριο υπό οπαδών της Νορβηγικής Ανθρωπιστικής Ενώσεως ( τα μέλη της οποίας δεν ανήκουν εις την επικρατούσαν/κρατικήν Εκκλησίαν της Νορβηγίας που είναι η Χριστιανική - Ευαγγελική Λουθηρανή)...

Το άρθρο 2 του Συντάγματος της Νορβηγίας έχει επί λέξει ως εξής:

«Καθένας που κατοικεί εις το Βασίλειο, θα απολαμβάνει την θρησκευτική ελευθερία.
«Η Ευαγγελική Λουθηρανή Θρησκεία παραμένει η επίσημη Θρησκεία του κράτους. Κάτοικοι ανήκοντες εις αυτήν υπορεούνται, να εκπαιδεύουν τα τέκνα τους συμφώνως προς αυτήν».
Ως ρητώς δέχεται η απόφαση , εις την Νορβηγία το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικόν δια τους ομοθρήσκους και προαιρετικόν δια τους αλλοθρήσκους όχι όμως δια τους αθέους.


Προς ενίσχυση δε της απόψεως της αυτής επικαλείται και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπ΄αριθ. 1041/83 (υπόθεση Angelini κατά Σουηδίας, Decisions et Rapports 51/1983.

Ως γνωστόν η τελευταία αυτή απόφαση της Ευρωπ. Επιτροπής Ανθρ. Δικαιωμάτων (η οποία μεταγενεστέρως συνεχωνεύθη με το Ευρωπ. Δικ/ριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) απορρίπτει προσφυγή Σουηδού πολίτου - αθέου, δια της οποίας ζητούσε την καταδίκη της Σουηδίας, διότι απήλλασε από το μάθημα των θρησκευτικών μόνον τους αλλοθρήσκους και όχι τους αθέους.

Η υπόθεση έχει ως εξής.

Παλαιότερον (μέχρι 31.7.1999) το μάθημα των θρησκευτικών εδιδάσκετο υπό δύο χωριστές μορφές: Ήτοι ένα μάθημα θρησκευτικών δια τους ανήκοντες εις την επίσημη - κρατική (Χριστιανική - Ευαγγελική - Λουθηρανή) Εκκλησία (δια τους οποίους, το μάθημα των θρησκευτικών προβλέπεται ως υποχρεωτικό ευθέως υπό του ιδίου του Συντάγματος) και ένα μάθημα φιλοσοφίας δια τους μη ανήκοντας εις την επίσημη - κρατική Εκκλησία. Από 1.8.1999 οι δύο μορφές του μαθήματος ενώθηκαν εις μίαν, η οποία περιελάμβανε την διδασκαλία της επισήμου- κρατικής χριστιανικής θρησκείας και επίσης κάποια στοιχεία των άλλων ευρύτερα γνωστών θρησκειών.

Δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα δεν προεβλέπετο κατ΄αρχήν διά κανέναν μαθητήν. Εν τούτοις ο νόμος ανέφερε, ότι οι γονείς των μη ανηκόντων εις την επίσημη κρατική Εκκλησία μαθητών εδικαιούντο να ζητήσουν διά τα τέκνα τους μόνον μερικήν απαλλαγήν απο το μάθημα των θρησκευτικών και όχι ολικήν και μόνον δι΄όποια τμήματα της ύλης του μαθήματος απεδείκνυαν με έγκυρα στοιχεία, ότι τους προσηλυτίζουν εις μίαν άλλην θρησκείαν ή εις μίαν άλλη φιλοσοφία.

Οι προσφεύγοντες ισχυρίσθησαν, ότι είναι πρακτικώς αδύνατον, να παρακολουθούν διηνεκώς το τι διδάσκονται καθ΄ημέραν τα τέκνα τους εις το μάθημα των θρησκευτικών και να απομονώνουν εκάστοτε, τα σημεία (τα οποία θεωρούν ότι τους προσηλυτίζουν εις μίαν άλλην θρησκείαν ή φιλοσοφίαν) και εν συνεχεία να ζητούν μερική απαλλαγή από τα σημεία μόνον αυτά, να υποχρεούνται δε, να παρακολουθούν το υπόλοιπο μάθημα.

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ, καθ΄όσον πιθανόν η αίτηση μερικής απαλλαγής να μην εγένετο δεκτή και να απερρίπτετο, καθ όσον ο νορβηγικός νόμος προβλέπει περαιτέρω, ότι επί τοιαύτης περιπτώσεως ο διδάσκαλος υποχρεούται, να ευρίσκει λύσεις διευκολύνουσες/συμβιβάζουσες διαφορετικές διδασκαλίες επί του ιδίου μαθήματος.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους αυτό και υπεχρέωσε την Νορβηγία, να χορηγεί αποκλειστικώς και μόνον εις τους αλλοθρήσκους μαθητάς ολική και όχι μερική απαλλαγή (όχι όμως και εις τους ομοθρήσκους ή τους αθέους κατά τα προαναφερόμενα).

Είναι χαρακτηριστικόν, ότι η σχολιαζόμενη απόφαση αναφέρει περαιτέρω, ότι οι γονείς των αλλοθρήσκων μαθητών καλούμενοι να αιτιολογήσουν (κατά τα προβλεπόμενα υπό του νορβηγικού νόμου περί εκπαιδεύσεως του 1998), διά ποίον λόγον ζητούν την μερική απαλλαγή, πιθανόν να υποχρεούνται, να αποκαλύψουν «λεπτομερείς πληροφορίες» περί των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών τους πεποιθήσεων οπότε έχουμε ενδεχομένως παραβίαση του ιδιωτικού τους βίου. Όμως τοιαύτη παράβαση (κατά την άποψη του Δικαστηρίου) υπάρχει όχι εις πάσαν περίπτωση (π.χ. όχι εάν οι γονείς ζητούντες απαλλαγήν διά τα τέκνα τους δηλώσουν απλώς αλλόθρησκοι), αλλά μόνον εάν υποχρεωθούν να αποκαλύψουν λεπτομερείς πληροφορίες περί των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Και πράγματι ο νορβηγικός νόμος περί εκπαιδεύσεως του 1998 τους υποχρεώνει όχι να δηλώσουν απλώς αλλόθρησκοι αλλά να αποκαλύψουν πλήθος λεπτομερειών περί των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, οπότε πράγματι έχουμε εδώ παραβίαση του ιδιωτικού τους βίου.

Δεν δέχεται δηλ. η σχολιαζόμενη απόφαση σε κανένα σημείο της, ότι απαλλαγή δικαιούται να ζητήσει οποιοσδήποτε μαθητής (ακόμη και ομόθρησκος). Δικαιούται μόνον ο αλλόθρησκος και κανένας άλλος.

2. Αληθεύει , κύριε Καμίνη, ότι το καλοκαίρι, πριν παραιτηθείτε από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη , αποπέμψατε ,εσείς και οι συνεργάτες σας, κακήν κακώς τους Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που ζήτησαν την προστασία σας για την αναδρομική ισχύ του νέου εκπαιδευτικού νόμου, που αναιρεί τον προηγούμενο ; Όπως οφείλατε να ξέρετε η αναδρομική ισχύ των νόμων είναι αντισυνταγματική και η εφαρμογή του παλιού νόμου για όσους απέκτησαν 4ο παιδί την στιγμή που ίσχυε ότι απολύτως νόμιμη. Αληθεύει ότι τους υποτιμήσατε και με ύφος ειρωνικό τους είπατε : « Και ποιος σας είπε να κάνετε παιδιά» ; Όταν μιλούσατε, μιλούσατε ως Συνήγορος του Πολίτη ή με βάση τις δικές ιδεοληψίες και προκαταλήψεις ; Άραγε, έχετε απευθύνει το ίδιο ερώτημα στους Αθηναίους που έχουν παιδιά, ανεξαρτήτως αριθμού ; Πόσο «αντικειμενικός» μπορεί να είστε, όταν έχετε τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που γεμίζουν την Αθήνα και όλη την Ελλάδα με νέους ανθρώπους , που γεμίζουν τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ;

3.Έγινε προσφάτως γνωστό ότι ο επικεφαλής του προεκλογικού σας αγώνα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος των Νέων, του Ελεύθερου Τύπου και της Καθημερινής ( παλαιότερα ) κ. Τάκης Καμπύλης, του οποίου οι απόψεις για την Ελληνική Ιστορία και διάφορα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία ( με ειρωνικές αναφορές σε πιστούς που απέδιδαν τιμή σε εικόνες , πράγμα ανεπίτρεπτο για έναν άνθρωπο που λέει ότι σέβεται τις απόψεις και τα δικαιώματα των άλλων ) , προκάλεσαν σάλο, αφού εντάσσονται στο γνωστό πλαίσιο ιστορικών απόψεων του βιβλίου της ΣΤ' Δημοτικού της κας Ρεπούση .

Ασπάζεστε και εσείς τις απόψεις του κ. Καμπύλη για «συνωστισμούς στη Σμύρνη», για «αρβανιτόβλαχους» που έκαναν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ; ; Ασπάζεστε την άποψή του κ. Καμπύλη ότι η εύρεση της εικόνας της Παναγίας της Τήνου ήταν μια καλοστημένη «απάτη» των Ελλήνων για να διασωθεί η Επανάσταση του 1821 , όπως έγραφε σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο κ. Καμπύλης, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,πριν λίγα χρόνια , με συνεχείς προσβλητικές αναφορές προς το λαό της Τήνου , το Ίδρυμα Ευαγγελιιστρίας της Θεοτόκου με βαριές, αναπόδεικτες κατηγορίες περί "μαύρων χρημάτων" και "πλουτισμού" των κατοίκων από το ιερό προσκύνημα της Παναγίας ;

Εσείς, αν εκλεγείτε δήμαρχος Αθηναίων θα τιμάτε τους «μύθους» της Ελληνικής Επανάστασης, τους «μύθους» της Μικρασιατικής καταστροφής και του ΟΧΙ, θα συμμετέχετε στις δοξολογίες και στις παρελάσεις ή μήπως ο Δήμος Αθηναίων θα γίνει , επί των «ημερών» σας «άντρο» των γνωστών, ανιστόρητων κύκλων νεοφιλελεύθερης και ψευτοαριστερής «διανόησης», κέντρο αναθεώρησης της Ελληνικής Ιστορίας, κέντρο περιθωριοποίησης και απαξίωσης της Ελλαδικής Εκκλησίας , κέντρο ύβρεων, ειρωνειών απέναντι σε θέματα θρησκευτικής πίστης και λατρείας ;

4. Επειδή έχετε διατελέσει και Συνήγορος του Πολίτη και θεωρείστε «αρμόδιος» σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων και αντιρρησιών συνείδησης ( εκτός και αν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ή άλλοι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν τέτοιες αντιρρήσεις ) , θα θέλαμε να μάθουμε την άποψη σας για τις διάφορες Κάρτες που σκοπεύει το Ελληνικό Δημόσιο να εφοδιάσει τους Έλληνες πολίτες ;

Τι γνώμη έχετε για τη «Κάρτα του Πολίτη» και το ηλεκτρονικό φακέλωμα ;

Τι γνώμη έχετε για την απόταξη οικογενειαρχών από την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας ; Είναι ηθικό και δημοκρατικό να μην αναγνωρίζετε σε Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της αντίρρησης συνείδησης και να αποφασίζεται η αποπομπή τους από το Ελληνικό Δημόσιο, μόνο γι'αυτό το λόγο ; Και σε τι ενέργειες θα προβείτε προς την Ελληνική κυβέρνηση, για την άμεση ανάκληση των αντισυνταγματικών ενεργειών αυτών ;

Όλα αυτά τα θέτουμε υπόψη προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προς την Ακαδημία Αθηνών και όλο τον πνευματικό κόσμο, προς τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα προς τον λαό της Αθήνας, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει , πριν ψηφίσει, τι ακριβώς πρεσβεύουν οι υποψήφιοι άρχοντες του και για θέματα Ιστορίας και Εκκλησίας και όλων των άλλων θεμάτων που θέσαμε, για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων μετά τις εκλογές.

http://www.egolpion.com/kaminis.el.aspx


WSJ: "ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ γυρίζουν τους Έλληνες μέσω της φορολογίας στην ΛΙΘΙΝΗ ΕΠΟΧΗ"... BRAVO YIORGOS ανέβασες το κύρος της χώρας διεθνώς!!

More Austerity in Greece Will Backfire

An already weary Greek population is expecting more bad news next week with indirect taxes again likely to climb and more draconian cut backs with the aim of filling a €4.5 billion budget shortfall.

As the Greek tragedy unfolds into its next chapter–post the cheering of being ahead of targets a short few months ago–the ruling socialist government could again be shooting itself in the foot on the advice of the International Monetary Fund and the European Union.
...
Hopefully the government’s economic policy team, and the IMF-EU lenders, have learned the lesson that taxing folks into the Stone Age only leaves scorched earth and does not solve deficits and national debt piles.

Heading for endless doses of austerity medicine will prove poisonous.

http://blogs.wsj.com/source/2010/11/12/even-more-austerity-in-greece-will-backfire/?KEYWORDS=greece

Μήνυμα Προέδρου Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, αυτοδιοικ. εκλογές

Πώς ο κ. Παπατόλιας οδήγησε σε ναυάγιο το debate...

«Με αποκλειστική υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκε το πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει οι αρμόδιοι προς τούτο συνεργάτες μας όσον αφορά τον διακαναλικό τηλεοπτικό διάλογο.

Εκφράζω τη λύπη μου που ο κ. Παπατόλιας οδήγησε τεχνηέντως τον μεταξύ μας διάλογο σε ναυάγιο, όπως είχε προαποφασίσει, προκειμένου να επιδοθεί στους γνωστούς μονολόγους του».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και προσθέτει:

«Από τη στάση του όλο αυτόν τον καιρό είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπατόλιας φοβάται την καθαρότητα, δεν αντέχει την ειλικρίνεια.

Χρησιμοποίησε τη συζήτηση περί debate για να πολώσει, να διχάσει την Θεσσαλία αλλά κυρίως να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και συναποτελούν το διακύβευμα των εκλογών όπως:

-Έχουν σταματήσει τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ο Αχελώος, η Ε-65, ο δρόμος Τρικάλων – Λάρισας. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;

-Η κυβέρνηση θα χορηγήσει αποζημιώσεις – ψίχουλα των 2-3 ευρώ στο βαμβάκι παρά την τεράστια καταστροφή από πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτά τα ζητήματα;

-Ψαλιδίζεται η επιδότηση στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να χάσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;

-Τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται, οι απολυμένοι είναι χιλιάδες, η ανεργία στη Θεσσαλία ξεπέρασε το 13,1% (αύξηση κατά 5 μονάδες τον Αύγουστο), στη Νέα Ιωνία του Βόλου ένας στους 3 είναι άνεργος. Υπάρχει πληρωμένη καταχώρηση του κ. Παπατόλια με σαφείς θέσεις του γι’ αυτό το θέμα;

Αντίθετα, ο κ. Παπατόλιας έβαλε πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο του τύπου για το debate. Απ’ αυτό ας βγάλουν οι πολίτες της Θεσσαλίας τα συμπεράσματά τους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου προτείναμε να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.

Το ίδιο προτείναμε και για την τρέχουσα εβδομάδα, παρ’ όλο που ο κ. Παπατόλιας, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις, έσπευσε με πληρωμένες καταχωρήσεις για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αφού μετά από δίμηνη καθυστέρηση, ο κ. Παπατόλιας αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας, εξουσιοδοτήθηκαν δύο συνεργάτες μας, οι οποίοι συζήτησαν την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία του κ. Παπατόλια στη νομαρχία Μαγνησίας για περισσότερες από 5 ώρες και συμφώνησαν στο εξής πλαίσιο:

-Διακαναλική σύνδεση με τα 4 ενημερωτικά κανάλια της Θεσσαλίας.

-Επιλογή 4 δημοσιογράφων-μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας από τους 4 νομούς που καλύπτουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ως χώρο διεξαγωγής προτείναμε το Κιλελέρ ως σημείο αναφοράς των αγώνων των Θεσσαλών.

Οι όροι αυτοί διασφάλιζαν την αξιοπιστία της ελευθεροτυπίας και της ισονομίας των 4 νομών.

Δυστυχώς οι όροι αυτοί με υπαιτιότητα του κ. Παπατόλια καταστρατηγήθηκαν. Απέκλεισε το μοναδικό κανάλι της δυτικής Θεσσαλίας και δημοσιογράφους από τους 4 νομούς δείχνοντας ότι αδυνατεί ή δεν θέλει να σκεφτεί με πανθεσσαλική αντίληψη και παραμένει εγκλωβισμένος σ’ ένα στείρο και αδιέξοδο τοπικισμό.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω την θέση που από την αρχή είχα θέσει:

Για μένα το debate είναι βήμα/μέσο διαλόγου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών κι όχι… πεδίο μάχης, στίβος κοκορομαχίας ή… κρυψώνα ώστε να μην γίνεται συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της Θεσσαλίας.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Παπατόλιας σιώπησε, δεν έδωσε απαντήσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία.

Κι είναι εκκωφαντική η σιωπή του…

Σιώπησε και επιχείρησε να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών επειδή έχει κρυφή ατζέντα:

-την επιβολή νέων φόρων και εισφορών στους Θεσσαλούς,

-την κατάργηση υπηρεσιών του τομέα της κοινωνικής πρόνοιας,

-τις απολύσεις

-την υπονόμευση των αγώνων των Θεσσαλών».

ZETTA MAKΡΗ: ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Σε κλίμα πανηγυρικό, με παλμό, όγκο και ενθουσιασμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποίησε χθές στο Ξενία του Βόλου την τελευταία προεκλογική της συγκέντρωση η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Η μαζική προσέλευση των πολιτών είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να γεμίσει η αίθουσα και οι χώροι υποδοχής του ξενοδοχείου αλλά και ο αύλειος χώρος.

Η κυρία Μακρή, η οποία διεκόπη πολλές φορές από τα παρατεταμένα και θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωθέντων, είπε μεταξύ άλλων ότι όλοι μαζί θα πάμε τον Βόλο μπροστά.

«Φίλες και φίλοι,

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την συμπεριφορά των πολιτών στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής και στο Δήμο Βόλου.

Και παράλληλα αναπτύχθηκε μεθοδικά μια προσπάθεια διεμβόλισης των πολιτικών, κομματικών και κοινωνικών χώρων, οι αυτοδιοικητικές εκφράσεις των οποίων, που κυρίως τοποθετούνται στο χώρο της Αριστεράς, δεν μετέχουν στην τελική αναμέτρηση.

Σε ό,τι με αφορά και επειδή από μια συγκεκριμένη πλευρά εκδηλώνεται μια περίεργη και αλαζονική ιδιοκτησιακή αντίληψη επί του χώρου και των ανθρώπων που με συνέπεια και κόστος τον υπηρετούν και παράλληλα επιχειρείται η χειραγώγηση και υπαγόρευση της εκλογικής τους προτίμησης, θέλω να υπογραμμίσω ότι:

- Βεβαίως και είχα, έχω και προφανώς θα έχω στο μέλλον ιδεολογικές και πολιτικές διαφοροποιήσεις με το χώρο της Αριστεράς.

Αυτό, ωστόσο, ουδέποτε με εμπόδισε να βρίσκομαι σε ένα ανοιχτό και ειλικρινή δημόσιο διάλογο με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν και ανήκουν σε αυτή, κάτι που είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνία μας. Και ασφαλώς δεν θα ζητήσω άδεια από κανένα για να συνεχίσω την πρακτική μου αυτή, απόλυτα προσαρμοσμένη στις απόψεις μου για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

- Βεβαίως και δεν επεδίωξα να χρησιμοποιήσω και να εκμεταλλευτώ τις καλές σχέσεις που έκτισα και διατηρώ στην πορεία μου στην πολιτική σκηνή, στην ικανοποίηση προσωπικών και πολιτικών μου στόχων, όπως άλλοι απροσχημάτιστα και χωρίς δισταγμούς έπραξαν. Ο σεβασμός μου στην ιστορία και την προοπτική του χώρου και την προσωπικότητα των πολιτών που ανήκουν σε αυτόν δεν μου επιτρέπουν ούτε να το σκεφτώ.

Ωστόσο ως υποψήφια Δήμαρχος Βόλου απευθύνομαι και στον κόσμο της Αριστεράς, όπως κάνω για το σύνολο της κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, ζητώντας τη στήριξή του στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, για λόγους ουσίας. Λόγους αυτοδιοικητικούς και λόγους πολιτικούς.

Το σλόγκαν - πρόσταγμα του κ. Σκοτινιώτη ότι αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο, είναι βαθιά αλαζονικό, προσβλητικό και αντιδημοκρατικό, προς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας..

Υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα τη συλλογιστική των Παπανδρέου – Ραγκούση, με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, απαξιώνει την κριτική σκέψη και την πολιτική συμπεριφορά όσων ψήφισαν διαφορετικά από εκείνον ή συνειδητά απείχαν στον πρώτο γύρο και απειλεί με κοινωνικό στιγματισμό όσους τελικά δεν συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις! Δηλαδή δεν ψηφίσουν για δήμαρχο Εκείνον!!!

Ασφαλώς και αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Όπως ψηφίσαμε και την προηγούμενη. Και πολλοί συμπολίτες ψήφισαν και Απόστολο Νάνο και Μαργαρίτη Πατσιαντά για δημάρχους και όχι ως διακοσμητικά στοιχεία που προφανώς τους θεωρεί ο κ. Σκοτινιώτης για τις εκλογικές του ανάγκες.

Το ζητούμενο είναι ποιο είδος Δημάρχου θέλουμε, τι περιμένουμε από αυτόν και τους συνεργάτες του, ποιες προσδοκίες επενδύουμε, με βάση και την προϊστορία μας στο δημόσιο βίο.

Εμείς ερχόμαστε, όπως καθαρά προκύπτει από τα αποτελέσματα, ως μια νέα αυτοδιοικητική ομάδα, ένα ευτυχές πάντρεμα έμπειρων και νέων ανθρώπων, άφθαρτων, με ικανότητες και έργο αναγνωρισμένο στην κοινωνία.

Μπορεί ο κ. Σκοτινιώτης άραγε να μας παρουσιάσει τους δικούς του; και αν το κάνει τι θα μας πει;

Ιδού αυτοί που το ίδιο τους το κόμμα τους αποδοκίμασε;

Που 20, 30 ή και 40 χρόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και σας υπόσχονται ότι θα το κάνουν τώρα;...

Να οι υπεύθυνοι που θα γίνουν οι πιο αστείοι Μεσογειακοί Αγώνες, αν τελικά γίνουν και αυτοί; Με τους αθλητές να μένουν σε κρουαζιερόπλοια γιατί αδυνατούν να κατασκευάσουν ένα Μεσογειακό χωριό;

Επιδοκιμάστε τους συνεργάτες μου που αδυνατούν να λειτουργήσουν στο Βόλο, ναι στο Βόλο, ένα κολυμβητήριο και στέλνουν τα παιδιά να προπονηθούν ακόμα και στη Λάρισα;

Η προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης και των τοποτηρητών της, ακόμη και σήμερα, μετά το σαφές λαϊκό μήνυμα αποδοκιμασίας της προηγούμενης Κυριακής, δείχνει ξεκάθαρα ότι συνεχίζει χωρίς φραγμούς και χωρίς ηθικές αντιστάσεις μια καταστροφική πολιτική που της υπαγορεύουν οι γνωστοί διεθνείς παράγοντες και η οποία απειλεί με πλήρη διάλυση την κοινωνία μας. Με δυο λόγια: Όχι απλώς δεν θέλησε να λάβει το μήνυμα, αλλά το έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Την ίδια ώρα καλούμαστε να αγωνιστούμε για να κτίσουμε ένα νέο Δήμο, που θα έχει εξαιρετικά διευρυμένες ανάγκες, αλλά ελάχιστους πόρους, ένα στοιχείο που σκοπίμως αποσιωπάται και που παρά τους μύχιους πόθους ορισμένων εξ αντικειμένου θα αποτελέσει θέμα κοινωνικής διεκδίκησης και απαίτησης.

Το πρόγραμμά μας καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο ενός παραδοσιακού δήμου, αλλά κι αυτές που θα προκύψουν από τη διαμόρφωση της σύγχρονης πραγματικότητας, σε ένα ορίζοντα δεκαετίας. Είναι ένα πρόγραμμα σοβαρά μελετημένο και σχεδιασμένο, λειτουργικό και με στόχευση να είναι αποτελεσματικό και υλοποιήσιμο.

Υδροδοτικό, ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφοριακό, περιβάλλον, είναι μεγάλα και χρόνια προβλήματα που απαιτούν παρεμβάσεις και λύσεις και ήμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα.

Όμως πρώτα και πάνω από όλα θέτουμε το νοικοκύρεμα και τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου..
Βάζουμε τέλος στη σπατάλη, στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και δεσμευόμαστε με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό για τη διαφανή, χωρίς καμιά σκιά, διαχείρισή του. Προσωπική μου δέσμευση να σεβαστώ και το τελευταίο ευρώ του πολίτη ώστε τα χρήματα του Δήμου Βόλου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών.

Στο θέμα της έντιμης και χρηστής διαχείρισης είμαι κάθετη : θα δώσουμε οριστικό τέλος στις άσκοπες σπατάλες και θα φροντίσουμε με οργάνωση και σοβαρότητα οι δημοτικοί πόροι να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Στόχοι άμεσοι, εφικτοί, που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής όλων.

Κορυφαία ωστόσο όμως στα ενδιαφέροντα μας η άσκηση κοινωνικής παρέμβασης και πολιτικής. Σήμερα - περισσότερο από ποτέ - απαιτεί το αμέριστο ενδιαφέρον όλων μας. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων και ενεργειών τόσο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όσο και για τις νέες που δυστυχώς δημιουργούνται με την άσκηση της αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής του Μνημονίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους αυτούς, απευθυνόμενη στο σύνολο της κοινωνίας, καλώ τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν μαζί μας και να δώσουν συντριπτικές απαντήσεις σε εκείνους που ανέλαβαν συνειδητά το ρόλο του Δούρειου Ίππου για να περάσει η γνωστή καταστροφική κυβερνητική πολιτική, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν κλίμα διχασμού και απομονωτισμού.»

Η Ζέττα Μακρή εξέφρασε την βεβαιότητα ότι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η μεγάλη νίκη που θα πετύχει δεν θα ανήκει μόνο στην ίδια και τον συνδυασμό της ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ αλλά κυρίως σε όλους τους πολίτες του Βόλου. «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε τον Δήμο με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις την διεκδίκηση όλων όσων η πόλη και οι πολίτες της δικαιούνται.Όλοι μαζί θα κάνουμε το όραμα πράξη» είπε η Ζέττα Μακρή.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ;
ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΜΙΝΗ;

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ (ΕΔΩ)
ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ(ΕΔΩ)
ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ(ΕΔΩ)
ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΥΡΑ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:



inhijack.blogspot.com

Πρώην στέλεχος της Siemens έφυγε από την Ελλάδα. Ε και; Όταν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ δεν πειράζει...

Αντιγράφω την είδηση από τον ΣΚΑΙ για να γίνουν οι συγκρίσεις με τον πανικό που έγινε από τα κανάλια όταν έφυγε ο Καράβελας που ήταν ένα δευτεροκλασάτο στέλεχος σε σχέση με τον Γιούνκ που ήταν Πρόεδρος της ΣΙΕΜΕΝΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και μέλος του ΔΣ της ΣΙΕΜΕΝΣ στη Γερμανία!!!:

Το πρώην στέλεχος της γερμανικής Siemens Φόλκερ Γιουνγκ, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αναφέρει το περιοδικό «Σπίγκελ» που πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Γιουνκ πήρε την απόφαση μετά την απόρριψη αυτή την εβδομάδα από εισαγγελέα και ανακριτή της αίτησης του να αρθεί ο κατ΄οίκον περιορισμός στο σπίτί του στην Πάρο.

Ο ΣΚΑΪ προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τον δικηγόρό του χωρίς να μπορέσει να διασταυρώσει την πληροφορία του περιοδικού.

Ο κ. Γιουνγκ που ήταν υπεύθυνος της Siemens στην Ελλάδα έως το 2003 και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, κατηγορείται για συνέργια σε δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, σε ό,τι αφορά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης με τον ΟΤΕ το 1997.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» ΤΑΤΟΥΛΗ

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας (10/11), ερωτώμενος για την υποψηφιότητα Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Δημήτρης Ρέππας: «…Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον οδήγησε (τον Π. Τατούλη) στο να είναι στον α’ γύρο και πήρε αυτό το αποτέλεσμα….Η υποψηφιότητά του διαπερνά όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους… Οι δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν στο πλευρό του, γιατί χωρίς τη στήριξη αυτών των δυνάμεων αυτό δε θα μπορούσε να γίνει…»

Μετά από τα παραπάνω, τα σχόλια μας περιττεύουν για τον «ανεξάρτητο» Π. Τατούλη.

Αυξάνεται τελικά το πετρέλαιο θέρμανσης. Θα το ανακοινώσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τη δέσμευσή της και θα το εξισώσει με το πετρέλαιο κίνησης από 1.1. 2011. Ακριβότερο και το φυσικό αέριο με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης

Μυστικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα... φανερωθεί μετά τις εκλογές, προβλέπει την επίσπευση κατά 9,5 μήνες της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης.

Ακριβότερα κατά 45 λεπτά το λίτρο θα πληρώνουν τη θέρμανσή τους εκατομμύρια νοικοκυριά από τον Iανουάριο του 2011, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να εφαρμόσει 9,5 μήνες νωρίτερα -από τη 1/1/2011 αντί από τις 15/10/2011- το σχέδιο που προβλέπει την υπέρμετρη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να εξισωθεί με τον αντίστοιχο φόρο που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης.

Το σχέδιο για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο επισπεύδεται, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της νέας “μαύρης τρύπας” των 4,3-4,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να καταγραφεί στο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 λόγω των υστερήσεων στα έσοδα και των υπερβάσεων στις δαπάνες του φετινού τακτικού προϋπολογισμού, αλλά και εξαιτίας των αναθεωρήσεων επί το δυσμενέστερον στις οποίες αναμένεται να προβεί η Eurostat στα στατιστικά στοιχεία για τα οικονομικά αποτελέσματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί από τη 1-1-2011 η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης απετέλεσε αντικείμενο μυστικών συσκέψεων της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με υπηρεσιακούς παράγοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Το σχέδιο στο οποίο φέρεται να έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

  • Κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, το ύψος του οποίου ανερχόταν σε μόλις 0,021 ευρώ το λίτρο κάθε “χειμερινή” περίοδο (από 15/10 έως 30/4). Από τη 1-1-2011 ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι πλέον ίδιος με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή τη στιγμή ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης ανέρχεται σε 0,412 ευρώ το λίτρο, συνεπώς τυχόν εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το σημερινό επίπεδο του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης σημαίνει αυτόματα πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση 0,391 ευρώ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αν συνυπολογιστεί και ο αναλογών ΦΠΑ επί της διαφοράς των 0,391 ευρώ, τότε η συνολική πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει τα 0,48 ευρώ το λίτρο!
  • Μικρή μείωση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Προκειμένου η πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών να μη φτάσει στα επίπεδα των 0,48 ευρώ το λίτρο, αλλά να περιορισθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, έχει αποφασιστεί ταυτόχρονη, μικρή μείωση του ενιαίου ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης κάτω από τα 0,412 ευρώ το λίτρο, κατά 5%, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ενιαίος ΕΦΚ θα διαμορφωθεί στα 0,39 ευρώ το λίτρο, η αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι της τάξης των 0,37 ευρώ το λίτρο, ενώ η συνολική πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών (πρόσθετη διαφορά ΕΦΚ + ΦΠΑ 23%) θα ανέλθει στα 0,45 ευρώ το λίτρο.

Χαράτσι και στο φυσικό αέριο

  • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που συνεπάγεται σημαντική αύξηση των τιμών λιανικής πώλησης και σε αυτό το καύσιμο. Ως γνωστόν, η λιανική τιμή πώλησης του φυσικού αερίου συνδέεται σταθερά με τη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης: ισούται με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μειωμένη κατά 20%. Με την αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης από τα 0,021 στα 0,37 ευρώ το λίτρο τη 1-1-2011 οι λιανικές τιμές του φυσικού αερίου αντί να παραμείνουν μεταξύ 0,52 και 0,60 ευρώ το λίτρο (20% χαμηλότερα από τα 0,65-0,75 ευρώ το λίτρο) θα εκτιναχθούν σε επίπεδα από 0,88 έως 0,96 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 0,33-0,36 ευρώ ακριβότερα! Πληροφορίες αναφέρουν ότι, για να περιοριστεί η αύξηση της λιανικής τιμής του φυσικού αερίου σε χαμηλότερα επίπεδα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί από 20% σε 30% το ποσοστό μείωσης της τιμής του αερίου σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι λιανικές τιμές πώλησης του φυσικού αερίου να διαμορφωθούν τελικά μεταξύ 0,77 και 0,84 ευρώ το λίτρο, αντί 0,88-0,96 ευρώ το λίτρο, που θα διαμορφώνονταν αν το ποσοστό μείωσης παρέμενε στο 20%. Και πάλι όμως θα είναι σημαντικά υψηλότερες από τα επίπεδα των 0,52-0,60 ευρώ το λίτρο, που θα διαμορφώνονταν εάν δεν καταργούνταν ο μειωμένος ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης

  • Καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε νοικοκυριά με χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και σε ανέργους, αναπήρους, τριτέκνους και πολυτέκνους με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υιοθετηθούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που εφαρμόστηκαν για την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης ή να οριστεί ως γενικό ανώτατο εισοδηματικό όριο για κάθε άτομο το σημερινό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος του επιδόματος θα διαφοροποιείται και με βάση γεωγραφικά κριτήρια.
Πόσο θα κοστίζουν
  • Πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: 1,10 - 1,20 το λίτρο, με τον ενιαίο ΕΦΚ στα 0,39 ευρώ το λίτρο
  • Φυσικό αέριο: 0,88 έως 0,96 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 0,33-0,36 ευρώ ακριβότερα από την τρέχουσα τιμή
Η επιβάρυνση:
  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιπλέον 900 ευρώ στα 2.000 λίτρα
  • Φυσικό αέριο: Επιπλέον 460-500 ευρώ για τα 2.000 λίτρα
http://www.makthes.gr/news/economy/64884/

Εστελναν SMS με δήθεν αποστολέα τον Ν. Νικολόπουλο που καλούσε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΠΑΣΟΚο Κατσικόπουλο!!

Ο Αχαιός βουλευτής δήλωσε:

«Ακόμα και η αθλιότητα έχει τα όριά της. Και αυτά ξεπεράστηκαν την Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη φορά, σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση εις βάρος του προσώπου μου.

Ανώνυμος – προς το παρόν - προβοκάτορας, χρησιμοποιώντας το όνομά μου, έστειλε μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου του οποίου δεν φαινόταν ο αριθμός, παροτρύνοντας πολίτες και φίλους μου να ταχθούν υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Πάτρας.

Πληροφορούμενος τη συγκεκριμένη αθλιότητα, από τη Νάπολη της Ιταλίας όπου βρίσκομαι μετέχοντας στην Διάσκεψη Μεσογειακών Χωρών ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχω ήδη ζητήσει από συνεργάτες μου να προσφύγουν στην Ασφάλεια Πατρών και στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας την αποκάλυψη του δράστη.

Δηλώνω δε, ότι δεν θα σταματήσω μέχρι να αποκαλυφθεί ο ένοχος, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσω στον Άρειο Πάγο, τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή όπου αλλού, καθώς αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και παρά τις προσφυγές μου και τότε, οι ένοχοι δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Δυστυχώς!

Ελπίζω αυτή την φορά, οι αρχές να κατεβάσουν την κουκούλα εκείνων που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με το όνομα και την δημόσια περπατησιά μου, η οποία ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από κρυφά νούμερα και δεν φοβήθηκε να τοποθετηθεί δημόσια και ανοικτά, ακόμα και με προσωπικό κόστος, ενίοτε. Προσωπικά, θα κάνω παν δυνατό για την αποκάλυψη και την τιμωρία του δράστη.

Παρακαλώ δε, τους δύο υποψηφίους δημάρχους, τον κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο και τον κ. Γιάννη Δημαρά, να καταδικάσουν εξίσου ευθαρσώς το συγκεκριμένο περιστατικό και δημοσίως να δηλώσουν πως αν ο δράστης βρίσκεται στον δικό τους περίγυρο, θα τον αποκηρύξουν και θα επιδιώξουν και οι ίδιοι την παραδειγματική τιμωρία του.

Τέλος, παρακαλώ τους πολίτες που έπεσαν θύματα αυτής της προβοκάτσιας και επιθυμούν να συνδράμουν στην αποκάλυψη του ενόχου, να μην διαγράψουν τα μηνύματα. Η ύπαρξή τους και μόνο, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στις Αρχές. Η τεχνολογία στις μέρες μας έχει κάνει εξαιρετικά άλματα, ώστε κανένας να μην μπορεί να κρυφθεί πίσω από ένα ανώνυμο μήνυμα. Είμαι βέβαιος πως ο δράστης μπορεί να αποκαλυφθεί και θα αποκαλυφθεί!».

Αλητήρια ενέργεια εναντίον του βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου

Κάποια εταιρεία έστειλε πληθώρα μηνυμάτων που "υπογράφονταν" από το Νίκο Νικολόπουλο σύμφωνα με τα οποία προέτρεπε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Κατσικόπουλο(τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ)για τον Δήμο της Πάτρας.

Είχαν την αναίδεια μάλιστα να στείλου αυτό το μήνυμα στην αδερφή του και στο γαμπρό του. Πλέον το θέμα το έχει αναλάβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και απο Δευτέρα περιμένουμε ραγδαίες εξελίξεις.

ΥΓ: Ασφαλώς και δεν καταφερόμαστε εναντίον καμίας Δημοτικής Παράταξης...Προσωπική μας άποψη είναι ότι αυτή η ενέργεια πρέπει να χρεωθεί αλλού...Θα το δούμε τη Δευτέρα βέβαια από τη Δικαιοσύνη...

enpatrais.blogspot.com

Μήπως κανένας ξέρει αραβικά να βοηθήσει;

Το παρακάτω φυλλάδιο μοιράστηκε στις γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας...
Τι να λέει άραγε για να έχει τη φώτο του Καμίνη επάνω;


Τι "παιδί" αυτός ο Παπατόλιας!!!

Απίστευτο. Ο κ. Παπατόλιας, την ώρα που πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και τους στόχους που χάνονται, την ώρα που ανακοινώνεται ότι η Θεσσαλία είναι θύλακας ανεργίας, η οποία αυξήθηκε κατά 4,5%, στήνει τηλεοπτικούς μονολόγους – παρωδίες – καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημοκρατίας και ισονομίας μετατρέποντας ακόμα και το νόμο Ραγκούση σε κουρελόχαρτο. Ο πανικός τελικά είναι κακός σύμβουλος.

Νίκος Αμβροσιάτος

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ

Την πλήρη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο και στο συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Λεωνίδιου Δημήτρης Τσιγκούνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Συντάσσομαι στο πλευρό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δ. Δράκου και τον στηρίζω να εκλεγεί για τους εξής λόγους:

  • Έχει προϋπηρετήσει επιτυχώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα ανταποκριθεί άμεσα στις δυσκολίες.
  • Γνωρίζει άριστα τους τρόπους αξιοποίησης των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Έναντι αυτών ο κ. Πέτρος Τατούλης στην προσπάθειά του να διατηρεί στο πρόσωπό του τους προβολείς της δημοσιότητας δεν έχει διατυπώσει με σαφήνεια τις πολιτικές του προτάσεις. Αυτό είναι ευνόητο αν θυμηθούμε ότι ο κ. Πέτρος Τατούλης έχει διατρέξει πολλές ιδεολογίες και πολιτικές και ίσως ετοιμάζεται για άλλη μία μετάλλαξη.

Αν και εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, επηρέασε ψηφοφόρους καταληκτικά υπέρ των υποψηφίων Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα στο νέο δήμο Νότιας Κυνουρίας μέχρι και την παραμονή των εκλογών περιόδευσε για να έχει αμεσότερη επαφή με τους ψηφοφόρους και να τους μεταπείσει ώστε το αποτέλεσμα να καταλήξει υπέρ του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ συνδυασμού».

Επιστολή του Δημήτρη Δράκου στην Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά

Σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις στα είκοσι εξειδικευμένα ερωτήματα που έθεσε ο συνδυασμός Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά πάνω σε ζητήματα περιβαλλοντικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, απέστειλαν εντός της προθεσμίας μίας ημέρας που είχε οριστεί, ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ο επικεφαλής, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος.

Ο Δ. Δράκος απέστειλε μάλιστα και μία προσωπική επιστολή προς τον επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας κ. Λάμπρο Μπούκλη, με την οποία τον συγχαίρει για τη συμμετοχή και τη συνολική στάση του συνδυασμού στις Περιφερειακές Εκλογές, ενώ του επισημαίνει την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, στην περίοδο που ακολουθεί μετεκλογικά, με στόχο το κοινωνικό συμφέρον.

Στην επιστολή αυτή, την οποία μιμήθηκε ως πρωτοβουλία ο κ. Τατούλης, κάνοντας καθυστερημένα μία δική του δήλωση, έκανε ξεχωριστή, ευμενή αναφορά και ο κ. Μπούκλης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο συνδυασμός του, προχθες (11/11/2010) στην Τρίπολη. Ακολουθεί η επιστολή του Δ. Δράκο προς τον κ. Μπούκλη και την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, ενώ το κείμενο των απαντήσεων στις ερωτήσεις μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αξιότιμε κύριε Μπούκλη

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μωριά

Σας συγχαίρω για την παρουσία σας στις Περιφερειακές Εκλογές, η οποία κατά γενική ομολογία αναβάθμισε το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου και εμπλούτισε τη συζήτηση που διεξήχθη προεκλογικά, με την ατζέντα των ζητημάτων που βρίσκεται στον πυρήνα της προγραμματικής σας πλατφόρμας και φιλοσοφίας.

Οι απόψεις και οι τοποθετήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες από το συνδυασμό μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να τις δούμε μαζί σε ένα προεκλογικό τραπέζι διαλόγου, με απευθείας συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών μας, αλλά όπως γνωρίζετε, ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» και ο δικός του επικεφαλής, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήταν αμετάκλητα αρνητικοί στην ιδέα ενός ανοικτού δημόσιου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών.

Ευπρόσδεκτη, πρόκειται να είναι και η συνεργασία σας στην οποία βασιζόμαστε για την περίοδο μετά τις εκλογές. Συγκλίσεις προ των εκλογών, συχνά εμπεριέχουν την υποψία της σκοπιμότητας και της αλίευσης ψήφων σε θολά νερά, χωρίς να υπάρχουν από πίσω ανιδιοτελείς προθέσεις. Συγκλίσεις μετά τις εκλογές, σημαίνει σεβασμός και εμπιστοσύνη του ενός μέρους προς το άλλο και συνειδητή επιλογή της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης, ως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη και προϋπόθεση, για το όφελος της κοινωνίας.

Ανεξαρτήτως της απόφασης στην οποία θα καταλήξετε, ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, τα στελέχη μας που συνθέτουν μία συμπαγή και ομοιογενή ομάδα που θα μπορεί εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου να στηρίξει συγκλίσεις και συνεργασίες, και εγώ προσωπικά, θεωρούμε τιμή και χαρά να βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία μαζί σας. Ούτως ή άλλως, για μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σημαίνει όχι μόνο Οικονομική, αλλά και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη, χωρίς αγκυλώσεις, με καινοτόμες αποφάσεις, ακόμη και ρήξεις αν χρειαστεί, όπως ορίζουν οι αρχές του συνδυασμού μας και οι βασικές γραμμές του προγράμματός μας, την πλήρη ανάλυση του οποίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.ddrakos.gr και στο αρχείο σε μορφή Word που επισυνάπτουμε μαζί με τις απαντήσεις μας. Ενός προγράμματος, που εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε υποβάλλει σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/10/cea4ce91cea4ce9fcea5ce9bce97cea3cea5cea0ce9dce9fcea3.jpg?w=331&h=300Τεράστιες πιέσεις δέχονται από το μηχανισμό ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και στις ΔΕΚΟ που δεν συμμετείχαν στις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν επεξεργασίας των εκλογικών καταλόγων, καθημερινά καλούνται τηλεφωνικά από οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο όσοι δεν συμμετείχαν και με υποσχέσεις, ταξίματα, πιέσεις, απειλές επιχειρείται η χειραγώγησή τους και η υπερψήφιση του Πασοκικού υποψηφίου Π. Τατούλη.

Συμφωνούμε σαφέστατα στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες. Δεν συμφωνούμε με τις προσπάθειες χειραγώγησής τους και υφαρπαγής της ψήφου τους... έτσι κ. Τατούλη

Αύριο όμως οι πολίτες της Πελοποννήσου θα τους δώσουν την απάντηση που αξίζουν.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/POLITIKOI/thumbs/tatoulis_128x.jpgΜια ημέρα πριν τις εκλογές και ενώ ο Τατούλης και οι μύθοι καταρρέουν, ο υπερβατικός υποψήφιος της διαπλοκής, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του ΛΑΟΣ και πολλών άλλων που τις τελευταίες ημέρες περιφέρονται στην Πελοπόννησο ένα χρόνο μετά την τελευταία τους εμφάνιση, θυμήθηκε να χρησιμοποιήσει και τα τελευταία γνώριμα μέσα που του απέμειναν κατά του Δημήτρη Δράκου, μήπως και διασωθεί.

Αναφέρθηκε, ο συνταξιούχος τέως βουλευτής, διπλοθεσίτης διευθυντής του ΕΣΥ, ο παρονόμως μισθοδοτούμενος σύμφωνα με καταγγελίες υπέρμαχος του νεοφιλελευθερισμού και του ΔΝΤ, αλλά βαθύς γνώστης των μαοϊκών τακτικών που έχει με υπερηφάνεια υπηρετήσει, στο φοιτητικό παρελθόν του Δημήτρη Δράκου.

Ποιος μιλάει; Αυτός που σαν φοιτητής της Ιατρικής Σχολής το 1974-1975, πιστός οπαδός του ολοκληρωτισμού που σαν ιδεολογία υπηρέτησε, αυτός που πρωτοστατούσε σε κυνήγι μαγισσών ζητώντας διαγραφές από το Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής όλων όσων δεν συμφωνούσαν και αντιδρούσαν στην κυριαρχία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια.

Μέχρι και τη διαγραφή του επικεφαλής τότε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής και κατόπιν ευρωβουλευτή και βουλευτή της ΝΔ Άκη Γεροντόπουλου, είχε ζητήσει ο οπαδός τότε της ΑΑΣΠΕ του ΕΚΚΕ και τότε σύντροφος του Θόδωρου Τσουκάτου, κατοπινού εκλεκτού της SIEMENS.

Δεν θα αναφερθούμε στις συμπλεγματικές καταστάσεις που κατατρέχουν από έφηβο τον Π. Τατούλη, γιατί αυτές χρήζουν περαιτέρω παρακολούθησης και ανάλυσης, και εμείς εδώ ασχολούμαστε -ή τουλάχιστον προσπαθούμε- με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, με το μέλλον του τόπου μας.

Ο Τατούλης του υπερβατικού μέλλοντος ψάχνοντας σκιές και φτιάχνοντας λάσπες κατάντησε ανακτητής ενός παρελθόντος τριάντα ετών.