10 Φεβρουαρίου 2011

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : « ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ…ΒΛΕΠΟΥΜΕ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

O Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την ένταξη και της Αλμωπίας στο νέο ψηφιακό δίκτυο τηλεόρασης.

Όπως επεσήμανε στην αναφορά του ο Βουλευτής, η ακριτική Αλμωπία είναι από τις ελάχιστες περιοχές που δεν καλύπτονται από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ η γεωμορφολογία του εδάφους της βοηθάει ώστε να δημιουργούνται συνεχώς αξεπέραστα προβλήματα στη λήψη του αναλογικού σήματος από τα τηλεοπτικά κανάλια, ιδιωτικά και κρατικά.

Επειδή οι πολίτες της Αλμωπίας πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση και την ψυχαγωγία με όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας, ο Γιώργος Καρασμάνης με την αναφορά του αυτή ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση ένταξη της συγκεκριμένης περιοχής στο νέο ψηφιακό δίκτυο τηλεόρασης.

Από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Βούγια, δόθηκε στην αναφορά αυτή του Γιώργου Καρασμάνη η παρακάτω απάντηση :


« Σε απάντηση της παραπάνω αναφοράς, θέτουμε υπόψη σας ότι:

1. Η προβληματική λήψη των Κρατικών και Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (Τ/Σ) στην περιοχή των πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου θα επιλυθεί με την αδειοδότηση των Τ/Σ σύμφωνα με τη (νέα) ισχύουσα νομοθεσία. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) είναι, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, αποκλειστικώς αρμόδιο για θέματα που σχετίζονται με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και την αδειοδότηση.

2. Με βάση την κείμενη νομοθεσία στις αρμοδιότητες του Υπουργείου μας ως προς το υπόψη θέμα, εμπίπτει κυρίως η έκδοση του χάρτη συχνοτήτων για την Μετάβαση στην επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση, ο οποίος έχει ήδη εκδοθεί και περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ 21161/2008. Στην υπόψη ΚΥΑ δεν προβλέπεται ψηφιακή εκπομπή από τη θέση Αριδαία, δεδομένου ότι πρέπει κατά τη μεταβατική περίοδο της φάσης ψηφιακής μετάβασης ΤV να συνεχίσουν οι εκπομπές της αναλογικής τηλεόρασης.

3. Το Υπ ΥπΜεΔι έχει στις πολιτικές του προτεραιότητες τα θέματα επιτάχυνσης της μετάβασης στην ψηφιακή TV, ώστε σύντομα να επιτευχθεί η πλήρης ψηφιακή τηλεόραση σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η μετάβαση εντός του 2012, οπότε και ο Δήμος Αλμωπίας θα βρίσκεται στην κάλυψη της ψηφιακής τηλεόρασης ».

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ»