10 Φεβρουαρίου 2011

O ομογενής Γιώργος Σουρής θα είναι υπουργός σε Κυβέρνηση Συνασπισμού στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία

Ο ομογενής βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας θα είναι υπουργός στην κυβέρνηση Συνασπισμού της ΝΝΟ, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα προκύψεις από τις πολιτειακές εκλογές της 26ης Μαρτίου.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και επικρατέστερος για το αξίωμα του πολιτειακού πρωθυπουργού, Μπάρι Ο` Φάρελ, σε συνέντευξή του προς το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Ερωτηθείς σχετικά για το κυβερνητικό μέλλον του κ. Σουρή, ο κ. Ο` Φάρελ, είπε επί λέξει: "Ο Γιώργος Σουρής θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο (Cabinet) και θα έχει τα χαρτοφυλάκια του Τουρισμού, των Μεγάλων Διοργανώσεων (Major Events) και των Τυχερών παιχνιδιών (Gaming and Racing). Ο Γιώργος είναι ένας σοφός άντρας, έχει ενδελεχή γνώση του πως λειτουργεί η κυβέρνηση και επιπροσθέτως είναι στενός φίλος μου".

Σημειώνεται πως ο κ. Σουρής εκλέγεται για πάνω από είκοσι χρόνια στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, έχει διατελέσει αρχηγός στο Εθνικό Κόμμα της ΝΝΟ, ενώ υπήρξε υπουργός στις Φιλελεύθερες κυβερνήσεις του Νικ Γκρίνερ και του Τζον Φέι στην δεκαετία του '90.

Ο κ. Ο` Φάρελ απάντησε και για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. "Πρώτη φορά μου θέτουν δημοσίως το θέμα αυτό, και δηλώνω απερίφραστα ότι τάσσομαι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην γενέθλια γη τους την Ελλάδα".