10 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Θα ήθελα εκ μέρους των κοπριτών επαναστατών του Μοριά να ζητήσω συγνώμη για την άλωση της Τριπολιτσάς.

Θα ήθελα γονυπετής να εκλιπαρήσω για τον οίκτο της Ιστορίας για την συμπεριφορά των σκλάβων απέναντι στους κατακτητές τους.

400 χρόνια οι Οθωμανοί είχαν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω σε κάθε Χριστιανό και εκείνοι δεν το εκτίμησαν.

Επίσης καταγγέλλω τον Κολοκοτρώνη ότι χρησιμοποίησε άτακτους τσοπάνηδες και αγρότες με μηδενική εκπαίδευση ως στρατιώτες και δεν ακολούθησε την Συνθήκη της Γενεύης περί αιχμαλώτων.

Σήμερα το πρωί κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά προς κάθε απόγονο του Διονύσιου Σολωμού για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα κόκαλα των Ελλήνων, διότι έμαθα ότι ούτε ιερά είναι ούτε βγάζουν Λευτεριά.
Λαμόγια της εποχής ήταν λοιπόν οι τύποι αυτοί, που τρέχανε δώθε κείθε ώστε να κονομάνε ένα στρεμματάκι χωράφι για κάθε μήνα υπηρεσίας.

Επίσης προκαλεί τα ήθη του political correct ιερατείου των Ρεπουσοβερέμηδων όταν σε μια αποστροφή του ιδίου εθνικιστικού παραληρήματος, που λέγεται Ύμνος εις την Ελευθερία, τολμά να γράψει:

«Ιδού εμπρός σου ο τοίχος στέκει
της αθλίας Τριπολιτσάς
τώρα τρόμου αστροπελέκι
να της ρίξεις πιθυμάς»

Ούτε τρόπους, ούτε τακτ, ούτε ένα Τhanks to the USA government οι ΑΝΑΓΩΓΟΙ.

Όσο για την 25η Μαρτίου;

Ψεύτης ο Τρικούπης που αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Υψηλάντη γράφει ότι: «εμελετα ν’ αρχίση τα ένοπλα κινήματά του την 25 Μαρτίου, ημέραν του Ευαγγελισμού, ως ευαγγελιζομένην την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους»

Ψεύτης και ο Κολοκοτρώνης που στα απομνημονεύματα του αναφέρει :
«Εις τα ’20 με ήλθαν γράμματα από τον Υψηλάντη δια να είμαι έτοιμος, καθώς και όλοι οι εδικοί μας. 25 Μαρτίου ήτον η ημέρα της γενικής επαναστάσεως»

Κλείνοντας και για να σοβαρευτούμε τα γεγονότα για όλους πλην του ΣΚΑΙ έχουν ως εξής:

Στις 14 Μαρτίου στη Ζάχολη (Ευρωστίνα Κορινθίας κοντά στο Δερβένη) ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μετά από δοξολογία στο ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει τη σημαία της επανάστασης με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας.
Στις 17 Μαρτίου του 1821 κυμάτισε το λάβαρο της επανάστασης στην Αρεόπολη.
Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης χτυπά τους τούρκους στα Καλάβρυτα.
Στις 21 ξεσηκώνεται η Πάτρα.
Στις 23 ελευθερώνεται η Καλαμάτα.
Στις 24 ο Γεραρής πολιορκεί την Ακροκόρινθο.
Στις 25 Μαρτίου 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί μία ελληνική σημαία στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και κηρύσσει κατ’ εντολήν του Υψηλάντη όπως προαναφέρεται την έναρξη της ελληνικής επανάστασης μετά την κατάληψη των Καλαβρύτων.

Όσο για την σφαγή που ακολούθησε την κατάληψη της Τριπολιτσάς, και που τόσο πολύ απασχόλησε την χθεσινή εκπομπή, για την Στρατηγική του Κολοκοτρώνη ήταν απλά αναγκαία. Γιατί; Γιατί έπρεπε να ανοιχτεί μεταξύ των Επαναστατών και των Οθωμανών ένα αγεφύρωτο χάσμα και αποκλεισθεί κάθε πιθανότητα αμνηστίας ή συνθηκολόγησης (όπως έγινε σε προηγούμενες εξεγέρσεις). Μετά από την κατάληψη και την άλωση της Τριπολιτσάς οι επιλογές για τους Επαναστάτες ήταν πλέον μόνο οι παρακάτω:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Αυτά το ολίγα κε Τατσόπουλε και Βερεμή.
Α και μην ξεχάσω, συγνώμη μάνα για τους βαθμούς μου.

http://logia-starata.blogspot.com/2011/02/blog-post_7963.html