08 Φεβρουαρίου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Κοντά στους αγρότες βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τους οικείους Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη και Σερρών Γ. Μωυσιάδη καθώς και τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Τσαντάκη – Ζωγράφου, Α. Βεργίδη, Ν. Σφελινιώτη αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των συναντήσεών του, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά η επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη στη βόρεια Ελλάδα αποδείχθηκε φούσκα. Αγροτική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με κινήσεις κόντρα στην κοινή λογική. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να εξασφαλίσει αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, να κατασκευάσει τα απαραίτητα αρδευτικά έργα, να φροντίσει για την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, να λειτουργήσει μηχανισμό ελέγχου εισαγόμενων προϊόντων αγροτικών και κτηνοτροφικών.

Δυστυχώς, με τις επιλογές των τελευταίων χρόνων από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων, κινδυνεύει να ερημώσει η περιφέρεια. Με αστυνομικά μέτρα δεν λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα. Τώρα η πολιτεία να ακούσει την κοινωνία, να ακούσει τους αγρότες».

Νωρίτερα, ο κ. Ψωμιάδης είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στα Γιαννιτσά όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών της Πέλλας. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών του Κιλκίς στον πεζόδρομο της πόλης και τέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών των Σερρών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών.