21 Φεβρουαρίου 2011

Διάγγελμα Saif Al Islam Gaddafi: Μερικοί ναρκομανείς δημιουργούν κάτι μικροπροβλήματα... κατά τ΄ άλλα όλα καλά

"Τα ΜΜΕ υπερβάλλουν. Σκοτώθηκαν μερικοί, μέχρι τώρα 84, επειδή ο στρατός έπρεπε να υπερασπίσει τα όπλα του. Έχουν ποτίσει με ναρκωτικά νεαρά παιδιά και τα εκμεταλλεύονται. Αυτό που συμβαίνει στην Βεγγάζη είναι ότι μερικοί που θέλουν να αποσχιστεί η περιοχή δημιουργούν αναστάτωση και αφού έχουν στην κατοχή τους όπλα και τανκς ο Στρατός πρέπει να τους αντιμετωπίσει ανάλογα. Αν πέσουμε σε εμφύλιο με τις φυλές να πολεμούν μεταξύ τους οι ξένες εταιρίες θα φύγουν, δεν θα μπορούμε να βγάλουμε πετρέλαιο και το ψωμί θα γίνει τόσο ακριβό όσο το ψωμί!"

Γενικά τα δύο τρίτα είναι αφιερωμένα στο να τους πείσει ότι πρέπει να παραμείνουν ένα ενιαίο κράτος ("το πετρέλαιο είναι στο κέντρο της χώρας, ποιος θα το πάρει αν διασπαστούμε", "θα χρειάζεσαι βίζα για να επισκευθείς τη Βεγγάζη μετά από 10 χρόνια που θα λήξει ο εμφύλιος") αλλιώς θα τους καταλάβουν οι αμερικάνοι, οι ευρωπαίοι και το ΝΑΤΟ... το υπόλοιπο ένα τρίτο είναι να τους φοβίσει ότι θα ακολουθήσει σφαγή αν επιμείνουν.

ΥΓ. Μετά την εμφάνιση του γιού Καντάφι μάλλον επιβεβαιώνεται ότι οι φήμες περί διαφυγής του Καντάφι ήταν κατευθυνόμενες και ψευδείς.