17 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Ρίψη νερού από ελικόπτερα και αύρες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ψυχθεί ο αντιδραστήρας 3

Ρίψη νερού από ελικόπτερα έκανε πριν μερικές ώρες ο Ιαπωνικός Στρατός σε μια προσπάθεια να ψύξει τον αντιδραστήρα 3 που σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι αυτός που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εντός ολίγου αναμένεται να ρίξουν νερό και με ειδικές αύρες (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 11 φορτηγά με εκτοξευτήρες νερού) προσπαθώντας να περάσει μέσα από μια τρύπα στη δεξαμενή όπου φυλλάσονται χρησιμοποιημένοι ράβδου ουρανίου.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες δεν υπάρχει πρόβλημα στον αντιδραστήρα 4 όπως μεταδίδουν Αμερικάνοι και Γάλλοι.

Αργότερα σήμερα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο, που θα μπορέσει να θέσει σε λειτουργία το σύστημα ψύξης, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το πότε θα ολοκληρωθούν.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ διέθεσαν ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό προκειμένου να παίρνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας από το εργοστάσιο, προκειμένου να παρακολουθείται η κατάσταση και να μην κινδυνεύει προσωπικό ελικοπτέρων που έκαναν μέχρι τώρα αυτή τη δουλειά.

ΥΓ. Ρε παιδιά αυτοί οι 700 που δουλεύουν εκεί (χθες απομακρύνθηκαν οι 650 για μερικές ώρες αλλά ξαναεπέστρεψαν) τι λεφτά παίρνουν για να κάνουν αυτή τη δουλειά; Αν τα καταφέρουν πόσα πρέπει να πληρωθούν; Μιλάμε για πραγματικούς ήρωες... όχι μαλακίες... εμείς θα είχαμε λακίσει όλοι :)