02 Μαρτίου 2011

Μάκης Βορίδης: «Είμαι υπέρ μιας μεγάλης πατριωτικής παράταξης»

Τις συναντήσεις και συζητήσεις του με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει πλήρως, μιλώντας στο «Βήμα», ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης.

Εν μέσω της θύελλας που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του Βήματος της περασμένης Κυριακής, περί πολιτικού φλερτ μεταξύ της Ν.Δ. και του κ. Βορίδη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ξεκαθαρίζει, ότι δεν είπε ποτέ, πως δεν συζητεί με συναδέλφους του, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε κατά καιρούς συναντήσεις μας, συζητώ πολιτικά θέματα με αυτούς. Προφανώς, υπάρχουν πολιτικές συζητήσεις που αφορούν την κατάσταση της χώρας» τονίζει ο κ. Βορίδης και εξηγεί σε ποιο επίπεδο διεξάγονται οι συγκεκριμένες συνάξεις.

«Συζητάμε τη δυνατότητα οικοδομήσεως ενός εναλλακτικού προγράμματος-, οι οποίες αφορούν την πορεία του τόπου. Είναι κατεξοχήν πολιτικές συζητήσεις, αλλά δεν παίρνουν, όμως, ποτέ, το χαρακτήρα “φύγε εσύ, έλα εσύ”…».

Απλά, ο κ. Βορίδης, διευκρινίζει, ότι δεν κάνει συζητήσεις με τη Ν.Δ., υπό την έννοια, ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση και δεν έχει απευθύνει και αυτός κάποια πρόταση.

Παράλληλα, αν και στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει πολύ θετική εικόνα για τον ίδιο, ο κ. Βορίδης, αρνείται ότι έχει συζητήσει με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι ο γραμματέας του ΛΑΟΣ, επισημαίνει πως βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσες τις τοποθετήσεις που έχει κάνει πρόσφατα ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δικτύου 21 κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί πολύ καλό φίλο.

Ο κ. Βορίδης, εξηγεί ότι οι τοποθετήσεις του κ. Κρανιδιώτη, είναι μια απόπειρα προσδιορισμού του στίγματος της Νέας Δημοκρατίας σε μια ορισμένη κατεύθυνση, προς την οποία και ο ίδιος έχει επισημάνει και παλαιότερα, ότι συμφωνεί.

«Θα ήταν ευχής έργο, αυτό να μην είναι η άποψη του Φαήλου, αλλά να γίνεται σταδιακά η άποψη της Ν.Δ.» υπογραμμίζει ο κ.Βορίδης. Δεν διστάζει να επαναλάβει, ότι σε μια σειρά από ζητήματα, υπάρχει μια μετατόπιση της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά, σε θέσεις οι οποίες είναι «σαφέστερες από την υπεράσπιση μιας μεσαιοχωρίτικης ή μιας πιο στρογγυλεμένης λογικής».

Ο κ. Βορίδης, επιμένει σε όλους τους τόνους, ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει, όταν προκύψει έλλειμμα κυβερνητικής αυτοδυναμίας, μετά από εκλογές, αλλά δεν παραλείπει να σημειώσει, πως η συζήτηση είναι κρίσιμη, χρήσιμη και επωφελής για την ενότητα της δεξιάς παράταξης.

Υπεραμύνεται μιας θεσμικής συζήτησης, ώστε να υπάρξει σύνθεση για μια νικηφόρα πολιτική και ιδεολογική πρόταση. Μάλιστα, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά, μια συλλογική διαδικασία.

http://citizengr.wordpress.com/2011/03/01/5522/